| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 647  [Dalších 87 >>]
karla, syn 94 15513
17.2.2004 16:50:56
Právě jsem si přečetla Vaše názory na Wš.

Do první třídy můj syn nastoupil do klasické Zš.
První dva měsíce vše o.k, potom se to začalo zhoršovat.Ačkoliv měla třída pouze 15 žáků,myslím že vydala za 30 dětí.
Starší paní učitelka ačkoliv dobrá učitelka absolutně netušila jak s takovou třídou naložit.
Kdykoliv jsem ji ve třídě navštívila, přes řev žáků nebylo slyšet ani slovo.
Rvaní a honění byla běžná praxe.Kolikrát jsem sama měla sto chutí zakřičet a dost.Ale byla tam jiná autorita.
Slovník který syn přinášel ze školy byl tragický. Sebevědomí mého syna rychle klesalo a řeči jako: jsem ten nejhloupější,nejošklivější a nejzlobivější byla u nás normálka.
Druhá třída probíhala ve stejném rytmu rvačky,honičky a vzájemná šikana.Můj syn je snědší takže poznámky jako: padej do zádu ty černá hubo,fuj on přišel
a celá třída si jde svorně umýt ruce, byly na dením pořádku.Je to mé ditě a tak jsem se ze začátku snažila věci řešit s pan.učitelkou,družinářkou a s ostatnimi rodiči v domnění že je rok 2003 a jsme již dostatečně civilizováni.Paní řiditelkou jsem byla zklamána už ve třídě první a tak tam jsem ani nešla.
Vždy mě bylo řečeno že škola o problémech ví ale bohužel se nedá nic dělat.Trpěla jsem už když jsem pro syna přicházela před školu kde to vřelo.Jedna oběť uháněla po náměsťí a za ní parta ostatních s výhrůžkama vrať se a něco uvidíš,bitky na chodbách školy kde tomu dospělej dozor přihlížel.
Po druhé třídě mě již došla trpělivost.
Začala jsem hledat novou školu.Školu kde kolektiv,sociální cítění a rozvoj osobnosti bude hrát prvořadou roli.
Našla jsem Waldorfskou školu se kterou jsem nad míru spokojena kde je ve třídě úžasnej kolektiv a syn se velice rychle naučil vědomostem které mě dělaj jenom radost.Do školy se každý den moc těší dokonce mě volává z družiny že ještě nechce domů že přijde později.
K TV a počítačům :jsme docela televizně závislá rodina a u počítače taktéž dokážem prosedět hodiny.Nedovedla jsem si představit jak svému závislému synovi zakážu poč.TV.Playstation a ejhle ono to šlo omezit a on si dokonce začal doma i číst a zajímat se i o jiné věci a to nemluvím o tom kolik teď na sebe máme času.Povolený pořad sleduje najednou celý bez roztěkanosti
a celkově jako takový se sklidnil.
1.nejsme věřící
2.nejsme v žádné sektě
3.jíme co chceme,hlavně maso
4.prostě normální rodina
Žehnám Waldorfské škole která mému synovi zvedla sebevědomí,dala nové přátelé,mnoho zajímavých vědomostí a vrátila po letech klid do naší rodiny.

S pozdravem všem
Karla

Boadicea 12078
30.11.2003 12:27:27
Vies LMC ale niektori ludia radsej hladaju ten svoj pohlad na zivot a zivotny styl sami, akoby sa nechali "napumpovat" nazormi a vierou ineho cloveka, hlavne ked sa jedna o male, lahko ovplyvnitelne deti....pre mna to teda takto plati.
LMC
  • 
29.11.2003 22:29:15
:Ja jsem verici a proto bych tam svoje deti nikdy nedala, protoze antroposofie je v ostrem rozporu s krestanstvim.
:V podstate uci to, ze kdyz bude clovek pracovat na svem rozvoji podle uceni R. Steinera, zadneho Boha nepotrebuje.

A co když jste jenom nepochopila? Buď Ježíše, nebo Steinera? Co když oba mluví o tom samém?
Cožpak v Evangeliu Sv. Matouše se neříká:

"Blaze milosrdným, neboť dojdou milosrdenství.
Blaze těm, kdo mají čisté srdce, neboť oni uzří Boha.
Blaze těm, kdo působí pokoj, neboť oni budou nazvány syny Božími."

Musí každý, kdo koná dobro, mluvit stále o Bohu? Není to právě v tom, že konají-li dobro bez myšlenky na odměnu Boží, že ji právě proto dostanou? Kdyby si Bůh nepřál, aby antroposofie existovala, přece by ji sám nevytvořil...

A co navíc ještě ti chudáci, kteří upřímně a horoucně věří v Boha - ale znají jej pod jiným jménem??

Nesuďte na základě slov (ta mohou mít mnoho významů a každý si může vybrat, jaký se mu zrovna hodi - včetně mne), ale přemýšlejte o podstatě toho, co je Vám říkáno, potom pochopíte, co Vám Bůh (Ten, Který Je) chce říci...
LMC
  • 
29.11.2003 22:09:17
Víte,

to je tak, kdyby někdo přistál z Měsíce a viděl "normální" rodinu, divil by se.
Bože můj, jaká sekta to ovládla tuhle planetu? Proč někteří lidé, místo aby se bavili a radovali mezi sebou a se svými dětmi, raději čučí na bedínku s obrázky, kde falešně zpívají a nemotorně se kývají nervozní lidé? Jak se tomu ještě mohou smát? A proč jiní dlouhé hodiny vysedávají před jinou bedýnkou, mačkají čudlíky a v té bedýnce ječí a umírají různé kreatury a ti lidé s toho mají radost? Bože, jaká příšerná sekta tyranizuje tohle lidstvo!!

No a teď se jeden člověk probere, pochopí, v jakých sračkách až dodnes žil a v hloubi duše se zastydí a uvědomí si, že by měl dělat neco proto, aby se i ti ostatní probrali ze spárů té hrůzy, která je tak otrocky přikovala k bedýnkám. A např. svoje děti chce od té tyranie bedýnek (PC, TV) osvobodit a tomu, v čem najednou vidí smysl, tomu chce jakkoliv pomoci, tak tomu věnuje svoje prostředky.. Chce prostě pomoci, aby se probudili i ostatní.

Vy tomu říkáte sekta?
Boadicea 12078
25.11.2003 13:46:17
laskonka, antropozofiu Steiner naozaj nezalozil ako "nabozenstvo", ale od jeho smrti uz uplynula nejaka doba a jeho sucasni obdivovatelia a stupenci casto z tej filozofie nabozenstvo, bohuzial, robia. Uz len preto, lebo antropozofia je zalozena na viere v existenciu vyssich duchovnych svetov a bytosti (anjeli, archanjeli, archeovia, karma, reinkarnacia, cnosti, meditacia, temno-svetlo atd), takze o tej cistej filozofii to nie je az tak celkom pravda.
laskonka 9826
25.11.2003 1:21:55
Zakladom Waldorfskej pedagogiky nie je vyznavanie ziadneho nabozenstva, je zalozena na filozofii, ktorej hlavnym predstavitelom je (bol) Dr. Steiner - vola sa Antropozofia. Je to velmi rozsiahla filozofia o stvoreni sveta, o dusi cloveka, vyskytuju sa tam prvky budhizmu, krestanstva aj inych nabozenstiev. Tuto filozofiu povazujem za velmi prirodzenu, logicku a "ludom pristupnu". Okrem ineho sa zaobera aj zdravotnymi problemami, ktore vyplyvaju z duchovnych problemov cloveka, zahrna rozne prirodzene a prirodne metody uzdravovania, fytoterapiu a pod.
Lidka53 2408
23.11.2003 10:20:47
Moc děkuju
L.
Stáňa
  • 
21.11.2003 21:49:02
Netuším název ulice,ale je to z ulice Koněvova směrem ke Spojovací po pravé straně doprava nahoru a dojtete přímo k ní-mezi zastávkami tram Kněžská luka a Spojovací(nevím,jestli to počítají ještě jako Koněvovu nebo jinou).Tram 1,9,16.
Lidka53 2408
21.11.2003 21:12:18
Stáňo prosím, kde je ta školka? Věděla bys ulici?
Díky
Lída
Stáňa
  • 
21.11.2003 19:43:47
ve Waldorfské školce v Praze 3 se koná 30.11.2003 od 11 do 16 hod.
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 647  [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.