| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Afty

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 752  [Dalších 652 >>]
Adam, dva kluci a třetí na cestě
  • 
3.5.2012 9:42:46
Na afty jsem celé roky zkoušel všechno možné - vypalování alkoholem, genciánová violeť (je k ničemu jen všechno zabarví), tantum verde (trochu uleví), riboflavin...
Nejvíce se mi osvědčila (a to afty mám velikánské a mohou trápit i dva týdny) mastička Kamistad - je úžasná a hlavně má okamžitý protibolestivý účinek, který trvá i delší dobu. Tento přípravek je však jen pro mladistvé a dospělé....
Krom toho je nejlépe brát denně preventivně tabletku selenitabs multi (finská léčiva) - to pokud se nevysazuje a bere pravidelně hodně snižuje četnost výskytu aftů a když už se objeví tak jejich velikost, bolestivost...doporučil mi to můj dr. alergolog-imunolog.

HančaN 88277
8.4.2012 7:35:03
Děkuju, moc.....
.kili. 125672
7.4.2012 22:23:41
radou (pokud lékař nepředepíše acyclovir) je vyčkat, klid na klůžku, podávat tekutou stravu vlažnou, případně studenou. Vitaminy ani Tantum nic nezkazíte, ale jsou to vyhozené peníze.
HančaN 88277
7.4.2012 13:28:20
Teploty jsou do 38-38,5 po podání čípku Panadolu klesají. Dnes byla teplota jen 37,0 za chvilku trošku ještě klesla, tak snad už bude líp ikdyž ještě není večer a to to bývá nejhorší mi přijde. Podávám jen to, co mi bylo doporučeno... Viděli ho běhěm týdne tři doktoři a dva si zánětu dásní ani nevšimli, až třetí, když jsem upozornila, že se mi nezdají... Více méně rada žádná, jen že musíme vydržet a ten vitamín B... Říkala jsem si, že to Tantum snad nemůže uškodit. Prý dezinfikuje a trošku znecitlivuje... Je hrozné, když je rodič bezradný, tak se snažím s tím co je pro mě dostupné a co je v mých silách. Aciklovir, (snad jsem napsala správně) je asi jen na lékařský předpis, že? Nějaká rada od vás, jak bych mumohla pomoc sama, protože doktoři nám asi nepomůžou... Ach jo...
.kili. 125672
7.4.2012 9:30:43
horečky přes 38, to mohou být 38,2 nebo taky 40,3

Smysl zvýšeného přívodu komplexu vitaminu B je obskurní stejně jakoto Tentum Verde. Pokud je infekce masivní a průběh těžký, pak je na místě terapie acyclovirem.
HančaN 88277
6.4.2012 16:24:14
Chtěla jsem se zeptat. Syn 33 měsíců má zánět dásniček a aft na tvářičce. Už pátý den má horečky přes 38, třetí den nechce vůbec jíst je mrzutý (nedivím se) MUDr jen řekla zvýšit přísun vitamínu B.... Potíráme teda dásničky roztokem Tantum Verde, ale zatím mi přijde žádná změna k lepšímu. Nemáte někdo tip, jak mu ulevit a to uzdravení urychlit? Děkuju
pearl 110594
30.3.2012 21:23:26
Jestli to jsou afty, tak s těmi mám své dlouholeté zkušenosti.

Jediné, co mi kdy zabralo, bylo vyplachování / kloktání nálevem ze šalvěje (nepolykat, tím spíš u dítěte). Jak se mi udělá aft, nasadím šalvěj a do 2 dnů mám pokoj.

Než jsem na to přišla, kolikrát jsem často trpěla velkou bolestí a kvůli jednomu boláku nemohla ani pořádně jíst. Několikrát se mi udělal na špičce jazyka a to nejhorší, nemohla jsem ani mluvit. Tehdy mi pomáhalo ten aft natřít vatovou tyčinkou namočenou ve Stopanginu. Sice to bolí při aplikaci, ale Stopangin to částečně znecitliví a člověk se může aspoň najíst.
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
30.3.2012 18:11:19
Jsou to afty, taky jsem na to trpěla, obrovské, šíleně boelstivé, měla jsem je i 2 měsíce. Jednou jsem nevydržela, šla k doktorovi, udělali mi všechny odběry, různý testy a nepřišli na důvod. Pak mi někdo doporučil nečistit si zuby bílou pastou (taková ta bílá část klasické zubní pasty), ale gelem, který tu bílou část neobsahuje. A mám pokoj. Taky se takové afty dělají jako reakce na rajčata.
Jediné co mi kdy na afty fungovalo je vodička z konopí Cannadent, koupíš normálně v lékárně, stotí to asi 80Kč a funguje to skvěle. Nepálí to.
Jen nevím jak to budete aplikovat až do krku, možná nakapat na uchošťoura, snad to půjde.
Kočanská
  • 
30.3.2012 16:49:55
Dobrý den,

já trpím na afty velmi - i když je to v poslední době lepší a také jsem několikrát měla afty až v krku a je to utrpení.
Na zmírnění bolesti a také pro zamezení rozšíření aftů u mě funguje Tee Tree olejíčet - na vatovou tyčinku a potírám postižená místa. Jinak je to asi o imunitě - hodně se mi to zlepšilo když jsem nasadila Echinaceové kapky. Tak hodně štěstí
Michalka, Ma 42776
30.3.2012 13:40:09
Budu kamenována, ale taky to podle mě afty nejsou...a pokud ano, zvyště příjem kys.listové, já třeba nikdy neviděla afty na mandlích, ale čepy, to joooo. Co z toho udělat stěr?? Třeba tam řádí nějaká potvora.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 752  [Dalších 652 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.