| Marika Letní | 140743 |
|
|
24.1.2022 20:29:36
Nebo spíš fantazii. Sloveso čamtat neznám. Ale využila jsem Google....čamtat (se) nedok. (čamtat (se))
expr. špatně chodit, kulhat https://sncj.ujc.cas.cz/entry/13881 |
| Liaa | 29716 |
|
|
24.1.2022 20:26:47
Nevím.
![]() A chudou slovní zásobu dozajista nemáš, já jsem třeba doteď netušila, že existuje sloveso "čamtat". ![]() |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
24.1.2022 20:26:38
Husa "Když napíšu, že pavouci jsou hnusni, tak je to ok. Když napíšu, že mimina jsou hnusná, tak je to na gilotinu? A co když se mi pohled na mimina opravdu oškliví?"
Ne, není to na popravu ani obrazně. Mě miminka uchvacovala, dokud jsem po svém toužila, teď už mě to vzhledem k věku pustilo. Ale hnusná mi nepřišla nikdy. Já bych tě spíš politovala, protože miminka jsou běžnou součástí života, potkáš je častěji než tarantuli. A pokud z nich máš tak nelibé pocity, je to nepříjemné, nepraktické. |
| libik | 142094 |
|
|
24.1.2022 20:25:32
Aha, a jak ty bys popsala intimní okamžik kojení, kdy mateřské mléko uniká ústními koutky nemluvněte, které při tom vydává specifický zvuk a je zaujato sáním, aby to neznělo jak z příručky dr. Matějíčka a zároveň to vyjadřovalo nezaměnitelný styl tvého nicku a vystihovalo popis přijemného okamžiku?
Ráda obohatím svou chudou slovní zásobu. |
| Jerry G. | 159407 |
|
24.1.2022 20:24:52
MarMar,
moje miminko se skoro pred 18 lety narodilo s vzacnou gentickou vadou, jejiz znaky jsou jasne znatelne i v obliceji. Presto jsem mela nejrasnejsi miminko na svete. Az dodneska mne nenapadlo, ze nekdo hodnoti miminka podle vzhledu. To jeste tak silne, ze mu pridou hnusna.. |
| libik | 142094 |
|
|
24.1.2022 20:19:39
Stará Huso, obecný trend je děti nemít nebo odložit co nejdřív, mrkni na demografickou křivku, nakonec ty i já máme nědětné potomky téměř středního věku.
Naše společnost mateřství určitě nepriorizuje, hledají se jedině cesty, jak ho skloubit s karierou, ne definovat jako plnohodnotnou životní náplň. Těhotným a kojícím ženám se například zcela vážně doporučuje, aby neřídily auto(ven chodit smí )Sousedka v naší malé ulici má 3 děti rychle za sebou (jednokarierové manželství s živitelem ve stabilní a prestižní pozici) a už několikrát se mě ptala, jestli "mi to připadá divný" a ulevilo se jí, že jám mám taky 3 (ony ty mé nejsou pohromadě tak vidět) To, že paní v kanceláři zašišlají na mimino, opravdu neznamená, že jsme nějak přátelští k dětem (natož k matkám) ![]() |
| Liaa | 29716 |
|
|
24.1.2022 20:12:10
"Lioo, jako člověk jazykových nuancí teď ale víš, že se vysmíváš tomu, jak já označuji příjemné věci, že?"
Neřekla bych. Za prvé se tomu nevysmívám, mně se z toho regulérně dělá špatně, a za druhé se to týká toho konkrétního obratu, nikoli tebe, přičemž zcela respektuji, že v tobě ono spojení vyvolává pocity veskrze libé. ![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
24.1.2022 20:11:29
Libiku, kvokanim myslím to, jak se seběhly a kvokanim: "Jezis maljá, to ale kjásný miminečko, to je holčička nebo chlapeček, jé to je ti ale podobný, celá maminka a jak loztomile špuli pusinku!"
|
| Monty | 129940 |
|
|
24.1.2022 20:09:40
Zajímavé, já slovo "hnusný" vůbec nemám spojený se vzhledem. Pro mě je hnusnej třeba Zeman, ale ne tím, jak vypadá, ale jak se chová.
|
| libik | 142094 |
|
|
24.1.2022 20:09:07
Lioo, jako člověk jazykových nuancí teď ale víš, že se vysmíváš tomu, jak já označuji příjemné věci, že?
Zatímco vývod mléčné žlázy je u lidí obecně označen jako bradavka ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.