Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.11.2023 14:38:30
Jak kuchařským uměním dokážeš vylepšit škraloup na kakau?
![]() To by mě vážně zajímalo |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
16.11.2023 14:35:16
Nemám a je to super. U dětí jsem svého času akceptovala, že nemají rády játra, houby a ryby, tak jsem jim to necpala, ale jinak se u nás jedlo všechno. Můj bývalý muž byl vegetarián (teď je zapřisáhlý vegan), to mi trochu komplikovalo život. Ale můj současný muž je super, jí všechno, co nejedl, tomu postupně přišel na chuť - asi díky mému kuchařskému umu ?
Což je např.špenátová polévka, koprová omáčka, čočka, krupičná kaše, rýžový nákyp a škraloup na kakau. To teď všechno jí a rád. On mě naučil na olivy a víno. Už dlouho si spolu fakt debužírujem a moc nás baví objevovat nové potraviny, suroviny a chutě. A kolikrát si u jídla i libujeme, jak je fajn spolu jíst všechno.Rádi se taky díváme na pořady o jídle a slintáme u nich. Dětem nevybíravost taky zůstala a to je taky fajn. Jen syn má občas nějaké divné diety kvůli kondici. |
| Monika | 123907 |
|
16.11.2023 14:30:19
Len, tak zrovna přílohy klidně udělám ve dvou variantách, to není tak moc práce. Jenom škrabání brambor, ale u nás všichni dají přednost vařeným ve slupce - to by tvůj manžel nedal?
|
| Žžena | 83005 |
|
16.11.2023 14:22:47
Jo, jsme vybíraví všichni.
|
| Blanče | 42184 |
|
|
16.11.2023 14:09:04
Můj muž nejí houby a nemá rád alkohol (ani vyvařený v jídle), špenátovou polívku, drožďové knedlíčky či pomazánku, mořské plody a pálivá jídla. pár jídel nemusí, ale sní. Nejstarší syn totéž a navíc nejí a nesnáší syrová rajčata. Mladší syn dlouho nejedl žádné tepelně upravené ovoce, ani syrové nemusí bobuloviny, nemá rád kyselé zelí. Já nemám ráda rajskou polívku, jakékoli tlusté maso a jsem alergická na syrovou mrkev. Snacha nemusí maso a když už, tak ryby, max drůbež. Dcera jí asi všechno, její muž dost nemusí ryby, sladká jídla a věci co nezná. Občas je sranda sestavit jídelníček, zvlášť aktuálně s malými dětmi.
|
| Len | 108740 |
|
|
16.11.2023 14:03:45
Mam, ale za tech skoro dvacet let, co jsem matkou toho nejvice vybiraveho, jsem si zvykla. Ja toho take spoustu nejim.Jedine, co me stve, je manzelova vybiravost v prilohach, neji ryzi a testoviny, coz je to, co ja mam nejradsi. On je zase na brambory a ty ja jim jen ve vybranych upravach. Varim ja, takze je to podle me, frflani dospeleho cloveka, ktereho jsem neporodila, neresim
![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
16.11.2023 13:59:48
Já nejím zelí, červenou řepu, růžičkovou kapustu, játra a olivy, syn nejedl těstoviny, ale snacha už ho na slanou verzi naučila . Jinak dcera a BM jedli všechno, samozřejmě něco bylo oblíbenější, něco méně.
|
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
16.11.2023 13:59:22
Jsou vybíraví, ale to já taky, takže jim rozumím.
Jeden syn jí z masa jen kuřecí prsa, druhý nejí smíchané pokrmy (eintopf, rizoto,...), pokud si to neuvaří sám. Oba nejedí žádné omáčky. Manžel ji jídla jen dušená, teplota úpravy pod 120 st. Proti nim vypadám jako nekomplikovaný strávník, ale např z polévek jím jen tu "vodu", na rizotu nesnáším sýr, snidám pořád chleba s tvarohem, v lednici musím mít podmáslí,... |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.11.2023 13:53:15
Řekla bych, že ani ne...maso si dáme rádi všichni, ale nemusíme ho mít vždycky a ve všem. Sladká jídla jíme taky všichni celkem rádi. Luštěniny moc ne, ale jednou za čas čočku taky sníme všichni tři. Manžel sní prakticky všechno, já vyloženě nejím jenom vnitřnosti, to fakt žádné a v žádné úpravě, takže ty doma vůbec neděláme. Syn běžná teplá jídla jí už skoro všechna, vyloženě nejí akorát papriky a rajčata (v žádné formě kromě kečupu) a ze syrové zeleniny sní jen okurku a ze syrového ovoce jen jablko. Ale třeba na koláči apod. sní i jiné ovoce. Jen ne syrové.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.11.2023 13:47:47
Ne, manžel sní naprosto všechno. Nemá rád ovocné knedlíky, ale sní je. Říká, že nejí rýžový nakyp, ale to jsem netestovala, protože ho taky nejím.
Vybíravá jsem já. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.