| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Auto

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 28650  [Dalších 28450 >>]
Půlka psa 24064
20.6.2024 12:14:49
Míň než 5l spotřeba snad ani nejde. Teda já si nedokážu ani představit, že to vůbec jde za pět litrů, ale dejme tomu, že má někdo lehkou nohu. Každopádně, pokud je těch 5 litrů pravda, tak tady se asi už neušetří.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
20.6.2024 12:12:16
Zrovna spotřeba je dost velkej rozdíl.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
20.6.2024 12:10:39
V tý době jsem se o syna bála nejvíc, když začal řídit a začali řídit kamarádi.
Půlka psa 24064
20.6.2024 12:10:30
Ovšem v některých nákladech je skoro jedno, co za auto to je. Min garáž, ručení a spotřeba bude víceméně stejná. Lišit se bude servis a havarijní pojištění. Takže pak jde o to, co vlastně řešíš. Jestli náklady na toto konkrétní auto nebo náklady na auto obecně a má jezdit na tom zmiňovaném kole.....

Ovšem, pokud jsi to napočítala takhle vysoko, tak nerozumím dědovi, ani dceři, že o tom vůbec uvažují. Leda by děda počítal, že třeba ten servis bude platit nebo nevím.....
Tinúviel 153914
20.6.2024 12:04:31
Ja by som superbezpečné auto kupovala len superzodpovednému dieťaťu. Neviem, čo by mi zničilo život viac - či to, že by sa mi dieťa zabilo v plechovke, alebo to, že moje dieťa v superbezpečnom aute by poslalo na druhý svet rodinku v plechovke.
Renka + 3 26652
20.6.2024 11:58:07
Sedmi, já vím, je to hrůza, pro mě jsou ti kluci řidiči postrach, ale oni se prostě vozí všichni navzájem, člověk tomu nezabrání. Co se týká alkoholu, apelujeme, vím, že dcery spolužáci mají alkoholtestery a snad opravdu dodržují. Jenže když kluk veze holku, tak mu v hlavně přepne cosi a má pocit, že musí předvést své řidičské umění. Úplně si vzpomínám, jak nás vozili v té době kluci a jak řídili.
77kraska 132593
20.6.2024 11:52:38
Renko, nechci strasit, ale kluk z dceriny stredni skoly mel havarii v aute spolu s kamaradem a skoncilo to tragicky pro oba...nechci ani licit, co nasledovalo ve skole, smutek a dalsi akce, bylo to srdcervouci...ovsem pry v tom byl alkohol a navykove latky, hruza

nestrasim, jen poznamenavam :-(
Renka + 3 26652
20.6.2024 11:33:35
Fern, ty jsi fakt mimo, děda může mít x důvodů a chce pořídit vnučce auto, ve kterém bude co nejbezpečnější. Co je na tom ješitného? Když jí koupí nějakou plechovku a dojde k nehodě, tak by se třeba cítil vinný.
Možná, že s náklady chce pomoct, to je to, co my nevíme.
V mém okolí jsou lidi různě majetní a jejich děti mají klidně SUV BMW nebo Volvo a nic si hradit nemusí. Takže jde o to, jak to má ta která konkrétní rodina.

Rodiče z právního hlediska do toho mluvit nemůžou. Děda klidně může dar dát, dítě přijmout. Je ale učitě pro všechny nejlepší, když se domluví a nastaví podmínky financování nákladů. Z pozice síly fakt není dobré v případě dospělých lidí vystupovat.
Samolepky na zeď z Favi.cz - největší výběr
Renka + 3 26652
20.6.2024 11:30:26
Saamajno, a co na to dcera? A děda? Jaké jsou jejich názory ohledně těch nákladů? Když děda vymyslel toto auto, nebyl v obraze ohledně finančních nákladů?
Fern 155759
20.6.2024 11:08:39
No a to je presne to,o cem jsem ja psala, kdyz se rekne A a je nutno domyslet a doresit i to mnohem dulezitejsi B, jelikoz nejde o hracku pro dite na dalkove ovladani,ze.

A proto zde vubec nejsou na miste prihlouple komentare typu, ze preci nekecat do daru mezi dvema svepravnymi a plnoletymi lidmi, ten plnolety student nezaplati auto jen tim,ze je svepravny a plnolety!
Naopak,kdo se jako nesvepravny tady chova, mi prijde ten deda, asi muzska jesitnost mimo jine.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 28650  [Dalších 28450 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.