| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 647  [Dalších 327 >>]
Roya 111257
29.12.2010 21:38:54
Lucul, přesně tak to cítím i já. Jsou důležitější věci... Díky!
Levandulka+3 62559
29.12.2010 21:36:59
Jinak já osobně mám třeba raději montessori než waldorf, pokud je ti ale waldorfská pedagogika blízká, klidně tam syna dej.
Levandulka+3 62559
29.12.2010 21:35:45
Mám trošku jiný názor..Došla jsem k němu až po pár letech, kdy vím, že mám doma nadané dítě, u kterého jsem navíc taky dříve uvažovala o tom, že ho dám do školy se třídama pro mimořádně nadané.
Naštěstí nedala, chodí do vesnické malotřídky a zjišťuju, že rozvoj rozumových schopností není zdaleka to nejpodstatnější! Když se v něčem nudí, může si v přihrádce vzít těžší úkol, kupodivu to ale nedělá moc často, nevadí mu dělat lehčí věci (třeba číst ze slabikáře, když doma si sám čte v encyklopedii nebo sčítat do deseti, když zvládá násobit do dvaceti). Nejdůležitější je celková pohoda, to, že je v klidu, že má školu rád a baví ho to tam.
Klidně bych ho do Waldorfské školy dala.
Věro, nechodí tvůj syn náhodou do třídy pro mim. nadané v ČB? Tam totiž jiné možnosti pro mim. nadané děti než jejich školu téměř vylučují~;).Nám tvrdili, že v normální třídě by se syn ukousal nudou~j~.
Frunimíra Ptakoprsková
  • 
29.12.2010 21:34:18
Byla jsem se podívat na hodině ve waldorfský škole, děti, co nečetly se učily to konkrétní písmeno, děti co četly absolvovaly jenom prvních cca pět minut, kdy se o tom určitém písmenu povídalo, pak si vytáhly knížky a četly si, zatímco ostatní louskaly písmeno a slova (nebo se mohly dál účastnit louskání).

Mmch u dcery, která chodí do první třídy to funguje stejně (a s waldorfem nemá nic do činění) - ve třídě uměla už při nástpu cca čtvrtina dětí číst, tak jsou při hodinách čtení odlifrovány do družiny k paní družinářce a tam si čtou z čítanky, aby se nenudily u slabikování.
Roya 111257
29.12.2010 21:33:17
Tragiko, díky, dodala jsi mi naděje! ~3~
Tragika 61116
29.12.2010 21:30:56
Já jsem byla přítomna vyučování na prvním i druhém stupni. Musím říci, že mne výuka velmi zaujala. A to prosím umím číst i psát.~5~

Při představě, že bych měla opět navštěvovat ZŠ se mi dělá nevolno. Waldorf bych absolvovala ihned. Takové zážitky, které škola poskytuje, by mi v životě byly jen k dobru. Syn je zapsán do waldorfské školky a pevně dufám, že se i přes velký převis dostane do waldorfské školy.
Roya 111257
29.12.2010 21:28:33
Tragiko, a řekla ti ta paní učitelka, jak to konkrétně řeší? Já jsem četla v nějakém článku, že to zdlouhavé vyvozování absolvují i děti, které to už dávno umějí...
Terinka4444 77790
29.12.2010 21:27:39
Waldorf není pro opožděné, jen je jiný a školka je super. Jen ze zkušenosti naší školy, se pak děti nechytají třeba na gymplu od primy, prostě si žijou ten svůj waldorfský život a jaksi se pak nechytají a to prý ani učením.
Tragika 61116
29.12.2010 21:25:51
Přesně na to jsem se letos ptala u zápisu na WŠ. Učitelka v první třídě měla z 26ti dětí 6 dětí, které četly a psaly. Také se tam vyskytl chlapec, který počítal do sta, včetně násobení a dělení. Nebyl to problém pro ni, ani pro děti.
Roya 111257
29.12.2010 21:24:39
Vážně? To skoro vypadá, jako by waldorfská pedagogika byla pro opožděné?~d~ Mně se líbí, že se nehodnotí porovnáváním s jinými, ale vlastní pokroky, že si děti samy tvoří učebnice, že je tam důraz na osobnostní rozvoj... Jsem původně učitelka a běžná škola mi přijde absolutně ničící vnitřní motivaci, zdůrazňuje konkurenci, tlačí na výkon na úkor jiných důležitých (důležitějších?) věcí... ~7~
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 647  [Dalších 327 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.