Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cimbur | 64764 |
|
|
8.11.2014 20:45:30
Alergolog. Nedavno tu bylo podobne tema. Pokud jde o astma je potreba ucinne lecit. Singulair, inhalacni kortikoid. Sinupret a Fenistil skutecny problem s pruduskami neporesi.
|
| Laurenka | 85484 |
|
|
8.11.2014 20:44:25
taky mě napadla alergie, ale že by se objevila v době, kdy všichni ostatní kašlou z virózy? se mi zdá, že teď kašle snad každý...a že by se alergie objevila v půlce října?
|
| polomáčená | 133266 |
|
|
8.11.2014 20:44:05
ahoj, u nás to bylo to samé asi v sedmi letech, usoudili jsme, že je to psychické, něco jako zlozvyk. Taky nepomáhalo nic,kloktání, spreje, nic. Časem to přešlo, ale trvalo to asi půl roku.
|
| janna001 | 59890 |
|
|
8.11.2014 20:41:09
Máme úplně to samé!
|
| Laurenka | 85484 |
|
|
8.11.2014 20:32:10
Ahoj, skoro vždy si u zdravotních témat říkám, ať lidi jdou raději k doktorovi a neptají se tady....no a už se ptám taky, protože si zkrátka nevím rady.
Dcerka (skoro 6 let) už měsíc suše pokašlává. Začalo to takovým zvukem, když vás jako škrábe v krku a vy si zakašlete, aby se vám ulevilo. Pak začala pokašlávat víc. Šly jsme k dětské, na plicích neslyšela nic, prý je to od rýmy, máme dávat sinupret a 3x denně fenistil a stříkat do nosu. O týden později jsme šly k dětskému orl. Koukl se do nosu, uší a krku, udělal výtěr z krku, nikde nic. Doporučil výplach nosu a kloktat a pít vincentku. Teď je o týden a půl později a pokašlávání je stejné. Nepomohl sinupret, fenistil, pilulky na suchý kašel, rakytníková šťáva ani echinaceové kapky. Teď už jen kloktáme a vyplachuji nos, nechci do ní nic cpát, když nic nepomáhá. Pokašlává nestejně, občas ano, občas ne, není to extra lepší venku, je jedno jaká je to místnost...v noci zakašle jednou, jinak spí klidně... Netuším co s tím...má někdo podobnou zkušenost? Budu vděčná za jakoukoliv radu. |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
7.11.2014 19:30:01
Reklo, ona možná stačí i kombinace pátku (únava - chuť se na to už vykašlat) a pohybu na chladném vzduchu na vycházce se školkou...
Už mě asi více nenapadá. Držím palce, ať se to někam hne, . |
| rekla | 105489 |
|
7.11.2014 15:23:27
Holky, díky moc, zvlášť tobě, Medunko, za vyčerpávající informace. Zkusím to všechno prostudovat. Už mám žádanku na alergologii, tak uvidíme. Jinak zvířata nemáme, nekouříme, bydlíme v paneláku, ale plíseň tady určitě není. Možná trochu sušší vzduch. Asi taky vyzkouším moc netopit. A taky koupím sušičku a budu častěji prát povlečení včetně peřin. (Tu sušičku jsem teda plánovala, tak aspoň mě to donutí). No ale před hodinou jsme přišli ze školky a od té doby dcera kašle, tak to bude asi nějaká alergie na něco v bytě. Musím tedy přijít na to, co to je. Noc byla kupodivu úplně klidná.
|
| Medunka_ | 16389 |
|
|
7.11.2014 13:43:21
S kašlem u dítěte je fakt trápení...
Co můžu doporučit je pokusit se vysledovat, co je spouštěč kašle. Těch může být celá řada a někdy je fakt detektivka to najít. Hodně mi pomohlo si to psát, žádné elaborátory, úplně primitivní zápisky (a i to třeba potom ukázat lékaři, pediatr i imunolog vidí dítě v řádech minut a není možné laboratorně otestovat úplně všechno najednou a stává se, že ta příčina může dost dlouho unikat... což bývá dost šílený nápor pro dítě i rodiče...) Spouštěčem mohou být (i kombinace, což je pak šílené to rozmotat): -alergeny (zvířata, roztoči, prach, ale pozor i plísně, které souvisí s vlhkem, plísně jsou obzvlášť svinstvo); - vlhkost v bytě (V bytě má být vlhost optimální, na dýchací cesty vadí jak přílišná vlkost, tak suchý vzduch tj. nezvlhčovat, pokud to fakt není třeba, umí to i ublížit). Odkaz třeba tady: http://www.alergieimunita.cz/2013/11/05/je-treba-zvlhcovat-vzduch-v-mistnostech-a-nepretapet/. - respirační onemocnění, - změny teplot, silný vítr, sporty v chladném počasí, - cvičení, námaha, - psychika, emoce, stres - reflux, - znečištění prostředí, - strava, potravinové alergeny, - kouření, - ale pozor taky některé léky (např. opravdu číst veškeré příbalové letáky). Super infografika právě ke spouštěčům je tady: http://www.pinterest.com/pin/410672059743848904/, nebo zadat do vyhledavače: triggering factors asthma. Mám vytištěné a připnuté na lednici, ze začátku mi trvalo než jsem se naučila spouštěčům vyhýbat, obzvláště když jich je více. ------------------------- A další co mi hodně pomohlo je kniha od MUDr. Judity Hofhanzlové. Atopický ekzém. Alergie. Astma. (Možnosti léčby pro děti i dospělé, ošetřování, výživa, recepty). Calendula, 2009. ------------------------- Pokud má malá ekzém, super je článek p. Kreslové: Zkušenosti ekzematika. (Článek i součást té knihy od Dr. Hofhnanzlové). Přeju ať je to co nejdříve v pořádku! ![]() |
| olgaadam | 133028 |
|
|
6.11.2014 23:15:55
Alergie na roztoče. Ale opravdu je kašel štěkavý?
|
| Kloka + 3 | 63919 |
|
|
6.11.2014 22:46:33
Mě ještě napadá plíseň v bytě - na zdech. To máme my a s kašlem bojuju už několik zim já sama. Řešení moc není, museli bysme zateplit a to nechcem - budem se v dohlednu stěhovat. Jakmile spím jinde, nekašlu, ráno mě nebolí v krku a nemusím se celá vychrchlat, abych zahájila den
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.