| Lenka Pražanda | 128023 |
|
14.2.2024 12:58:32
Já jsem se ptala, co zbyde když vynecháš sacharidy a v podstatě jsi potvrdila to co jsem si myslela. Hlavně bílkoviny. Uvedla jsem tenhle termín, ne "maso".
LC vege musí být teda masakr. Vůbec si nedokážu představit, že tohle někdo vydrží dlouhodobě. |
| babi_ | 48341 |
|
|
14.2.2024 12:22:39
Lenko, jen ještě k tomu paradoxu - dá se i veganský lowcarb (nějaký běžec to kdysi popisoval, žil tuším na mořských řasách, oliváči, zelenině, avokádu, oříškách a už nevím, moc toho nebylo...), ale to já nepotřebuji a nezkoušela jsem. To jen, že LC nerovná se maso - to tedy ostatně ani u mě ne.
|
| kysnutá knedla | 99495 |
|
14.2.2024 12:13:37
Nedávala som pozor, prepáč.
Každopádne, nikde nie je určené, že by sa človek v dobe pôstu mal vzdať práve masa. Myslim, že len na popolcovú stredu a v piatky. |
| K_at | 121378 |
|
14.2.2024 12:12:19
Muumi, tělo si cukry bere z tuků mj. Umí to.
|
|
14.2.2024 12:09:54
Já jsem nekomentovala babi, ta ví co dělá a ví že jí zrovna tohle dělá dobře
, ale tu dietu jako takovou v době velikonočního půstu. Obecně, ne ve vztahu ke komukoliv!Tohle vlákno jde mimo hlavní téma. Babi (omluvám se že jmenuji) nezmiňuje ani náznakem, že je to její způsob půstu. Ani já jsem nic takového nezmínila. |
| petluše | 39676 |
|
|
14.2.2024 12:00:44
Děkuji,tak já si odepru kávu, chtěla jsem ho omezit už dávno.
|
| kysnutá knedla | 99495 |
|
14.2.2024 11:57:17
Lenka, aký paradox? Resp mne teda uniklo, že by sa tu babi prsila, aký že si naplánovala - kresťansky zdôvodnený - pôst.
U nej sú pohnútky úplne iné. A za druhé, babi dokáže vnímať svoje telo (v tom som napr ja úplne matná), a tak nemám u nej obavy, že by niečo prepískla, zanedbala. |
|
14.2.2024 11:50:27
Ano, půst je o odříkání, které se netýká jen jídla. Já jsme to zúžila na maso a živočišné tuky, protože ta LC dieta je v tomhle případě do očí bijící paradox
Jindy by to tak divně nevypadalo.Ať si babi, a kdokoliv jiný, dodržuje co chce, když mu to dělá dobře ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
14.2.2024 11:32:33
Tak v zelenině moc bílkovin není. No a vajíčka od mých slepic, sýry, jogurt, tvaroh, avokádo, maso taky (dříve víc, teď už mu tolik nedám), pod míchaná vajíčka dávám ghí.
|
| Alena | 129302 |
|
14.2.2024 11:30:27
" ale asi každý ví, že jde hlavně o omezení (nebo úplně vynechání?) masa." Jo, postnim jidlem byvala ryba :) Coz je dneska dost draha vec. :) Tradice omezeni masa vychazela z jeho nedostatku, bylo to odpirani si luxusu. To uz dneska neplati.
"Jde však o to, držet se spíše té podstaty než formy. Tedy v ten den chtít učinit nějaký sebezápor a odepřít si něco ze svého nadbytku, něco, co mám rád, ale nutně to nepotřebuji. Takže, co se týče masa, asi si nebudu vyvářet svíčkovou nebo třeba steak s hranolkami, zároveň bych však tato jídla nenahrazovala lososem a la kdovíco, z čehož by se taky dala vytvořit parádní hostina. Na druhou stranu, pro toho, kdo nemá rád maso vůbec, ale libuje si např. ve sladkostech, si může odříct něco z toho. A tak bychom mohli pokračovat i v oblasti trávení času (TV, PC) apod." (z webu vira.cz) Cili jde o vedome omezeni sve "rozezranosti", ne o dodrzeni zvyku z 18.stoleti. Cili nekdo muze treba nekourit a nepit, ale klidne jist maso a stale to bude pust. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.