| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 647  [Dalších 247 >>]
Tragika 61116
9.10.2009 20:52:48
Já pražské waldorfské školky znám velmi dobře. Bohužel není šance v nich umístit dítě, pokud nemáte trvalé bydliště na stejném místě, jako školka. Mám holt smůlu, nejsem z Prahy 6, ani 3.
Jarma (dvě děti)
  • 
26.9.2009 21:03:47
Tragiko, waldorfská školka je např. v Praze na Jarově a na Petřinách. S oběma mám ososbní zkušenost (výbornou). :-)
monika77 + martínek05 100261
26.9.2009 10:47:23
V Praze ta naše není, naše školka je v Rudolfově u Českých Budějovic, malá útulná školka v zahradě (o prázdninách se stará prázdná budova bývalé školky zrekonstruovala), je to kousek do lesa, jsou tam jenom dvě třídy, v každé je 15 dětí a v patře mají ložničku. Ale i v Praze jsou Waldorfské školky a určitě se tam dojdi podívat, pustí tě určitě do třídy podívat se, jak to tam probíhá, jsou tam neuvěřitelně milí a přátelští, podle mně je moc důležitý, že to ty učitelky opravdu baví, musí se totiž kvůli Waldorfské pedagogice dál vzdělávat a to by učitelka bez nadšení pro svoji práci dobrovolně ve volném čase určitě nedělala... My jsme z toho opravdu nadšeni a kluk taky, paní učitelka jim teď třeba přinesla ukázat podkovu, kterou v létě našla, všechno jim vyprávěla o koních a kování, naučili se básničku "kovej kovej kováříčku..." Žádná sekta, to jsou nesmysly, a nevěřim, že by se tam děti ve WZŠ nic nenaučili. Když Waldorfskou školku srovnám s normální školkou kam dřív chodil, tak toho za září opravdu umí víc než tam za celý rok, taky když z klasické školky přinesl obrázky za celý rok, zjistila jsem, že většinou vybarvovaly nakopírované omalovánky pastelkama (to je pro učitelku asi nejpohodlnější), tady prokreslují přes papír podzimní listy, malují akvarelem, vyrábí ze včelího vosku (místo plastelíny vyrobené v Číně). Já na naší Waldorfskou školku nedám dopustit a považuji za velké štěstí pro svoje dítě, že do takovéhle skvělé školky může chodit.
Tragika 61116
26.9.2009 9:53:35
Moniko, školka asi není v Praze a přilehlém okolí,že? Dala bych tam syna z fleku.
24.9.2009 15:01:35
I na Waldorfských školách se samozřejmě pravidelně dělají kontroly pedagogické práce a znalostí dětí prostřednictvím Školské inspekce a u nás na Waldorfské základní škole pod kterou spadá i WMŠ byly tyto výsledky výborné. Nevěřím tomu, že některé děti z WŠ by byly kvůli škole "opožděné o dva roky" a nevzdělané ve všech směrech. Jinak pokud má někdo problém, Školská inspekce udělá kontrolu a prověří znalosti žáků i na podnět rodičů. Toto je jediná možnost OBJEKTIVNÍHO zhodnocení úrovně vzdělávání na Waldorfských školách, není možné dělat závěry z dojmů oddílové vedoucí na táboře z jednoho chlapečka.
24.9.2009 14:51:41
Máme zkušenost s klasickou školkou a z od září i s Waldorfskou, kam jsme nechali syna přeřadit. Rozdíl je nepopsatelný, do WMŠ chodí rád, má citovou vazbu k učitelce (což dříve abvsolutně neexistovalo), za měsíc se naučil víc básniček, písniček, her atd., než za celý školní rok v klasické školce (nepřeháním, opravdu je jich víc). Kromě toho se naučili spoustu věcí o přírodě, dneska třeba pekli chléb, na který si nejdřív děti umlely pšenici na mouku... Dění okolo WMŠ jednoznačně obohacuje i nás rodiče. Tím že je kladen důraz na spolupráci s rodiči o školce a dítěti všechno víme a je to úplně přirozená součást jeho světa, není to něco úplně cizího, jako byla školka předchozí. To, že se u nás WMŠ otevřela považuji za veliké štěstí a na tento způsob předškolního vzdělávání nedám dopustit. Pokud budu mít možnost dát dítě i do Waldorfské školy, rozhodně to udělám.
WALDORF OTEVŘENĚ 100585
24.9.2009 14:28:37
Urgentně hledám rodiče dětí, které navštěvovaly některou z waldorfských škol v České republice a své děti z této školy vzali. Důvodem mohlo být cokoli, prosím o navázání kontaktu!
INZERÁT NA RODIČE, SE KTERÝMI BYCH RÁDA MLUVILA.

O Vašich zkušenostech s wš.

O Vašich názorech na wš.

O Vašich dětech, jak zvládly přestup na normální školu.

Kontakt: vanickova.michaela@seznam.cz

P.S. Veškeré informace zůstanou důvěrné. DĚKUJI ZA ZPRÁVU!
Jarma (dvě děti)
  • 
7.9.2009 14:13:57
U vedoucí na táboře bych očekávala přece jen poněkud vyzrálejší přístup. Jak je možné (během pár /tý/dnů na táboře) zjistit, že waldorfské školství může za povahu a osobnost tohoto chlapce?? ~d~
Dana
  • 
25.8.2009 18:12:40
A já zase WŠ MOC FANDÍM.A nějak nechápu lidi,co jsou schopní cokoli odsoudit na základě jedné jediné zkušenosti.
Dana
boží žena 67104
25.8.2009 13:37:08
tak nějak nechápu, čeho chce přesně dosáhnout?
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 647  [Dalších 247 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.