| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rýma

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 4093  [Dalších 3943 >>]
neznámá 91073
27.1.2017 8:12:50
Ale kolik těch kapesníků je? U nás občas jeden, když má chlap rýmu, tak víc, ale i tak je to pár kapesníků. Těch 5 kapesníků chce přihodit k něčemu, ale k čemu?~d~

Já neznám ani pokaděný plíny, používala jsem pouze papírový, občas něco proteklo na bodíčko, tak jsem přeprala v ruce a hodila normálně do pračky.
Plíny snad spláchneš pod sprchou a taky je předpereš v ruce, nedáváš tam plínu s obsahem. Kapesník v ruce nepředpíráš, ten jde do pračky i se smrkáním.
zerat 18305
27.1.2017 8:06:10
My doma smrkáme z 99,9% do papírových kapesníků v krabičkách. Vím, že kolega a kamarádka smrkají do kuchyňských utěrek (papírových), moje mamka kombinuje obojí (látkové kapesníky i papírové)... každý co mu vyhovuje.
Látkové kapesníky dávám dcerám například na plavání a na lyže...

Nicméně pořád je lepší látkový kapesník a opakovaně do něj smrkat než celý den potahovat :-©
Lassiesevrací 134328
27.1.2017 7:56:13
S čím by se to mělo prát - normálně na vyvářku. Stejně jako použité pokaděné pleny, které po vyprání a vyžehlení zase normálně sloužily dál.... Posmrkanej šnuptychl ekl je, ale ne takovej, abych ho nemohla hodit do pračky... ~d~
Slonisko 65085
27.1.2017 7:42:43
Venku do látkového, jak je zima tak mi teče z nosu furt, papírových bych musela nosit plný batoh. Laťkový mi i na celodenní výlet stačí jeden až dva. Doma jak kdy, při nemoci do papírových a rovnou je strkám do igelitky u postele, kterou pak zavážu a vyhodím. Do záchodu je rozhodně neházím, máme kanalizační čerpadlo na které se snažím být maximálně opatrná.
neznámá 91073
27.1.2017 7:35:23
Do papíru. Na rýmy trpím, mám v každé místnosti krabici s tahacíma kapesníkama a po kabelkách několik balení papírových kapesníků.
Trhají se mi jenom ty levný.

Látkové kapesníky používá manžel a dost se mi to ekluje. Když má rýmu, tak je nechává mírně posmrkané ležet různě po domě, aby je mohl požít. Asi nejhorší mi přijde kapesník pod polštářem. A mě se pak hnusí je prát, nikdy nevím k čemu posmrkaný kapesník hodit, teda vím, ke psí dece, ale to by mi neprošlo. Hodně ekl kapesníky rovnou vyhodím, ani to neperu a chlap už to ví, během roku si nekupuje další a další látkové kapesníky ~:-D

Já mám asi citlivější nos nebo je to tím, že smrkám neustále, z látkových kapesníků mám nos ihned do krve odřený. A plenu nemůžu vůbec, i hodně stará, hladká náležitě sepraná a vyžehlená plena na mě působí jako šmirglpapír.
susu. 129001
27.1.2017 7:24:26
Na látkových kapesnících jsem vyrostla, nic jiného nebylo.
V současnosti používám papírové, ale zase mám místo jednoho látkového v kapse hromadu hnuspapíru než se mi to podaří vyhodit. Při velké rýmě jedině papír, mokrá látka mi rozedře nos mnohem víc (tím trpím v létě, opruzeniny - můj trvalý probém, mokrá látka na těle = odraná kůže), spotřebuju jich klidně 2 balíky po 100 kusech, než se dám do pořádku.
Vlastně trochu smrkám pořád.
Jahala. 89330
27.1.2017 7:23:34
Papírové extra měkké balzamované. Po jinych man odreny nos a hlavně opary. Bonus u balzamovaných je, ze se neprosmrknou a nerozpadnou v pračce, takže neni nic žmolkovaté. Do práce detem kupuji take tyto, protze kdyz vedle mě sedi drlsi dobu nejajy popotahujici rymak, tak ho necham radej ja poradne vysmrkat nez to porad poslouchat, nebo koukat na bublinu u nosu a to pak fakt nechci aby to prosmrk a ja mela cizu sople v ruce. I tak pak vždy jdu a meju si ruce. Použiju tak třikrát pak vyhodim. Většinou do záchodu. Doma vždy do záchodu. Při extra také je dáváme do prázdné krabice na kapesniky nebo jiné a když jde někdo ven. Tak bere sebou do popelnice.což znamená ze to není doma nikdy delší dobu než 12 hodin.
Lassiesevrací 134328
27.1.2017 7:22:36
Taky tak. Při velké rýmě bavlněná plena pod polštářem. U takové té opravdu velké rýmy se do papíráku frkne a máš plnou ruku nudlí. A padesát použitých papíráků pod polštářem, to nemám ráda.
Z+2 109449
27.1.2017 7:00:43
Do kapesníku látkového. ~t~~t~~t~ Ale syn by tě potěšil, ten smrká jen a pouze do papírových kapesníků a na každé otření bere další a další. průměrné smrkání tak na tři a nejsem schopný mu to rozmluvit. ~t~~t~~t~
HelenaPa 48800
27.1.2017 6:28:03
Běžně v kapse nosím látkový a v kabelce dva balíčky papírových, Když se stane, že látkový nestačí (během dne se rozjede rýma), tak přecházím na papír. Papírové jen a pouze 4-vrstvé - jsou měkčí a neprosmrknu je durch. Ty vytahovací z krabičky jsou tenké a škrábavé. Když ležím doma s nejhoší rýmou, tak vytáhnu látkovou plenu. Ale to s ní ležím v posteli, nesahám na nic dalšího.

Ve třídě jsem zrušila společný balík kapesníků, protože někteří za celý rok nesmrkli, jiní s chronickou rýmou si nikdy nepřinesli vlastní, takže celá třída sponzorovala spotřebu kapesníků třem lidem. To mi nepřišlo fér. Takže mají každý svoje kapesníky a v případě potřeby je chodí rovnou vyhazovat do koše. Při hodině mě to neruší.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 4093  [Dalších 3943 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.