| neznámá | 91073 |
|
30.8.2023 20:07:34
NO, představila jsem si tchána, ale i manžela a vlastně i sebe, kdyby do spor klidnil mediátor, nevím, kdo z nás by ho dříve poslal do míst, kam slunce nesvítí.
![]() ALe třeba by pomohl, společný nepřítel funguje. ![]() |
| neznámá | 91073 |
|
30.8.2023 20:03:22
Nijak, asi bych čekala, až to celé vyhnije. Asi byla v šoku, pokud ví o potratu, tak to byl o to větší šok.
Blbé je, že řešíte přes děti, jak mamka, tak vy "Po narození syna ji děti řekli že manžel jí nechce vidět po těch řečích" to se prostě nedělá, to je hnusárna. |
| babi_ | 48341 |
|
|
30.8.2023 19:24:42
Znám rodinu, kde třetí dítě s vážnějšími zdravotními problémy vzalo druhému dítěti s psychickými a vzdělávacími problémy pozornost a péči, kterou nutně potřebovalo. Prvnímu částečně také, ale jako schopnější, silnější... se s tím na pohled vyrovnalo lépe. Samozřejmě, že by to třetí nikdo z rodiny "nedal", ale již před jeho početím bylo zřejmé, že první dvě potřebují asi tak 120 % rodičovské kapacity. Ne finance, s těmi velký problém nebyl, ale v té péči. Navíc otec rodiny nebyl schopný se se staršími učit či dohlížet na nějaký režim. Rodiče jsou rozumní lidé, matka RNDr.
|
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
30.8.2023 18:22:50
Balbínova souhlasím s tím co si napsala,jen ten závěr že neznáš nikoho komu by 3.nebo 4. Dítě něco vzalo. Fakt? Vidíš a já jsem odmítla mít třetí dítě právě z mnoha důvodů, které zakladatelky matka zmínila.
Rozhodně jsem vzala v úvahu to že by to mě a moje 2 děti omezilo a vzalo by nám to peníze, čas, možnosti jeho trávení a nutnost většinu věcí podřídit miminku. Fakt si nemyslím že dítě nic nebere a přináší jen radost, to není pravda. Rozhodnutí je ale na páru, nikoliv rodičích. |
| Balbína | 99798 |
|
|
30.8.2023 17:50:50
Tvoje matka se zachovala strasne. Nejen ze je hloupa, ze si to mysli (takove nazory?), ale hlavne je zla, ze neco takoveho rekne nahlas.
Rekla bych, ze presne vi, co rekla, ale je pohodlnejsi se tvarit, ze to nic nebylo. A vidi, zes to snesla, kontakt neutla. Asi bych matce jasne rekla, ze te velmi ranila a neda se to jen tak prejit. Vyrikejte si to. Mela by se omluvit, postavit se k tomu. Jinak se budes porad trapit. Muze ale nastat i to, ze se urazi a opravdu pretnete kontakt. Ono dost rodicu nesnese kritiku a nechova se ke svym dospelym detem s respektem. Takova situace - narozeni miminka - vetsinou prinese do rodiny hodne radosti a stesti. V necem mene pohodli, ale opravdu i ty starsi deti jsou obohacene a to na cely zivot. Neznam nikoho se 3mi ci 4mi detmi, komu by to neco vzalo. Naopak. Drzim palce. |
| Saamajna | 115449 |
|
30.8.2023 17:13:19
Janinko,
k tomu dodam jen "Amen." ![]() |
|
|
30.8.2023 16:25:29
Zastávám názor, že i vlastní máma by se měla umět omluvit za svoje slova. Trapnost netrapnost, zvlášť pokud ji dítě řekne, že to přehnala. Takhle to vypadá že ji mladí mají odpustit a ona z toho vyjde s mávnutím rukou že přece tolik neřekla.
|
|
|
30.8.2023 16:21:06
Pruhovaná nezlob se ale když se prarodiče zachovají jako...
je potřeba se vymezit a vyříkat si to a ne tahat do toho mediatora.Když si představím svůj vztah s tchánem tak někdy prostě pomůže jen poslat ho do háje aby věděl že to není jeho věc a některé názory se prostě nahlas neříkají ač myslet si může co chce. Neumím si představit mu navrhovat mediatora. Zakladatelka to měla matce říct rovnou, že to přehnala. Nyní se přikláním také k doporučení že kdyby se ptala tak prostě říci že se mě a manžela její postoj velmi dotkl a chovám se podle toho. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.8.2023 16:19:00
Rozumím ti.
Tvá matka se chovala neomaleně a necitlivě, ale bylo to proto, že ji přemohly obavy. Měla strach, že se stane všechno to, co popisovala. Což neomlouvá její hrubost, jen vysvětluje. Řekla bych, že už si to uvědomila, ale pocity trapnosti jí nedovolí přiznat chybu a omluvit se, tak raději sama sobě i vám namlouvá, že to nebylo tak hrozné. Nechala bych čas plynout a na nic netlačila. Mamince odpusťte, ale do vřelých kontaktů se nehrňte, udržujte základní korektní kontakt a ono to nějak do budoucna vyplyne. Čas obrousí hrany a třeba k láskyplnějším vztahům zase přirozeně dospějete. |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
30.8.2023 16:06:21
Manžel z věřící rodiny by měl umět odpouštět. A všichni byste měli jít třeba k mediátorovi a zkusit se domluvit a vysvětlit si to. V takové hnusné atmosféře byste děti neměli nechat žít.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.