Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
29.7.2024 11:41:27
Obchod mám před barákem, pečivo kupuju na jeden den, když dojde, je to otázka 5 minut dokoupit další, uzeniny a sýry mám radši zatavené, kde je složení a dýl vydrží.
Uvařené jídlo mám na počet porcí. Když jsme doma s manželem, nevyhodime fakt nic, vzadu v lednici máme nové potraviny, vepředu starší, nemáme problém si to brát podle data spotřeby. Dospělá dcera nám v tom dělá binec, rozdělá třeba párky s datem, které končí za 14 dní, nic neřekne a zastrčí zpátky dozadu a tak. Přitom u sebe v bytě si to hlídá jako ostříž , takže asi u rodičů nějak poleví nebo nevím. Stejně jako s úklidem.Nejsem vůbec spořivá, ale vyhazování jídla nesnesu, na jídlo jsem vysazená. Nějak jsem to asi chytla od jedné z babiček, ta měla od války hrůzu, že nebude mít jídlo, dělala zásoby a nic nevyhodila. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
29.7.2024 11:40:37
Sit funguje v pohode.
Vymena duchodkyn je ovsem problem. Dve ted zbyvajici jsem se slzou v oku predala kamaradce, jejiz staricky muz je schopen je zabit a vykuchat. Pry byly vyborny v polivce a na paprice. Tak snad nam manzel jeste chvili vydrzi ![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
29.7.2024 11:35:22
No jo, 60 m2 pod siti je luxus, ja bych jim mohla obetovat maximalne 20m2, kdybychom ten vybeh teda postavili sami. Rikam si prave, ze kdyby vyspela automatika nedovrela (treba se dvirka necim zasprajcujou), tak by oploceny vybeh pod siti fungoval jako dvoji jisteni.
Mate to vychytany ![]() Jak resite vymenu slepic, aby se vam nehromadily nenesouci duchodkyne? |
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 11:30:44
Senedro, u nás se snad všechny kompoty snědly, neoblíbený byl akorát angreštový (angrešt jsme jako děti nechtěly ani syrový). Nejvíc mě mrzelo, když mamka namíchala angrešt do mého oblíbeného třešňového kompotu, považovala jsem ho tím za zkažený. Kompoty jsme tedy dělali z ovoce někde výhodně koupeného případně darovaného (meruňky, třešně) nebo natrhaného "u cesty" (hrušky), vlastní jsme měli jen ty angrešty, rybízy, maliny a jahody, stromy ne.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
29.7.2024 11:29:18
Měla jsem jako dítě asi dvanáct let denně (kromě táborů apod.) k snídani chleba s máslem a medem, nepřejedlo se mi to.
|
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 11:26:47
Peppo, tak mám vzpomínky na koupaliště - u nás tradičně rohlíky namazané paštikou Májka a k tomu salátová okurka
Tavené syry jsme neměli moc rádi, občas byla nějaká Vysočina nebo podobný salám (možná turistický?) |
| Monika | 123907 |
|
29.7.2024 11:24:36
Fern, ty Hery jsem zpracovávala lehce prošlé a neměla jsem je doma ani měsíc. Možná byly v akci za dost nízkou cenu právě proto, že jim končila trvanlivost a mě to nějak nenapadlo kontrolovat, nekontroluju vlastně nikdy ani máslo. Já Heru obvykle nepoužívám, tohle byl impulsivní nákup, zrovna bylo asi hodně drahé máslo a ta levná Hera a já chtěla něco péct, tak jsem vzpomněla, že babička z ní pekla normálně a chutnalo nám...
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.7.2024 11:19:58
u nás se teda jedlo vždycky dobře, pořád říkám, že jsme prožraná rodina
![]() ale v tomhle směru jsem naprosto nesnášela čekání na úrodu - táta pěstoval rajčata, papriky, okurky, saláty, ředkvičky... a my se vždycky na jaře těšily na salát, jenže tátovi bylo líto ho utrhnout příliš mladý, takže nás natahoval a čekal, až bude jako větší, což ovšem znamenalo, že jsme měli jeden salát lehce za zenitem a pak následovala smršť salátů čím dál starších a hnusnějších a víc a víc hořkých a "travnatých", protože jsme nestíhali dojídat a on vždycky přinesl ten nejstarší, aby se jako dojedlo všechno ![]() totéž bylo s ředkvičkami, kedlubnami - nejprve se mu zdály moc mladé a pak jsme pořád museli jíst přestárlé dřevnaté... když pak nebyl doma (díky bohu za 14 denní cvičení ), vždycky jsme vyházely na kompost všechno přestárlé a pak likvidovaly postupně dozrávající úrodu... ovšem jen do doby, než se vrátil a začalo to nanovo ![]() |
| Fern | 155759 |
|
29.7.2024 11:19:07
Na Herach uvedena spotreba je vzdy nekolik mesicu,takze dle me dost dlouha.
A nekdy natrefim,ze je v ramci akce za velmi peknou cenu, tak koupim trebas 4,jsou v lednici a pred datem spotreby je fiknu nakrajene do mrazaku,a vypotrebuju postupne. |
| Peppa | 133447 |
|
29.7.2024 11:12:41
Moniko, my jsme neměli zahradu, takže domácí šťáva byla jen výjimečně, když jsme se dostali k nějakému ovoci, ale zrovna tu rybízovou jsem milovala, a malinovou nejvíc, i když v ní byla zrníčka. Chleba s máslem a zeleninou nebo vejcem natvrdo byl furt dokola, ale taky jsem se toho nepřejedla. A pamatuju, že na koupaliště jsme měli vždycky rohlík nebo chleba s taveňákem a k tomu rajčata a letní jablka co rostla u cesty. Ale když jsme byli u babičky, tak ta s sebou vždycky brala rohlíky se sardinkovou pomazánkou a vysočinu, takže to bylo asi zlepšení
Sorry, není to k tématu, ale úplně jsem se zasnila ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.