Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Roya | 111257 |
|
|
29.12.2010 21:38:54
Lucul, přesně tak to cítím i já. Jsou důležitější věci... Díky!
|
| Levandulka+3 | 62559 |
|
|
29.12.2010 21:36:59
Jinak já osobně mám třeba raději montessori než waldorf, pokud je ti ale waldorfská pedagogika blízká, klidně tam syna dej.
|
| Levandulka+3 | 62559 |
|
|
29.12.2010 21:35:45
Mám trošku jiný názor..Došla jsem k němu až po pár letech, kdy vím, že mám doma nadané dítě, u kterého jsem navíc taky dříve uvažovala o tom, že ho dám do školy se třídama pro mimořádně nadané.
Naštěstí nedala, chodí do vesnické malotřídky a zjišťuju, že rozvoj rozumových schopností není zdaleka to nejpodstatnější! Když se v něčem nudí, může si v přihrádce vzít těžší úkol, kupodivu to ale nedělá moc často, nevadí mu dělat lehčí věci (třeba číst ze slabikáře, když doma si sám čte v encyklopedii nebo sčítat do deseti, když zvládá násobit do dvaceti). Nejdůležitější je celková pohoda, to, že je v klidu, že má školu rád a baví ho to tam. Klidně bych ho do Waldorfské školy dala. Věro, nechodí tvůj syn náhodou do třídy pro mim. nadané v ČB? Tam totiž jiné možnosti pro mim. nadané děti než jejich školu téměř vylučují .Nám tvrdili, že v normální třídě by se syn ukousal nudou . |
| Frunimíra Ptakoprsková |
| • |
29.12.2010 21:34:18
Byla jsem se podívat na hodině ve waldorfský škole, děti, co nečetly se učily to konkrétní písmeno, děti co četly absolvovaly jenom prvních cca pět minut, kdy se o tom určitém písmenu povídalo, pak si vytáhly knížky a četly si, zatímco ostatní louskaly písmeno a slova (nebo se mohly dál účastnit louskání).
Mmch u dcery, která chodí do první třídy to funguje stejně (a s waldorfem nemá nic do činění) - ve třídě uměla už při nástpu cca čtvrtina dětí číst, tak jsou při hodinách čtení odlifrovány do družiny k paní družinářce a tam si čtou z čítanky, aby se nenudily u slabikování. |
| Roya | 111257 |
|
|
29.12.2010 21:33:17
Tragiko, díky, dodala jsi mi naděje!
![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
29.12.2010 21:30:56
Já jsem byla přítomna vyučování na prvním i druhém stupni. Musím říci, že mne výuka velmi zaujala. A to prosím umím číst i psát.
![]() Při představě, že bych měla opět navštěvovat ZŠ se mi dělá nevolno. Waldorf bych absolvovala ihned. Takové zážitky, které škola poskytuje, by mi v životě byly jen k dobru. Syn je zapsán do waldorfské školky a pevně dufám, že se i přes velký převis dostane do waldorfské školy. |
| Roya | 111257 |
|
|
29.12.2010 21:28:33
Tragiko, a řekla ti ta paní učitelka, jak to konkrétně řeší? Já jsem četla v nějakém článku, že to zdlouhavé vyvozování absolvují i děti, které to už dávno umějí...
|
| Terinka4444 | 77790 |
|
|
29.12.2010 21:27:39
Waldorf není pro opožděné, jen je jiný a školka je super. Jen ze zkušenosti naší školy, se pak děti nechytají třeba na gymplu od primy, prostě si žijou ten svůj waldorfský život a jaksi se pak nechytají a to prý ani učením.
|
| Tragika | 61116 |
|
|
29.12.2010 21:25:51
Přesně na to jsem se letos ptala u zápisu na WŠ. Učitelka v první třídě měla z 26ti dětí 6 dětí, které četly a psaly. Také se tam vyskytl chlapec, který počítal do sta, včetně násobení a dělení. Nebyl to problém pro ni, ani pro děti.
|
| Roya | 111257 |
|
|
29.12.2010 21:24:39
Vážně? To skoro vypadá, jako by waldorfská pedagogika byla pro opožděné?
Mně se líbí, že se nehodnotí porovnáváním s jinými, ale vlastní pokroky, že si děti samy tvoří učebnice, že je tam důraz na osobnostní rozvoj... Jsem původně učitelka a běžná škola mi přijde absolutně ničící vnitřní motivaci, zdůrazňuje konkurenci, tlačí na výkon na úkor jiných důležitých (důležitějších?) věcí... ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.