Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| VIVIAN |
| • |
7.11.2006 17:40:13
ahoj,tak protože o tomto typu škol jsme se dost učili na VŠ, zajímaly by mě konkrétní zkušenosti
MŠ Dusíkova jsem našla internetové stránky, ale té v Praze 3 ne? jakou máte zkušenost? počet dětí na jednoho učitele, otvírací doba, kolik berou dětí (jaká je šance se tam dostat). díky ZŠ paní Karlo, kam chodí Váš syn? a také kolik dětí ve třídě, šance se tam dostat. díky te´d mě napadá, musí se hlásit doooooooooost dopředu nebo v den zápisu stačí a šlo by nastoupit i během roku? kolik stojí návštěva MŠ nebo Zš za rok- školné či povinné jiné poplatky? co jídlo?(kdosi tu psal, že nedal dítě do WZŠ, protože tam nebyla jídelna a družina) díky |
| VIVIAN |
| • |
7.11.2006 17:39:53
ahoj,tak protože o tomto typu škol jsme se dost učili na VŠ, zajímaly by mě konkrétní zkušenosti
MŠ Dusíkova jsem našla internetové stránky, ale té v Praze 3 ne? jakou máte zkušenost? počet dětí na jednoho učitele, otvírací doba, kolik berou dětí (jaká je šance se tam dostat). díky ZŠ paní Karlo, kam chodí Váš syn? a také kolik dětí ve třídě, šance se tam dostat. díky te´d mě napadá, musí se hlásit doooooooooost dopředu nebo v den zápisu stačí a šlo by nastoupit i během roku? kolik stojí návštěva MŠ nebo Zš za rok- školné či povinné jiné poplatky? co jídlo?(kdosi tu psal, že nedal dítě do WZŠ, protože tam nebyla jídelna a družina) díky |
| Jana |
| • |
10.9.2006 14:25:32
Ahoj maminky :o) Máte problémy se svými dětmi? Prosím pomozte mi s odhalením jedné z příčin - kdy a jak tyto problémy vznikají. Podívejte se na net: www.janyb.wz.cz a zodpovězte anonymní dotazník. Výsledky, které zjistím bych chtěla stručně shrnout zde na Rodince. Třeba se dozvíme něco nového. Děkuji Vám a zdravím :o) Janča
|
| DanaM,syn4/2001,dcera10/2004 |
| • |
6.9.2006 14:17:00
Z toho co jsem se o WŠ dověděla si myslím,že při správném přístupu nehrozí potlačení individuality dítěte,ba právě naopak.Děti jsou vedeny ke vzájemné spolupráci a učitel přistupuje ke každému individualně.Určitě pomůže každému,kde je potřeba a dokáže zaněstnat dítě,které je v něčem o něco napřed.
Na WŠ jsou po každé ukončené epoše(3-4 týdenní blok jednoho hl.předmětu)třídní schůzky,kde mají rodiče možnost s p.učitelkou vše probrat. A každé dítě je na něco šikovné a v něčem se najde a nemusí mít strach,že když se mu něco nevede,tak je zařazeno mezi "hlupáky". Samozřejmě vše záleží na lidech,ale i tak z možností co se v našem okolí nabízí,vychází WŠ jako nejlepší. |
| Jarma, 2 děti |
| • |
6.9.2006 13:54:03
Tady mě právě třeba napadá, že je určitě moc dobré dělat spoustu věcí společně kvůli prožitku (hlavně ty umělecké či řemeslné), ale není tu riziko, že se v tom celku schovají ti, kteří něco neumí a potřebovali by např. další vysvětlení nebo více cvičit - např. čtení, počítání apod? Trochu mi to přijde, že tam zapadá individualita... ti, co nestíhají - a potřebovali by podporu a ti, co jsou v předstihu a mohli by se rozvinout více ...
|
| Dana M.,syn4/2001,dcera10/2004 |
| • |
6.9.2006 10:31:21
Na WŠ jsou přijímány šechny děti a není určená především pro děti s poruchami učeníVýuka probíha v epochách,předměty se vzájemně propojují.Děti dělají spolěčně vše.pletou,řežou,kovajíatd.nejde o výsledek,ale spol.prožitek.Od1.třídy mají 2 cizí jazyky.Po celou docházku mají 1třídního.Na WŠ se neznámkuje,ale děti jsou hodnoceny slovně.
Před zápisem do první třídy probíhají informační schůzky s p.učitelkou,kde se dozvíte veškeré informace a podle kterých se můžete rozhodnout.A dítě nemusí nastoupit do školy,kde bylo u zápisu,takže se můžete rozmýšlet až do příštího srpna. Myslím,že na této škole děti rozvíjejí jak po stránce rozumové,tak i umělecké,kreativní praktické a sociální. Děti také zkouší hrát na různé hud.nástroje,malují(stále jde spíše o prožitek).nemají učebnice,vytvářejí si vlastní sešity,používají encyklopedie,atlasy atd. To je asi tak vše,co vím. |
| Dana M.,syn 4/2001,dcera 10 /2004 |
| • |
5.9.2006 19:07:52
Milá Jarmo,máme doma také předškoláčka a jsme rozhodnutí dát ho na WZŠ.Na tomto typu školy se mi líbí jak má vypracovaný plán a to,že mám jistotu,že podle tohoto plánu vyučuje.A když se podívám jaké jsou nároky a požadavky na ZŠ(samostatné vyhledávání informací,spolupráce,propojení učiva atd.),tak toto vše má WŠ už ve svém programu.
Dana |
| Jarma (dvě děti) |
| • |
5.9.2006 14:39:18
Docela by mne zajímalo, jak se vaše situace vyřešila a zda děti navštěvují nějakou Waldorfskou školu u nás. A také podle čeho jste se nakonec rozhodli?
Dcera navštěvuje WMŠ ( s tou jsme naprosto spokojeni), příští rok by měla nastoupit do školy. Četla jsem dost o Waldorfské pedagogice, podstata a smysl jsou podle mne skvělé, ale opravdu vše stojí a padá na učitelích a konkrétním přístupu - v konkrétní aplikaci těch metod. Kladu si otázky o úrovni W. škol u nás. Někdy mi přijde, že o Waldorfských školách slyším pouze chválu od rodičů dětí, kteří měli na "tradiční" škole nějaké výukové nebo kázeňské problémy, které se přechodem vyřešily. Zdá se mi to k rozhodování "málo"... (protože podle mého názoru by dcera klasickou školu zvládla bez problému). Jde mi spíše o tu hlavní podstatu úplně odlišného způsobu náhledu na výuku a na zcela odlišný styl tvarování a vedení dětí ve Waldorfkých školách. Za každý názor a zkušenost budu ráda. |
| Dana M.,syn 4/ 2001,dcera 10/2004 |
| • |
29.8.2006 13:02:51
Dobrý den,nemohu jinak,než na váš příspěvek reagovat.Nemohu souhlasit s vaším názorem na Waldorfskou školu. Dle mého názoru je styl výuky na tomto typu školy dobře vyřešen,jen vy jste měl asi smůlu a narazil jste bohužel na p.učitelku, která tento způsob výuky nepochopila a nebo byla chyba ve vás a ve vašem očekávání co jste si od této školy sliboval. A já nevím proč,když jste měl takové problémy,vás rodiče nepřeložili na jinou ZŠ.
Jinak syn chdí do W.školky(je zde velice spokojený) a pokud vše dobře dopadne příští rok nastoupí do 1.třídy W.ZŠ. Dana |
| Fischer Miroslav |
| • |
20.7.2006 10:15:47
Chci vám říct že sem hodil do wal.školy --vživote bych tam nedal ani jedine me dítě v budoucnu!!!!!! chodil sem do školy v Příbrami ve středních čechách.Nikdo na této škole nemá zkušenosti!!! berou jen mladé lidi co vyjdou školy,reditele jen berou peníze od města pro sebe!! .to ze negdo píše ze na techto školách nejsou posměchy,šikana,dávaní najevo že ste neco min než ten druhej, tak je na omylu!!!!! ja byl terčem nejen dětí tak i učitelek a učitelů!!! furt sem mel na talíři ze sem neco min ze neumim tag dobre počítat psat /i-y/ ucitelka u tabule jen ponižovala, ztresovala kazdej den sem se modlil *v uvozovkach*:-)at už nemusím do te školy, nejvíce sem se bal učitelky a učitelu ze me zas budou ponižovat pred ostatnima!!! na te škole to chodí tag že kdo umí vše nemá problemi,podlejzá tak je mazanek u všech, což ja nebyl:-) ale to je jako na všech školach!!! nemyslete si ze sem v tom byl sam --nee semnou dalších asi 4 lidi ale jen ti co neumeli vše, v te tříde. tak kolem 8-9 třídy decka pomalu začínali chapat a najednou se všichni začali kamaradit semnou a učitelku hodili za hlavu pochopili že sem svuj stojím si za svím nazerem a dam ho na jevo a proto nikdy sem nemohl bejt podlejzakem:-) myslím si že ta učitelka učí do dnes na wal. škole v Příbrami- jmenovala se asi Jitka Stejkalová asi:-)ta mi zničila ztresem spoustu let!!! prosím vas nikdo si tam nedavejte děti hlavne ne tam:-) protože co si tam človek prožije je hruza!!!! dnes mi je 21 let na Wal. škole sem propadal. dnes sem kaderník a na střední škole sem nemel nikdy problemi,mel sem uvolněnější mysl,ldé me meli radči,celkove sem se na normalní škole cejtil lepe. vubec na me nezanechala Wal. škola následky:-):-):-) ale nedavejte tam nikoho!!!! kdyžtak mi napiste:-) ale jak tak pišu tak vidím že se to popsat proste nedá, to je jen 1 procento co ve me je za hořkost vůči Wal.škole. tak to uz stačí:-) i-y neumím:-)
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.