Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jarma (dvě děti) |
| • |
7.11.2007 23:44:05
Jezdili jsme z Proseka na Jarov do Waldorfské MŠ. Není to daleko (BUS 177 asi 15 min jízdy). Školka je státní, takže se platí běžné školkovné... Maximální spokojenost u nás byla... :)
|
| Cornie + dvojčata 04 | 32309 |
|
|
4.11.2007 10:30:04
Ahoj rodičové dětí z WŠ, máme 2 tříleté kluky a už dlouho přemýšlím o tom, dát je do wš. Stalo se vám někomu, že zájem byl tak velký, že jste se nedostali ? Zatím se jen chodíme dívat na jarmark a občas na nějaké divadýlko, škola je mi v hodně věcech sympatická. Nemáte někdo konkrétní zkušenosti s wš Příbram ?
|
| A.lexa + Laura(5) + Jakub | 72846 |
|
|
3.11.2007 20:50:24
Dobrý den, uvažuji o umístění dcery ve školce s tzv. alternativním přístupem. V současnosti scháním informace o možnostech. V úvahu připadá montessori, waldorfská nebo nebo zdravá školka např. s programem začít spolu. Musím najít rozhodně školku státní, protože jsem s dcerou sama a vysoké školné bych si nemohla dovolit. I když nějákému únosnému příplatku za jazykovou výuku nebo ještě lépe dvojjazyčné prostředí bych se nebránila. Poraďte mi prosím, máte-li někdo přehled o možnostech v dosahu Prahy 9 - Proseka. Předem všem děkuji!
|
| Dádulka | 56524 |
|
|
15.10.2007 16:21:43
No právě,že se tomu směju.Ono holt bude ještě nějakoiu dobu trvat,než si lidi uvědoní,že alternativní vyučování není určeno speciálně pro děti s poruchami učení a chování,ale je to jen jiný způsob výuky.Pak se možná přestanou divit,proč nevezmou do WŠ hyperaktivní dítě nebo dítě s nějakou dis...Pokud by se o to více zajímali,tak by zjistily,že zrovna WŠ mají v Praze seciální školu pro děti s poruchama učení,ale tz všechny ostatní jsou pro děti bez problémů.Ale holt kdo to nechce slyšet,tak to neuslyší.
Přeji stálou pohodu a radosti ve waldorfské školce a škole. |
| Brusinka a její smečka 4+// | 69289 |
|
|
15.10.2007 13:45:16
Ahoj Dádulko,
takových dezinformací jsem slyšela spoustu, nezbývá, než se tomu smát...:o). Pěkné dny... |
| Dádulka | 56524 |
|
|
13.10.2007 17:53:46
Ahoj,tak jsem si právě přečetla v diskusi pod článkem o odkladu školní docházky,že WŠ jsou školy pro hyperaktivní děti a proto.,že dostali povolení od ministerstva.To je strašné,jak někteří lidé o tomto typu smýšlejí.Ono holt,když někdo nechce pochopit,že se dá učit i jinak,tak to nepochopí.
JInak přeji stálou pohodu. |
|
|
13.10.2007 17:15:53
Dádulko,
díky za podporu, jsem moc ráda, že je nás takových víc, co to tak vidíme... Příjemné podzimní dny Tobě i Tvým dětem. |
| Dádulka | 56524 |
|
|
12.10.2007 18:30:54
Breso,tos napsala moc hezky a nezbývá nic jiného,než s tebou souhlasit.
Máme syna v 1.třídě WZŠ a holčičku v WMŠ jsme moc spokojení a skvěle nám tento způsob vyhovuje,hlavně,že nemusíme dělat pravidelné řádky čárek :o))) Také jsem se ve svém okolí setkala s lidmi,co mi říkaly,že dětem ublížím,když je nedám na "klasickou školu",že si nebudou umět později poradit apod,ale je pravda,že nikdo,kdo toto říká se nebyl podívat ve WŠ nebo na nějaké přednášce. Ps Názory pánů ze Sisifosu jsem četla také a můj názor na WŠ to nezměnilo,kdybz to skutečně bylo tak jak píší,tak by tyto školy už dávno nefungovali.Alespoň podle mého názoru :o))). Ps ještě jednou,zapoměla jsem se zaregistrovat. |
|
|
12.10.2007 8:03:45
Příjemný podzimní den,
nenech se děsit, tento pán má od začátku negativní názor na WŠ a bohužel je z těch, kteří mají patent na rozum a co nelze změřit, spočítat a zapsat do tabulek, smete ze stolu, o tom, že se nikdy nemýlí, nelze pochybovat... Četla jsem od něj víc článků, třeba o homeopatii apod. vše co nelze prověřit je pro něj pavěda... Člověk si musí udělat vlastní názor, nenechat se ovlivňovat okolím a čerpat z vlastních zkušeností... Máme dvě děti, jedno v 2. třídě WZŠ a druhé jako předškoláčka ve WMŠ, než jsme je tam dali, účastnili jsme se všech akcí, četli hory literatury, hledali na internetu, mluvili s učiteli... Našeho rozhodnutí jsme nikdy nelitovali, právě naopak, obě naše děti tam jen kvetou a jsou šťastné, prosperují, znalosti mají výborné, jsou pečlivé a pracovité... Letos i v naší škole proběhla vlna kritiky, dvě maminky se rozhodly, že tato škola není vhodná pro jejich děti, daly je jinam, na to mají právo, ne každému může styl výuky vyhovovat, ale tím to nekončilo, začaly zpracovávat další rodiče, roznášely drby, polopravdy až lži...nakonec napsaly dopis na ministerstvo a na základě toho přišla rozsáhlá inpekce...dopadli jsme na výbornou!!! A máme z toho radost! Ne, že by jsme pochybovali, ale máme potvrzené to, že děti máme ve skvělé škole! To víš, nic není dokonalé, jsme jenom lidi, ale vyskytne-li se jakýkoliv problém, je důležité ho hned řešit, komunikovat s učitelem, školou, zajímat se o dítě, podporovat, pomáhat, jednoduše žít se školou a ne ji brát jako odkladiště dětí, kde se o ně nějak postarají když na ně nemáme čas... Měla-li jsem kdykoliv jakékoliv potíže, ptala jsem se, zajímala, informovala a dělám to tak do dnes a nemám problém, na nedostatek informací si nemůžu stěžovat, chci-li je získat, získám je... Ještě k té antroposofii a Steinerovi, je pravdou, že je to ten základ na kterém byly WŠ postaveny, ale Waldorfské školství jako takové se dál vyvíjí a jsem přesvědčená, že cele s trendem doby... Však uvidíš... co je pro mě nejdůležitější je však to, že mé děti jsou tam šťastné! Já ale nechci aby z nich byly manažeři, profesoři, lékaři... Chci aby z nich byly šťastní a sebevědomí lidé ač jsou třeba truhlářem nebo švadlenou...a budou-li tím manažerem i tam se jim to bude hodit... O sobě ani nemluvím, já si účastí na školních akcích dožívám, co jsem jako dítě nestihla :o). Pěkný den a žádné pochybnosti Tobě i Tvému dítku. P.S.Nejvíc kritiků je mezi těmi, kteří ve Waldorfské škole ani nikdy nebyli, natož, aby se tam na něco ptali... |
| bambalanda |
| • |
11.10.2007 22:20:10
Ten text jsem četla a trošku mě děsí. Mám dítě v první třídě na waldorfské škole, a doufám, že to bude o.k.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.