| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kašel

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 6755  [Dalších 6065 >>]
Michaelas 88634
12.6.2015 13:50:31
Kili děkuji,
v pondělí budu trvat na provedení vyšetření, aby se černý kašel potvrdil nebo vyloučil.

PS. Alergie - asi ne, problémy jsou od ledna (to moc pylů není, zvířata nemáme).
.kili. 125672
12.6.2015 13:45:29
"to bychom mohli, máme to kousek"

mně to potíže nečiní, můžete se objednat na hodinu u sestry nebo přijet když nebude volné tak chvíli počkat. A hlavně vzít sebou (pokud jsou) nálezy otce i dítka z dosud provedených vyšetření.
Michaelas 88634
12.6.2015 13:38:55
No to bychom mohli, máme to kousek. :-)
.kili. 125672
12.6.2015 13:38:10
- "Manžel má černý kašel potvrzen z opakovaných krevních testů;"

no, musel bych nález vidět, abych věděl oč jde

- "se synem mají stejnou dobu trvání nemoci,"

což nesvědčí pro nákazuj jednoho od druhého, pokud by syn nebyl očkován, pak by
to znamenalo nákazu obou od stejného zdroje

- "syn má kašel horší, ani u jednoho nezabírá klasická léčba. Syn je proočkovaný v řádných termínech."

já moc nvím, co je míněno klasickou léčvou. Syn je řádně očkovaný, v daném věku to znamená, že má ukončené základní očkování v rámci pravidelného očkování a je imunní.

- "jsme ze střední moravy (zdravé prostředí, u lesa)"

zdravé prostředí může mát zádrhele, jako např. pyly a jiné alergeny přírody

- "kdybychom věděli, že o černý kašel u syna opravdu jde, zda by to změnilo léčbu"

řekl bych, že jistě ano

- " máme jen čekat, až to přejde samo - potom, jak dlouho? Další půlrok, rok? "

nemyslím si, že máte čekat, prvně je třeba postavit řádně diagnosu
withep 93862
12.6.2015 13:36:44
Ze střední Moravy, no vidíš. Zajeďte si na Vsetín, kili ti ho vyšetří a vykurýruje ~;)
Michaelas 88634
12.6.2015 13:25:19
Kili,děkuji za odpověď.

Manžel má černý kašel potvrzen z opakovaných krevních testů; se synem mají stejnou dobu trvání nemoci, syn má kašel horší, ani u jednoho nezabírá klasická léčba. Syn je proočkovaný v řádných termínech.

jsme ze střední moravy (zdravé prostředí, u lesa)

Jde mi o to, jestli kdybychom věděli, že o černý kašel u syna opravdu jde, zda by to změnilo léčbu, nebo je veškerá snaha/léčba zbytečná a máme jen čekat, až to přejde samo - potom, jak dlouho? Další půlrok, rok?

.kili. 125672
12.6.2015 13:12:29
- "Manželovi nyní zjistili černý kašel,"

jak to zjistili ?

- "předpokládá se, že jej má i syn."

nemyslím si, že by to byl opávněný předpoklad. Ve třech letech, předpokládám, má ukončené základní očkování. Je nicotná pravděpodobnost že má infekci B. pertussis, byla by možná infekce B. parapertussis.Syndrom dávivého kašle má ale mnohé jiné= možné příčiny.

- "Dětská mu ale testy na černý kašel brát nechce, že je to zbytečné, protože možnost pro přeléčení antibiotiky (v první fázi nemoci) už je prošvihnutá."

také si nemyslím, že by nějaké "testy" byly nezbytné.Stejně tak si ale nemyslím, že by byla nějak "prošvihnutá" možnost medikamentosní antimikrobiální terapie.

- "Kašle se ale nemůžeme zbavit."

odkud jste ?

- "Co šlo, dostal - stoptusin, spiroment, erdomed (po tom se kašel po dobu podávání zlepšil, ale po vysezení se vrátil), aerius...."

Z terapie je poznat diagnostické rozpaky.

karafa 28146
12.6.2015 12:30:45
Taky tomu nerozumím. Já kdysi byla odeslána na nějaké odběry krve. Můj praktický lékař odmítl udělat všechny, prý jsou drahé.... Tak jsem změnila doktora a ten mi bez problémů udělal všechny testy, které byly požadovány.
Co se týče chudáčka dítěte s podezřením na černý kašel - určitě bych požadovala udělat všechna vyšetření co jdou. Pokud to pediatr odmítá, začala bych zjišťovat u jiných pediatrů, zda mi to vyšetření udělají.... nenechala bych se v žádném případě odbít s tím, že "už je pozdě". Houby pozdě .... ~o~
withep 93862
12.6.2015 12:26:04
Taky bych hledala ochtnějšího doktora. Na plošné očkování proti černému kašli a dalším 8 nemocem, z nichž u mnohých je to diskutabilní, se vynakládají obrovské sumy, ale když má konkrétní dítě potíže, tak je problém ho nechat otestovat...? ~a~

Přiznávám, že financování zdravotnictví je pro mě velká záhada, a jen tuším, že lékaři mají určité limity, že do očkování jsou tlačeni, zatímco v drahých vyšetřeních jsou omezování, tak na vině asi není jenom ta doktorka. Ale něco špatně tu je.

Jo, a pokud stále kašle, tak ta antibiotika by mu ulevila i teď, ne?
karafa 28146
12.6.2015 12:09:41
Tip - změnit pediatra a nechat si potvrdit, že se jedná opravdu o černý kašel.
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 6755  [Dalších 6065 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.