| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 43728  [Dalších 42848 >>]
neznámá 91073
10.11.2023 21:57:12
Muumi, Buď ráda, že topili. Já rodila loni, kdy všichni strašili energokrizí a netopili. Vždy mi byla po porodu děsná zima žádala jsem další deky, ale teď byla neskutečná kosa a deky byly nové, takové umělé a chlupaté, lepily s k mokrému tělu a nehřály.

To samé na oddělení šestinedělí, zima, zrušili zavinky a děti po americku zabalené v té umělé chlupaté dece. Zarovnaly ho několika dekama, ani nebylo v postýlce vidět.
Senedra 14756
10.11.2023 21:43:40
Mummi, ehm, v Mostě je různá skladba obyvatelstva... A příbory jim tam kradli, tak to vyřešili takhle. Sice jsem dodnes nepochopila, proč neměli nějaké erární příbory a nepůjčovali je za nějakou vratnou zálohu. Ležely tam s nedonošenci ženské z poměrně širokého okolí, dokonce až z Karlových Varů - tam totiž zrovna v porodnici malovali, tak vozili nedonošence do Mostu.
Agatha Ch. 135518
10.11.2023 21:37:19
Školní jídelna byla taky nic moc, byli jsme rozmazlení ze školy, kde se vařilo výtečně a chutně. Úplný hnus byl na gymplu, to se fakt nedalo žrát. Na vš na ftvs naopak jídlo výborné, výběr z několika jídel a do toho i poctivý bufet, mám pocit, že v bufáči bylo i točené.
Muumi 41406
10.11.2023 21:18:29
Nutnost vlastního příboru jsem taky zažila a taky nepochopila. Když jsou teda erární talíře, tak proč ne příbor? To bylo teda v Krči a vařili tam opravdu příšerně a to jsem byla již zocelená naší oblastní nemocnicí. Na Krč asi nikdo nemá. Prý se teda jídlo zlepšilo . Taky tam v únoru byla několikadenní odstávka teplé vody (což je na šestinedělí moc fajn). A okny foukalo, i když byla zavřená, což jsem teda uvítala, protože tam samozřejmě topili jak o život.
Ale jinak to tam bylo bezva, taková rekreace s miminy...
Stáňa * 7932
10.11.2023 21:16:23
Ve Vrchlabí jsem měla taky rybí filé (1997) ~:-D
Agatha Ch. 135518
10.11.2023 21:09:07
No a právě ty bramborové placky, nasucho pečené. Žemlovka. Houbová omáčka, domácí knedlíky. Když zbyly, babička je nám pak odpoledne na svačinu obalila v cukru. Buchty s mákem. Tvarohové ovocné knedlíky, ohřát mléko a máslo dohromady, posypat trochou cukru a strouhaným tvarohem. Tažený štrůdl z letních jabkek. Angreštový kompot, jahodova marmeláda. Malinová šťáva, rybizový koláč s drobenkou. Jogurt ve skleničce. Skoro samé sladkosti.
Senedra 14756
10.11.2023 21:08:43
A moje maminka mi vyprávěla, že jsem se narodila těsně po poledni a jí na porodní sál jako oběd přivezli čočku s párkem ~q~~t~
Senedra 14756
10.11.2023 21:08:04
Po prvním porodu jsem spráskla gulášek s pěti~t~ Což se mi nikdy před tím ani potom nepovedlo. Manžel vedle mě seděl a jen nesměl pípl:" Víš, já taky neobědval, mohl bych dostat aspoń jeden knedlík se zbytkem omáčky?"
Po druhém porodu nějak nevím, byla jsme po císaři. Když mě přeložili na šestinedělí,tak mi v poledne sestra řekla, ať si vezmu tác s obědem. Na můj dotaz, kde je příbor, mi sdělila, že mám přece mít vlastní a jak to, že to nevím. A a´t mi přinese teda rodina. No, byla středa, rodina měla přijet až o víkendu, rodila jsem 70 kilometrů od domova. našli teda nějakou lžíci a vidličku. Naštětsí druhý den přijela moje sestra a příbor a utěrku mi přivezla ~e~ V té porodnici jsme dostávaly studené večeře, časem jsme už věděly, že v pondělí budeme mít tavený sýr, v úterý salám, ve středu plátkový sýr, ve čtvrtek bagetu... vše nám nechávali na stolečcích vedle postele a na všechno pralo sluníčko ( rodila jsme v létě, dcera byla nedonošená, takže jsem s ní v porodnici strávila dva a půl měsíce).
Muumi 41406
10.11.2023 21:04:13
Mně se první dcera narodila v 10:00 přesně a po 10 letech dvojčata v 10:02 a 10:04. Takže ve 12:00 mi v obou případech ještě na porodní sál přinesli oběd, a v obou případech jsem měla řízek s bramborem a meruňkový kompot. Vůbec to nechápu, byla to navíc teda i jiná porodnice:)
Syn ze vzorce vybočil, ten se narodil v 10 večer, čili tam jsem do rána málem zemřela hladem, žádný řízeček za odměnu...
Agatha Ch. 135518
10.11.2023 20:56:28
Přesně. Cikorka s mlékem a do toho namočený chleba. Nebo chleba starší, hezky odleželý, malinko okoralý, trochu másla a hrnek mléka. Dneska jsem k večeři udělala chlebovou polévku, dlouhý je týden před výplatou. ~;)
[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 43728  [Dalších 42848 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.