| zerat | 18305 | 
| 
 | 
 25.5.2015 21:51:27 
Anno, záleží, jako co v té misi byl. V rodině máme amerického technika letadel, který byl v Kuvajtu a na dalších x misích... a je zcela normální  
  Jen prý bezprostředně po návratu z mise bývá takový lehce vyšinutý... Jediné, co tak trošku vadilo jejím nejblížším je to, že byl 2x ženatý a má 6 dětí, o kterých se nějakou dobu nevědělo   Nicméně ta holka, je s ním coby jeho 3. a zřejmě (vzhledem k jeho věku) poslední žena spokojená, a to tak, že hodně. Má prý skvělou maminku...  | 
| Saamajna | 115449 | 
| 
 25.5.2015 21:21:58 
Protoze by ho normalni Holandanka vyhodila za kridlo nez by stacil neco k tomu podupnuti rict. 
A dalsi tyden by uz mela novyho partnera, kterej se bude chovat podle jejich predstav. ![]() Ver mi, leta jsem tam byla pecena varena co vikend..  | 
| hgfjdmh | 139249 | 
| 
 | 
 25.5.2015 20:51:46 
Tak to je myslim hodne zajimavy uhel pohledu, ne kazdy vojak je bojovnik. Ono je pro psychickou zatez dost zasadni rozdil, jestli nekdo prezije treba opakovanou rocni (v pripade US army) misi v prvni linii v Afhganistanu anebo je pracovne vyslan na nekolik let i s rodinou na nejakou spratelenou zakladnu na druhy konec sveta. Tam zijou a dochazi normalne "do prace" jako tisice jinych rodin cestujicich za praci a nepritele vidi tak maximalne na monitoru.  
 | 
| P.T. Cruiser | 139258 | 
| 
 | 
 25.5.2015 18:50:43 
Máme v rodině tři americké vojáky, (jeden pokrevní, dva vyvdaní), do penze můžou po dvaceti letech služby s 50 procenty důchodu který se jim postupně navyšuje až do šedesáti. (Což je nejdříve ve čtyřiceti.) 
Mají vysoký plat - vyšší než stejně vzdělaní civilisti - nadosmrti nakupují na bázi bez daně, mají dobré zdravotní pojištění pro celou rodinu, ale: v jedné té rodině mají čtyři děti narozené každé na jiném světadíle, ve zbylých dvou po dvou dětech - USA a Evropa, na bázi v cizině bývají maximálně deset let, jinak se pořád točí což některé děti dost špatně snášejí - švagr dodnes běduje jak museli v Jižní Africe nechat psy a děti brečely, pořád mění školu ale i do školy většinou chodí taky na bázi, děti vojáků si často berou kamarády - taky děti vojáků - (po USA se točí rychleji a častěji.) Jeden člen rodiny byl vysoký námořní důstojník, v těch čtyřiceti pak studoval teologii - včetně doktorátu, druhý od těch čtyřiceti byl všude možně jako civilní zaměstnanec armády, třetí se doteď noří s ponorkou, takže je tři měsíce ve službě, tři doma.  | 
| Alraune | 129596 | 
| 
 | 
 25.5.2015 15:38:36 
U nás vede domácnost fyzicky taky hlavně partner. Já na věci myslím, on vaří, luxuje a tak.  Se mnou by si asi Holanďni nepomohli :D 
 | 
| hgfjdmh | 139249 | 
| 
 | 
 25.5.2015 15:16:55 
To co popisujes je jak z filmu Americka krasa  
  Magor a frustrovana manzelka. Takovych rodicu, nebo rodicu samozivitelu muze byt ve tride klidne polovina  i vic  bez ohledu na povolani.  | 
| hgfjdmh | 139249 | 
| 
 | 
 25.5.2015 15:09:47 
S americkym vojakem se muze mit tak, jak si bude prat. 
   Pokud mu vytvori podrobny manual, jak si predstavuje jeho reakce a postupy ve vsech konkretnich zivotnich situacich, on ho dodrzi a neuhne. Pracka se da taky obslouzit podle manualu, takze zadny problem. Problem by mohla byt improvizace v necekanych podminkach. V takove situaci by si  spise poradil cesky vojak    | 
| hgfjdmh | 139249 | 
| 
 | 
 25.5.2015 14:56:03 
"kamaradka uci dite takoveho cecha".... tato formulace je spise diagnoza ucitelky ne?  
netusila jsem ze mit otce vojaka muze byt posuzovano jako stigma.    | 
| Gertruda | 71818 | 
| 
 | 
 25.5.2015 14:31:41 
Moje určitě ne! Já bych si vybrala radši brokovnici. 
 | 
| Filip Tesař | 134358 | 
| 
 25.5.2015 14:19:56 
Taky znám několik vojáků z povolání, některý byli i v Afghánistánu, i když jen na skok, a jsou normální, dokonce ani nejsou chorobně komínkoví. 
Jinak poznal jsem stovky lidí, co bojovali ve válce, v různý míře jsou normální a vyrovnali se s tím. Řekl bych, že je ale odlišná situace, když masa lidí zažije válku jako vojáci, třeba celá generace, snáz pak zapadnou, protože je to běžná zkušenost. Horší to maj vojáci, co jdou jen na nějaký expediční výpravy a mise, vracej se zpátky a zapadaj asi hůř, trpívaj pocitem odcizení, nepochopení, obtížně se svěřujou apod.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.