| MaMar | 39162 |
|
|
30.10.2024 22:04:22
Teda, jak to tady čtu, jsem ráda, že jsem nikdy neměla na moderní drahé auto
![]() Zcela záměrně a ráda mám pět let starou Dacii, jediné, co jsem ze všech těch "vymožeností" sama chtěla a mám, je pípání při couvání, abych se nebála, že při parkování ťuknu v ulici auto souseda. Jinak si chci o způsobu jízdy rozhodovat sama. Doufám, že nějakých těch 10 - 15 let, po které, jak předpokládám, budu ještě řídit, si svá práva při řízení zachovám ![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
30.10.2024 22:01:28
Naštěstí už je zase příklon k čudlikům a není vše jen přes obrazovu. Některé asistenty jsou megaotravné, MM teď vybíral auto a jeho hlavní podmínkou bylo, aby se čtení značek dalo vypnout na jedno zmáčknutí a ne se někam proklikávat v menu, u dcery to furt piští, čte to i nálepky rychlosti z náklaďáků
Něco je naopak fajn, hlídání mrtvého úhlu, adaptivní tempomat nebo 360° kamera, automatické stěrače a světla, protismyk, ale nesmí to prudit, mi to furt nabízí čas na kávu a obrázek kouřícího hrnečku. Mám obavy, že se dočkáme doby, kdy ti za překročení rychlosti rovnou strhnou prachy z kreditky ![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
30.10.2024 21:54:25
Ja trochu nerozumim tomu pohorseni, jasne ze budes za 15 let fungovat, ale jinak.
Stejne tak jako ted fungujes jinak nez pred 15 lety, ani sis toho nevsimla. Jezdim hodne a jsem za asistenty rada, idealni bude, az si v aute budu moct cist nebo zdrimnout ![]() Uvidime za 15 let, treba s autonomnimi auty. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2024 21:39:20
"podle mě je to hodně rušivé a hodně to odvádí pozornost od jízdy... telefonovat a textovat se za jízdy nesmí (chápu), ale auta smí prudit a psát a odvádět pozornost?"
Sally, také mi to nesedí. Měla jsem ráda manuální řízení se vším všudy, bez jakéhokoliv displeje, jen tři "budíky" s ručičkami na kontrolu rychlosti, otáček a teploty a jinak ruce, nohy a stoprocentně soustředěný pohled ven kolem sebe. Chápu myšlenku, že za řidiče má postupně přebírat kompetence systém, takže řidič už nepotřebuje být tak soustředěný, ale přivykám nedůvěřivě a neochotně. |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.10.2024 21:37:15
Ropucho, mně na tom z principu vadí ty displeje a obrazovky, odvádí to prostě pozornost. A zvuky bych taky nechtěla. Před časem mi jednou po cestě zastavila sousedka, že mě sveze k nám do ulice, tak jsem nasedla, chvíli jsme tam ještě stáli a o něčem mluvili a už to začalo ječet, že nejsem připoutaná. Přitom jsme celou dobu stáli. Takové podobné věci fakt v autě nepotřebuju.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
30.10.2024 21:26:26
Hlidani jizdnich pruhu jakoz o vetsina dalsich asistentu jde vypnout.
Zatim ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2024 21:24:30
Kaipo, máme nové auto (tedy pro nás je nové, reálně je z druhé ruky) asi rok a stále nadáváme při každé jízdě.
Ne všechny funkce lze vypnout nebo nějak optimalizovat podle svého. Šikanuje nás pískáním kvůli kdejaké hlouposti, já bych nejraději nějak vypreparovala reproduktory veškerého zvuku. Ať si píše vzkazy na displej, ale potichu ![]() A to jde o velmi střídmý model, pár let starý, nechci si ani představovat, jak šikanují řidiče sofistikované nejnovější modely. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.10.2024 21:02:56
"stíny přes vozovku vyhodnotilo jako překážku a snažilo se stočit volant"
tak to by mě kleplo ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.10.2024 20:59:20
Kaipo, a které konkrétní funkce ti připadají divné? Já jsem za plnou výbavu fakt ráda. Nikdy jsem tedy nepoužila parkovací automat, ačkoli tam je, ale jinak mi všechny vychytávky sednou, zjednodušují život
snad kromě panoramatické střechy, to je vážně úplně zbytná frajeřina, nicméně spousta denního světla ve voze je vlastně taky příjemná... |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.10.2024 20:57:08
Kaipo, chápu, dneska už je to asi ve všech, my jsme rádi za našeho Forda, který nemá ani žádnou obrazovku, nemá palubní počítač, žádnou zbytečnou elektriku apod. Už ho máme sice 14 let, ale je v super stavu, hodně opečovávaný, garážovaný a doufám, že nám vydrží ještě hodně dlouho.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.