| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 647  [Dalších 137 >>]
Daniela, dcery 3roky, 1 rok
  • 
18.4.2007 3:02:04
Se zájmem jsem si přečetla všechny příspěvky k tématu waldorfské pedagogiky. Zatím mám dojem, že opravdu záleží hodně na osobnosti učitele nebo celého učitelského sboru. Každá škola waldorfského typu pak může být úplně jíná. Proto mě zajímá, jestli má někdo zkušenosti s touto školou nebo školkou v Ostravě. O školce jsem slyšela jeden názor a ten byl nadšený, o škole zatím všeobecně spíš kritiku. Tak prosím, kdo něco ví? Ozvěte se. Díky.
Makynat
  • 
15.2.2007 23:08:00
mohla by jste se někdy ozvat:-)Markéta+Nikolka
achjo 28879
24.1.2007 22:58:35
Omlovám se pokud vkládám nevhodný dotaz do téhle diskuze.
Nemůžete mě nasměřovat, kde si mohu přečíst o výchově a duševním rozvoji takhle malých dětí?
Zaujal mě článek wš, kde bylo jen lehce popsáno prvních 7 let dítěte a důraz kladen na napodobování a ponechání větší volnosti namísto moralizování atd...Líbí se mi str.učíme se doma.Naleznu něco i pro batolata a předškoláky?
Bohužel se neorientuji v téhle sféře.

Za odpověd díky
Věrka+Ondra3.04.03 50797
23.1.2007 21:23:31
mohu poprosit o nejaky kontakt nebo bys mi prosim napsala konkretneji, jak na ten pohovor, prosim prosim a jestli se da tam treba obcas jit jako do materskeho centra,aby se clovek mohl podivat,treba by to taky pomohlo.
muzes mi napsat na mail verka.bedrunka@seznam.cz ten z registrace v hlavicce mi nejak blbne.
moc dekuji. pobliz teto skolky mam mamku, treba by to taky pomohlo.
karla
  • 
13.11.2006 18:54:22
http://www.wspj.cz

V kolonce Galerie je pozvánka na Vánoční bazar.
Přijďte se podívat.
Jarma, 2 děti
  • 
13.11.2006 12:24:10
Zápis bývá někdy v dubnu, myslím, dávají to vědět dost napřed - je potřeba to sledovat, zeptat se tam. K zápisu se nosí takový dotazník vyplněný. Zamyšlení rodičů o svém dítěti, vysvětlení toho, proč rodiče chtějí, aby jejich dítě chodilo právě do Waldorfské MŠ a také jaké mají představy a očekávání od té docházky a tak... zápis probíhá pak formou rozhovoru zástupců školy a rodičů, děti si přitom hrají. My jsme šli k zápisu hned, když byly dceři 3 roky (je dubnová). A chtěli jsme začít od září. V téhle školce dost dají právě na ten rozhovor s rodiči, ten je dost rozhodující, pak posuzují další aspekty a trochu větší výhodu mají děti, které bydlí na stejném obvodu (Praha 3), kdy oba rodiče jsou zaměstnaní, příp. navštěvuje-li sourozenec už jejich MŠ.

My jsme se nedostali hned od září (jednak bydlíme na jiném obvodu, jednak bývají upřednostněny starší děti - 4-leté, jelikož Waldorfská pedagogika mj. klade důraz na to, že děti mají být co nejdéle s matkou). Měli jsme ale fakt velké odhodlání, aby dcera chodila právě tam :), takže jsme ji do jiné školky nedali a dál komunikovali se školkou, každou chvíli jsme se ptali, zda se neuvolnilo místo... a dávali najevo, že prostě jiná cesta není :) nakonec ji přijali od ledna, když tam došlo k nějakým změnám právě. A jsme opravdu rádi, že to vyšlo.
Vivian
  • 
10.11.2006 20:36:05
Jarmo, kdy jste si zadali o prijeti, aby jste se dostali?
my bydlime na Praze 10, muz tu ma praci zatim a ja doufam, ze bude mit dal
ja dodelavam VS a maly bude mit ctyri ted v dubnu
pak chci nekam do prace
nemame trvaly pobyt tu, ale trvale tu bydlime prechodne
pokud muzi vydrzi prace, tak tu budu pracovat nekde i ja, takze bych splnovala podminku zamestnane matky
nevis, jestli by nam vzali dite?
Jarma (dvě děti)
  • 
10.11.2006 12:38:13
Dcera chodí do WMŠ na Jarově v Praze 3. Je to školka normálně zřizovaná magistrátem, takže "poplatky" jsou jako v běžných MŠ. je 20 dětí ve třídě, ale sejde se jich většinou méně. Kolem 13 - 15? Funguje od 7 - 17 myslím. Je tam hodně plno, velký přetlak poptávky nad možnostmi školky. Myslím, že tak jednou tolik dětí se hlásí než je přijato. Je dobré, vědět, PROČ člověk chce, aby jeho dítě chodilo právě do Waldorské MŠ. My jsme naprosto spokojení včetně dcery :) Je tam výrazné spojení s přírodou, tradicemi, straými řemesly... od zařízení školky hračkami až po činnosti a aktivity, které se dělají. Žádné počítače ani televize. Děti jsou smíšeny podle věku. Zdravý jídelníček. Maso jen dvakrát týdně. atd... Prostě to nejlepší, co jsme mohli vybrat :)

Pokud jde o jídelny a družiny ve WZŠ - asi se to liší podle možností konkrétní školy. Například o ZŠ v Jinonicích vím, že družinu mají a obědy se vozí z nějaké jiné školy - pouze je vydávají, nevaří...
VIVIAN
  • 
7.11.2006 17:40:46
pardon, naběhlo mi to víckrát
VIVIAN
  • 
7.11.2006 17:40:16
ahoj,tak protože o tomto typu škol jsme se dost učili na VŠ, zajímaly by mě konkrétní zkušenosti

MŠ Dusíkova jsem našla internetové stránky, ale té v Praze 3 ne? jakou máte zkušenost? počet dětí na jednoho učitele, otvírací doba, kolik berou dětí (jaká je šance se tam dostat). díky

ZŠ paní Karlo, kam chodí Váš syn? a také kolik dětí ve třídě, šance se tam dostat. díky

te´d mě napadá, musí se hlásit doooooooooost dopředu nebo v den zápisu stačí a šlo by nastoupit i během roku?

kolik stojí návštěva MŠ nebo Zš za rok- školné či povinné jiné poplatky? co jídlo?(kdosi tu psal, že nedal dítě do WZŠ, protože tam nebyla jídelna a družina) díky
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 647  [Dalších 137 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.