Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Boadicea | 12078 |
|
|
18.11.2003 9:00:42
Waldorfská škola zve na den otevřených dveří
Pardubice Učitelé a žáci Základní školy waldorfské v Pardubicích - Rosicích, která je jediná v Pardubickém kraji, připravili pro rodiče s dětmi první den otevřených dveří. Ten se koná ve středu 26. listopadu od 14 do 17 hodin v Ohrazenicích v budově mateřské školy v Pištorově ulici, kde také sídlí 1. až 3. třída základní waldorfské školy. Vedle prohlídky tříd bude připravena i výstavka prací všech tříd školy. Na programu jsou konzultace s učiteli a rodiči současných žáků i absolventů školy. Ve 14, v 15 a v 16 hodin je pro děti připravena loutková pohádka. Během celého odpoledne budou pro děti rovněž k dispozici tvořivé dílničky a publikace o waldorfské škole. |
| Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
|
|
17.11.2003 14:31:38
Ahoj Helko, prosimte, nemuzu se dostat na tvoji adresu. Kdyz tak se mi ozvi na muj e-mail : gabkakr@hotmail.com . Jo a az ti budu odepisovat, tak se nediv, ze ti posta prijde od : Lojza Dlabek , Srandicka meho muze! Gabina PS: Tesim se na pokec!!!
|
| Šipka | 5800 |
|
|
17.11.2003 9:59:27
Mám špatnou zkušenost ze svého okolí - opravdu omezování styku s ostatními členy příbuzenstva- babička, tety.., zákaz PC, TV. Dokonce zmanipulovaná maminka těchto dětí prodala dům a všechny peníze věnovala do w. školy... Je to ta základní větev napojená přímo na ústředí v německu. Nechci plivat špínu na tento projekt, ale já jsem přesvědčená, že to sekta je.
|
| Helka, USA, chlapecek 7 mesicu |
| • |
17.11.2003 4:34:47
Ahoj Gabi, precetla jsem si tvuj prispevek...mam presne stejne zkusenosti. V USA jsem neco pres dva roky a mohu srovnavat. Ze zacatku jsem byla u vytrzeni z toho mnozstvi hracek. Pred par mesici jsem byla v Cechach a nabidka obchodu je opravdu spatna. Nektere obchody v Cechach nabizeji hracky, ktere snad ani nejsou schvaleny, jsou spinave, v roztrhanych krabicich. Jen jsem s litosti konstatovala, ze klasicke ceske drevene hracky a stavebnice lide uz moc nekupuji, presto jsem nalezla maly obchudek v Ceske Lipe, kde jsem se "vyradila", krteckem pocinaje. \Ted me spis zajima, jak jsi spokojena se "skolkou" v USA. Je to pry velky rozdil proti Cecham, strava velmi spatna vcetne privatnich zarizeni. Vim, ze cirkevni skoly jsou na lepsi urovni, prestoze jsou drazsi. Je velmi tezke ptat se na zkusenosti americkych maminek, jejich zivotni styl je naprosto jiny. Pokud se mnou muzes komunikovat pres email, budu rada. Mej se hezky
|
| Soňa,2 děti |
| • |
16.11.2003 7:31:59
Breso,kam do w.školky chodíte?
|
| Jeanne, Matěj 4m |
| • |
14.11.2003 9:13:44
No právěže moje neteř (chápu že je to jiné než kdyby to byla má dcera) chodí do w. školy v Brně, ale nyní jsou v Německu tak navštěvuje tamní w. školu.
Malou to děsně baví. No a věřte mi že s náboženstvím by v rodině mé neteře teda vůbec neuspěli, natož zákazem PC a TV, ale je pravda, že to dost záleží n alidech kteří to vedou a asi měla štěstí. Taky je možné ža w. škola v Německu je trochu jinde než u nás. |
| Myshka + 2 | 10564 |
|
|
14.11.2003 7:14:19
Ahoj holky,
zatim je jeste brzy premyslet o stredni skole, spise vas asi zajimaji skolky a zakladky, ale at je diskuze kompletni. Mam 16-ti letou neter na W. stredni skole v Ostrave. Je otevrena prvnim rokem, asi 25 zaku. Moje neter je dost problemova, velmi dobre se uci, ale moc nekomunikuje (s nama skoro vubec), sedi, kouka, nezapojuje se do rozhovoru na zadne tema...segru si dokonce zvali na zakladce na pohovor, zda neni neter tyrana, ze se s nikym nebavi a vyclenuje z kolektivu. Segra ve skole rekla, ze holka tyra je! Doma vubec nepomaha, odmlouva, zavira se v pokoji, nemluvi, tezka puberta. Zatim jsem se ji jen zbezne ptala, jak se ji ve W. skole libi a docela nadsene odpovedela, ze moc. Pokusim se od ni ziskat vice informaci, jak probiha vyuka, jaky je postoj k PC a TV atd. a dam vam vedet... |
| Denča 25.tt | 11211 |
|
|
13.11.2003 19:50:44
Ahoj holky,
jako dobrovolnice pomáhám jednomu mateřskému centru. Dostala jsem úkol: Srovnání mateřských škol v našem městě. DOstala jsem k tomu pár otázek, protože já sama děti nemám a tak nemám moc tušení co tak maminky zajímá. Proto se ptám i vás, co vás nejvíc zajímá když přihlašujete dítě do školky, co je nejdůležitější, čemu dáváte přednost... Budu moc ráda za tipy. Pak napíšu, jak to dopadlo a třeba nějaké nové postřehy ohledně školství u nás. |
| Klenoflejn+4 | 7341 |
|
|
13.11.2003 19:08:01
To asi ne, to není školka ve vlastnictví města, nýbrž soukromé osoby, která založení školy neplánuje. Už jsem se jí na to i ptala. Ona má ještě plavací studio - 2 bazény, rodinu...
Naše radnice podporuje spíš hokejový klub než školy... |
| Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
|
|
13.11.2003 17:54:59
Narazila jsem na tuto diskusi a jenom jsem chtela napsat neco k tem hrackam. Nekdo tu totiz psal, ze deti v skolkach nemaji pekne hracky, ze jenom nejake obycejne. Zkusenost s W. skolkou nemam, jenom takovy postreh z domaciho prostredi.
Zijeme v USA a tady jsou obchody opravdu precpane hrackami. Vetsina deti je tu v domacnosti zasypana silenou haldou hracek a spousta domku tu ma vyhrazenou specialni mistnost v dome-hraci pokoj. V detskych pokojich je spousta hracek a o hracich mistnostech je lepsi ani nemluvit[30-40 Barbin, k tomu spousta auticek, zviratek.... , velke mnozstvi elektronickych hracek...]. Bydlime tu teprve neco pres 2 roky a ze zacatku jsem z toho byla nadsena, navic spousta techto veci se tu da sehnat doslova za par supu z druhe ruky. Takze po pristehovani sem jsem vylozene trpela dojmem, ze pokud to vsechno nase dcerka nebude mit, tak jistojiste zahyne. Nakonec to dopadlo tak , ze se spoustou veci si hrala jeden den a uz nikdy vic ji nevzala do ruky. Takze jsem pokojicek zase pomalu vyklizela a tu spoustu krasnych a zbytecnych hracek zase prodala a nebo rozdala. Ted ma Eliska v pokojiku hlavne spoustu volneho prostoru, malou skluzavku, psaci stolek, na kterem si maluje a hraje s plastelinou, spoustu knizek a samozrejme nejake ty hracky[milovane Teletabiky, kostky, domecek s panenkama...]. Takze kdyz to shrnu : - nadherne vypadajici blikajici, mluvici hracky-dite moc dlouho nebavi[hracka umi jenom to, na co je naprogramovana]. - pekne barevne hracky , auticka, panenky... [dite si s nimi vyhraje, protoze uz musi vynalozit trochu fantazie-jako ze panenka papa a auticko vrci a sedi v nem lidicky...]. - obycejne hracky nehracky, napr. kaminky , klaciky, veci z maminy kuchyne...[kolikrat si s tim dite vyhraje opravdu nejlip, protoze musi vynalozit opravdu velkou davku fantazie]. U nas je ted treba nejoblibenejsi velka varecka[padlo ke clunu, za chvilku na ni zase jezdi jako na konikovi, potom s ni vari...]. Proto se trosku chci zastat te jednoduchosti v hrackach. Kazdy rodic, chce pro to sve ditko to nej, nej..., ale ze sve vlastni skusenosti uz ted vim, ze to pro dite neni zase az tak dulezite. A neco ke skolce. Ja jsem Elisku dala do cirkevni skolky[nejsme verici], ale libil se nam nejvice jeji program[rikanky, pisnicky, malovani...]. A ona to neni ani klasicka skolka. Eliska tam chodi 2x tydne na 2,5 hodiny[pro deti od dvou let]. Pro trilete 3x tydne a pro ctyrlete 4x tydne. Zbytek casu muze travit se mnou, se svou malou sestrickou, s tatou, nasimi dvema pejsky, nahradni babickou a dedou, jezdime do knihovny na ruzne akce pro deti, do klubu maminek... Jestli vam v mem vyctu chybi program ve skolce pro petilete deti , tak ten ani neexistuje. Pro deti od peti let je tu povinna "kindergarden"-neco jako predskolni pripravka[spada to pod zakladni skolu, kam vam bude dite potom chodit]. Dite se tam formou hry neco nauci, seznami se s ostatnima detma a je to vlastne takovy pozvolny prechod ze skolky do skoly. Ale s timto zkusenosti zatim nemam. Eliska pristi mesic oslavi teprve treti narozeniny a Alenka ted mela 7 tydnu. Tak to jen takovy muj postreh k tem hrackam. Nekdy mene znamena vice!!! Mejte se krasne a pokud by nekdo mel zkusenosti s Montesorry, tak se o ni rada neco dozvim. Take tu jednu mame. Gabina |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.