
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Silueta | 17864 |
|
|
31.1.2017 13:17:08
Teď jsem si dělala střídavě zázvorový a cibulový čaj. Jen jsem nakrájela půl cibule (na měsíčky), zalila horkou vodou z konvice, nechala pod pokličkou chvilku vyluhovat, přidala med (cibuli jsem nevyndávala) a popíjela teplé. Čaj je s tím medem dobrý.
|
| perko | 104605 |
|
31.1.2017 7:13:35
Co si pamatuju, tak šťáva nepustí hned, určitě ani za hodinku. Já to vždy mívala v ledničce v uzavřené skleničce.
|
| rišulka | 117642 |
|
|
30.1.2017 22:53:19
On naštěstí nebývá nemocný, při všech problémech aspoň něco, naposledy snad před rokem, tak se mi vybavuje, že tenkrát ta cibule málem plavala a nebyl problém lžičku nabrat.
Vyhodila jsem to a podle vašich rad nakrájela ještě jednu úplně nadrobno, suchá asi není, silná taky bude, plakalo se mi z toho :) Ještě mi řekněte - má to být v chladu nebo v pokojové? A jak často se dělá čerstvé nebo jak to vydrží? (Celý víkend se trápil, kašlal dusivě, neměla jsem doma nic a nemohla odejít, tak ta svařená majoránka pomohla, ale to ho nechci trápit.) |
| anuna | 68018 |
|
|
30.1.2017 22:22:15
Cibule musí být nakrájená nadrobno, míchám s medem a přidám trošku zázvoru. Pomáhá to výborně. Na noc k posteli půlku cibule.. A zázvorový zábal ( http://prirodajelek.cz/zazvorove-zabaly-odstranuji-hleny-kasel-jiz-za-1-noc-nejlepsi-deti/2016/09/19/2/ ).
|
| Girili | 117849 |
|
|
30.1.2017 21:36:43
Jeste, kdyby to syn nechtel, ze to hnusne cibulove cpi, tak nam jsou deti ochotne to pozrit ze strikacky, treba od ruznych sirupu na horecky.
|
| karma | 94498 |
|
30.1.2017 20:41:08
Postup: hodně najemno nakrájet cibuli, dát do hrnečku, posypat hustě krupicovým cukrem, nechat odstát. Zakryté talířkem. mĚLO by to začít pouštět štávu pozvolna. Já pak slévám postupně na lžíci tak, že talířkem držím pevnou složku a škvírkou to nalévám. Ono té štávy nebývá mnoho, vypocuje se pozvolna, vždy tak lžíce.
Zkus taky tymiánový sirup. Vygooglíš. Dětem chutná líp. Dávám na střídačku oboje (právě nyní). |
| Girili | 117849 |
|
|
30.1.2017 19:56:02
Zkus
a) cerstvejsi cibuli b) vic cukru/medu c) nechat dele odstat d) nasekat na jemnejsi kousky e) caj z cibule a majoranky (ale chutove je to fakt hnus) |
| Evka a3 | 138517 |
|
30.1.2017 19:32:37
možná je cibule už stará... někde jsem četla, že se dělá i cibulový čaj...sice to bude asi blé, ale s medem by se to třebas dalo
|
| rišulka | 117642 |
|
|
30.1.2017 19:12:51
na paasírování je to tvrdé ne? nevím..
je to s cukrem |
| Fren | 117315 |
|
30.1.2017 18:58:52
a nelze získat štávu třeba rychleji propasírováním a pak tam ten cukr dodatečně přimíchat?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.