Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Irena |
| • |
13.11.2003 10:41:12
Taky jsem kdysi zvazovala zapojit ditko do nejakeho alternativniho procesu vzdelavani, konkretne do skoly w.typu. Je to teda uz tak 5 let zpatky, skola se nam libila a ucitele mi nepripadali jako sektarsti fanatici. Po nasem vztahu k PC, TV ci Bohu se opravdu nikdo nepidil... Jenze v nasem pripade to znamenalo dite denne vozit 30 km tam i zpet, coz neslo uplne zajistit vlastnimi silami. Dojizdet autobusem by znamenalo i 3 hodiny cekat, nez nejaky pojede. Skola ale nezajistovala ani obedy ani druzinu. Jaksi se mi z rady duvodu nezdalo vhodne, aby sestilete dite melo vlastniho ridice, takze nakonec chodi do "normalni" zakladky v miste bydliste, kterou ma 3 minuty z domu. To, jaka je skola, neni v metode, ale v lidech. Syn ma stesti na ucitele, kteri toho pro deti delaji plno navic. Chodej do prirody, v ramci vyuky nemciny byli ve Vidni, sportovne nadani jezdi lyzovat (nejen v 7. tride). A hlavni vec, netravi cas premistovanim, takze v konecnem dusledku toho uzije vic s ruznymi lidmi (krouzky, sporty, kamarady, akce v DDM...). Nekdy opravdu blizsi kosile nez kabat :-).
|
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
|
|
13.11.2003 7:09:04
Bohužel. My jsme tu (na Chrudimsku) na tom podobně. Máme sice asi 5 km do jedný vcelku prima školy, ale tam maj samozřejmě pořád plnej stav, takže záleží na štěstí - lidi dovážejí děti už do jejich školky, aby pak měli větší šanci na umístění... Ale jestli tam máte alterMŠ, tak je asi docela dobrá šance - většinou vznikají nejdřív právě ty školky, aby připravily půdu (děti, rodiče) na ZŠ - a naopak rodiče chtějí návaznost, tak třeba vám to vyjde .-)
|
| Klenoflejn+4 | 7341 |
|
|
13.11.2003 1:13:43
Máš pravdu, to já si uvědomuji. Psala jsem to v prvním příspěvku, že jsem ráda, že máme možnost volby a že každá z těch škol najde tu svou klientelu...
My ovšem zatím o nějakém výběru jen sníme. Jsme z Berouna, stavíme dům kousek od Zdic... V Berouně je malá soukromá Školička Kytička /MŠ "Začít spolu"/, ale škola nikde žádná. Snad se něco za těch skoro 5 let vyloupne. Ty máš takový přehled - nevíš o nějakých plánech v těchto končinách? |
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
|
|
12.11.2003 19:09:56
Ahoj
Měla bych pro vás ještě malej postřeh. Jak už jste tu psali, tak každá škola vyhovuje někomu jinému a já bych to chtěla doplnit, že i každému dítěti ze stejné rodiny může vyhovovat něco jiného. Já např. kdybych si měla vybrat školu, do jaké bych sama chtěla chodit, volila bych integrovanou tematickou výuku (shánět spolu s dalšími dětmi materiály k tématu, vymýšlet jak to zajímavě zpracovat, diskutovat...), ale pro našeho staršího syna by to byla určitě Montessori (kdybychom tu ovšem nějakou měli blíž než 100 km), protože on je přesně ten typ dítěte, co si zaleze do koutku a hraje si s jednou hračkou dokud ji opravdu důkladně neprozkoumá (tedy i několik hodin). Mladší syn je ještě mimko, takže jak to bude s nim nevim, ale kamarádka má zas holčičku jako vyšitou pro Začít spolu - zkrátka každému, co jeho jest... Znám i "opravdu waldorfskou rodinu", ale tam začali s waldorfskym přístupem už v těhotenství - nečekali jaké dítě se narodí. Klenofej, aktualizuju vždy po pár měsících, ale teď vlastně čekám jak se bude vyvíjet situace s prázdninovým zákazem waldorfských škol a Svobodné Komenského školy vJjílovém - jestli školy pojedou dál přes všechna omezení, nebo to krachne... Když objevim novej odkaz, nebo mě někdo na něco upozorní, upravuju hned. |
| Denča 25.tt | 11211 |
|
|
12.11.2003 11:39:10
AHoj holky,koukám, že se to tu celkem ujalo:-)
Breso, díky za názor. Asi je i ve W. školách a školkách rozdíl. Jani, díky za stránky, mrknu se Jeanne tvoje neteř navštěvuje školku s dobrýma pedagogama, kteří nejsou jednostraně zaujatí a nijak děti netvarují, jak tady správně napsala Ferdulka. O škole, nebo programu "Začít spolu" byl předevčítem pořad, moc se mi to líbilo, tak sjem si představovala Waldorf. školu,ale asi je to jinak. Montesorri se mi víc zamlouvá,ale já zatím čerpám jen teoreticky a tady z vašich názorů. |
| Klenoflejn+4 | 7341 |
|
|
11.11.2003 23:16:45
Jano, moc děkuji za odpověď. Znám tvé stránky, dávno jsem si je vytiskla, jsou perfektní. Budeš je postupně aktualizovat? Máš pravdu, že jsem marně hledala v tom Průchovi něco o "Začít spolu", protože právě tento systém výuky mě zatím oslovil nejvíc.
Hezky to tu napsala Elinka, naše rodina asi taky nemá pro w. školu tu správnou náturu. Naštěstí máme ještě spoustu času na přemýšlení.... |
| Elinka |
| • |
11.11.2003 15:25:11
Omlouvám se - mělo to být 1x.
|
| Elinka |
| • |
11.11.2003 15:02:03
Tak ještě jeden pokus - známí mají dítko ve w.škole i ve w.školce. Jak se mi to na začátku mooooooc líbilo - hlavně tak školka - tak ta škola už mě moc nebere. Jsou to čistě subjektivní pocity - ale ten pocit sekty nebo chcete-li komunity tam je taky. A je fakt, že opravdu maso, televize, PC se tam moc nepěstuje. Líbily se mi akce pro děti a rodiče - ale opět - mám pocit, že už toho mají moc. A naposledy, když rodiče brali dítko z w.školy do normální /stěhovali se - nic jiného v tom nebylo/ - tak teď jsou docela nešťastní - klučík ve 4. třídě na "normální" škole moc nestíhá a celý prázdniny věnovali doučování. Dalo by se říci, že já osobně z w.škol mám smíšené pocity. Ale podotýkám, že je to zprostředkované. Myslím, že na takovou školu musí být i "nátura" rodiny. Z určitého pohledu musí naše rodina působit "konzumně" - i když máme taky nějaké aleternativy - a třeba by jsme se tam ani nehodili. Doufám, že rozumíte, co tím chtěl básník říci...:-)
|
| Elinka |
| • |
11.11.2003 15:01:36
Tak ještě jeden pokus - známí mají dítko ve w.škole i ve w.školce. Jak se mi to na začátku mooooooc líbilo - hlavně tak školka - tak ta škola už mě moc nebere. Jsou to čistě subjektivní pocity - ale ten pocit sekty nebo chcete-li komunity tam je taky. A je fakt, že opravdu maso, televize, PC se tam moc nepěstuje. Líbily se mi akce pro děti a rodiče - ale opět - mám pocit, že už toho mají moc. A naposledy, když rodiče brali dítko z w.školy do normální /stěhovali se - nic jiného v tom nebylo/ - tak teď jsou docela nešťastní - klučík ve 4. třídě na "normální" škole moc nestíhá a celý prázdniny věnovali doučování. Dalo by se říci, že já osobně z w.škol mám smíšené pocity. Ale podotýkám, že je to zprostředkované. Myslím, že na takovou školu musí být i "nátura" rodiny. Z určitého pohledu musí naše rodina působit "konzumně" - i když máme taky nějaké aleternativy - a třeba by jsme se tam ani nehodili. Doufám, že rozumíte, co tím chtěl básník říci...:-)
|
| Elinka |
| • |
11.11.2003 14:38:57
ah
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.