| Saamajna | 115449 |
|
23.6.2024 17:07:40
No joo, Zasjaj,
pred triceti lety, tedy v praveku, za nas. 😂 |
| Senedra | 14756 |
|
|
22.6.2024 7:58:24
Inko, my takhle prodali byt ( dojezdová vzdálenost do Prahy) nějaké rodině z východních Čech. Dcera se chystala na vysokou, vzala si dvě kamarádky a z jejich placení pronájmu platili hypotéku.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.6.2024 21:28:22
77krasko, nemám žádnou statistiku ohledně movitosti Čechů, takže nevím, jak rozšířené to je. Ale mám každopádně mezi známými lidi, kteří mohli obrazně řečeno sáhnout do peněženky a koupit malý studentský byt v Praze.
Pak samozřejmě i takové, kteří jsou rádi, že dítěti zaplatí kolej nebo levný podnájem na periferii. Ale není to zkrátka tak, že v Praze nemá "normální Čech" šanci. |
| Drypetis | 154924 |
|
|
21.6.2024 20:14:28
Ropucho,
ano, taky jsem se setkala s lidmi, kteří koupili dítěti byt v místě, kde studovalo, aby bylo ve svém. A třeba i s tím, že když tam bude bydlet s někým dalším, který bude v podnájmu, ať to dítě má místo brigády, ale je na něm, aby si někoho takového sehnalo, ale spíš to asi nebylo třeba. Nakonec to, že prachy jsou mezi lidi rozdělené dost nerovnoměrně, je asi známé už dlouho. ![]() |
| 77kraska | 132593 |
|
21.6.2024 20:01:48
Ropucho, podle mne to nefunguje obecne...jsou i vyjimky nebo lidi koupili byty jeste za slusne ceny....mne to by nejak nenapadlo, ovsem my bydlime v Praze
|
| sally | 3140 |
|
|
21.6.2024 19:40:40
Pokud vím, tak v Nizozemí je ti kolej přidělena a můžeš to přijmout nebo odmítnout, ale když odmítneš to nabídnuté bydlení, tak máš smůlu a nebydlíš - takže nemáš navybranou, kde budeš bydlet a už vůbec ne, kdo budou tví sousedé - a ti sousedé vůbec nemusí být študáci. Takže si pořádně zjistěte, jaké ty podmínky jsou (na té vaší škole, v tom konkrétním městě atd.), abyste se nedivili.
V univerzitním městě bude zákonitě spousta studentů bydlet mimo koleje - tj. nebude to tak, že by tam nikde nebyli vůbec žádní studenti - naopak - studenti budou kolem, ale budou to klidnější / dospělejší / samostatnější exempláře. Kolejní život je fajn pro některé lidi - pro jiné je to peklo (zvlášť pro ty, co studují obtížnější obory a potřebují se fakt učit a makat). Byt se dá pronajímat přes realitku - jako člověk pak nedostane tolik peněz (záleží na tom, kolik si bude realitka účtovat), ale zase nemusí řešit to, že ve tři ráno přetejká v bytě záchod. Prostě chtělo by to zjistit co nejvíce. |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
21.6.2024 17:58:38
V Dolním Sasku jsem dělala před třiceti lety postgraduál, všichni mi vrstevníci, studující nebo už pracující, bydleli v nájmu, jen jedna holka měla už během studia garsonku, kterou ji koupila babička. Ani auta od rodičů si u nikoho nepamatuju.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
21.6.2024 14:58:17
Znám i lidi "z venkova", kteří koupili byt v Praze u základky kam chtěli dát děti. A přihlásili je tam, aby byla jejich spádová. Dějou se různý věci.
|
| Monika | 123907 |
|
21.6.2024 13:49:28
77krásko, ono se to nezná, ale dost lidí má asi hodně peněz, a to dokonce i "na venkově"
![]() Případy s koupeným malým bytem pro bydlení dítěte při studiích znám. Nevím tedy, jestli na ten byt měli "našetřeno" nebo ho koupili na hypotéku, ale určitě se to děje ... Manžel se byl o víkendu podívat na start té "etapy Tour de France" na Strahově a říkal, že by nevěřil, kolik lidí (amatérských cyklistů, šlo o amatérský závod) je ochotno zaplatit za kolo 250.000,- Kč (on to pozná, i když sám má kolo za dvacetinu) a že on to pořád říká, že lidi mají peněz jako šlupek ![]() |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
21.6.2024 13:31:16
Tiež ma prekvapuje “tradícia” dávať hodnotné dary za maturitu. Ja by som zvážila možno tak návštevu v lepšej reštaurácii 🤷🏽♀
I keď syn by chcel Rolexky 😁 Nakoniec myslím, že reálne by bolo “něco mezi”, tj minca na pamiatku (plus ta reštika, to on miluje). |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.