| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kašel

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

  (?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 6755  [Dalších 6275 >>]
Silueta 17864
31.1.2017 13:17:08
Teď jsem si dělala střídavě zázvorový a cibulový čaj. Jen jsem nakrájela půl cibule (na měsíčky), zalila horkou vodou z konvice, nechala pod pokličkou chvilku vyluhovat, přidala med (cibuli jsem nevyndávala) a popíjela teplé. Čaj je s tím medem dobrý.
perko 104605
31.1.2017 7:13:35
Co si pamatuju, tak šťáva nepustí hned, určitě ani za hodinku. Já to vždy mívala v ledničce v uzavřené skleničce.
rišulka 117642
30.1.2017 22:53:19
On naštěstí nebývá nemocný, při všech problémech aspoň něco, naposledy snad před rokem, tak se mi vybavuje, že tenkrát ta cibule málem plavala a nebyl problém lžičku nabrat.

Vyhodila jsem to a podle vašich rad nakrájela ještě jednu úplně nadrobno, suchá asi není, silná taky bude, plakalo se mi z toho :)
Ještě mi řekněte - má to být v chladu nebo v pokojové? A jak často se dělá čerstvé nebo jak to vydrží?

(Celý víkend se trápil, kašlal dusivě, neměla jsem doma nic a nemohla odejít, tak ta svařená majoránka pomohla, ale to ho nechci trápit.)
anuna 68018
30.1.2017 22:22:15
Cibule musí být nakrájená nadrobno, míchám s medem a přidám trošku zázvoru. Pomáhá to výborně. Na noc k posteli půlku cibule.. A zázvorový zábal ( http://prirodajelek.cz/zazvorove-zabaly-odstranuji-hleny-kasel-jiz-za-1-noc-nejlepsi-deti/2016/09/19/2/ ).
Girili 117849
30.1.2017 21:36:43
Jeste, kdyby to syn nechtel, ze to hnusne cibulove cpi, tak nam jsou deti ochotne to pozrit ze strikacky, treba od ruznych sirupu na horecky.
karma 94498
30.1.2017 20:41:08
Postup: hodně najemno nakrájet cibuli, dát do hrnečku, posypat hustě krupicovým cukrem, nechat odstát. Zakryté talířkem. mĚLO by to začít pouštět štávu pozvolna. Já pak slévám postupně na lžíci tak, že talířkem držím pevnou složku a škvírkou to nalévám. Ono té štávy nebývá mnoho, vypocuje se pozvolna, vždy tak lžíce.

Zkus taky tymiánový sirup. Vygooglíš. Dětem chutná líp. Dávám na střídačku oboje (právě nyní).
Girili 117849
30.1.2017 19:56:02
Zkus
a) cerstvejsi cibuli
b) vic cukru/medu
c) nechat dele odstat
d) nasekat na jemnejsi kousky
e) caj z cibule a majoranky (ale chutove je to fakt hnus)
Evka a3 138517
30.1.2017 19:32:37
možná je cibule už stará... někde jsem četla, že se dělá i cibulový čaj...sice to bude asi blé, ale s medem by se to třebas dalo
rišulka 117642
30.1.2017 19:12:51
na paasírování je to tvrdé ne? nevím..
je to s cukrem
Fren 117315
30.1.2017 18:58:52
a nelze získat štávu třeba rychleji propasírováním a pak tam ten cukr dodatečně přimíchat?
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 6755  [Dalších 6275 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.