| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 43728  [Dalších 42838 >>]
kosatka2 89902
10.11.2023 20:29:59
Taj, jsi statečná, takovéhle okolnosti porodu, to si nikdo nezaslouží...

Z prvního porodu si pamatuju jenom hlad, hlad a hlad a vozík plný vylízaných "psích misek" po spolušestinedělkách.
U druhého porodu jsem byla bezlepkáč a bezmléčňák, a i když to byla desátá léta nového milénia (nebo jak to napsat), až z opačného konce sesterny jsem slyšela to nadávání, co mi jako mají dát k jídlu.
Dostala jsem rýžový polystyrén a 2 plátky rádobyšunky. K obědu slanou vodu (vývar) se 3 kostičkami zeleniny, maso a brambory, příště maso a rýži, k večeři zase 2 plátky polystyrenu a něco na to. Ale celkově bylo všechno špatně, z třílůžáku udělali čtyřlůžák, cizí nedonošené děcko osmnáctileté skautky spalo v průvanu a když někdo otevřel dveře, praštil mu do postýlky, další 2 ženy plakaly a personál se vztekal. Dokonce i manžel se nakazil blbou náladou, když jsem zavolala, ať mě okamžitě vyzvedne, jemu se to nějak nehodilo ~o~
TaJ 81121
10.11.2023 20:08:25
La Pepo, tak já jsem rodila v Motole a tam mi přišlo jídlo hrozné. Nebo možná ne samotné to jídlo, ale spíš ta skladba jídelníčku. Dát matkám po porodu k jídlu čočku s opečeným buřtem, nebo celkem pálivou a mastnou čínu a podobné věci, to je tedy nápad... Před porodem jsem byla 10 dní na rizikovém a tam si vůbec nevybavuju, co jsem jedla. Nějak jsem to neřešila...ale měla jsem jiné starosti - v polovině pobytu mi umřel táta, mamka samozřejmě z toho byla úplně špatná a do toho starost, aby syn byl v pořádku. Takže jídlo si z té doby nepamatuju absolutně vůbec. Jenom, že jsme ho dostávaly na pokoj.
La Pepa 5341
10.11.2023 19:58:34
Co jsem jedla okolo porodu, to si pamatuju. Před odjezdem do porodnice jsem spráskala monstrózní porci jater na víně, pak mi v průběhu dlouhého porodu najíst nedali, tak to bylo dobré. A po porodu vařili skvostně, vybavuji si vdolky a smažený květák, který jsem uždibovala, až jsem ho snědla celý, ačkoli jsem měla obavy, že se dítě nadme. A po druhém porodu bylo filé kaší, taky moc dobré.

Prostě Vrchlabí a Podolí vaří dobře.
Čumča. 160024
10.11.2023 15:56:57
Koníčku, musíš si ty potvory z moře vytažené a na zahradě posbírané zpestřit nadívaným pávem~:-D nebo slavičími jazýčky~:-D
byvala radka 154149
10.11.2023 15:36:56
mam to stejne, jen mi se nevybavuji zadne detaily, ani tech porodu
jedine, co vim, ze kolem me v zaveru konzilium a sestra mi rika - ne abyste kousla pana doktora
tak jsem se nastvala a pomyslela si neco hodne jadrneho a dite jsem vyprdla raz dva
Koníček mořský 156666
10.11.2023 15:21:43
Vytanulo mi ještě jedno jídlo mého mládí - nudle s krupicí, to nám někdy dělala mamka. Uvařily se široké nudle, krupice se opražila na másle, trošku vody, aby nabobtnala a pak se to smíchalo. Bylo to překvapivě dobré. Téměř stejně dobré jako mléčná polévka - ohřáté osolené mléko s uvařenými polévkovými nudlemi + máslo.

Musím si to někdy uvařit. Už jsem těmi ústřicemi, žabími stehýnky, krevetami, zvěřinou, skopovým a šneky poněkud přesycena.
Koníček mořský 156666
10.11.2023 12:29:38
Já jím všechno už od mala a od jeslí, takže mě jídla ve školce, školní jídelně ani nemocnici nikdy nevadily. V lázních bez maminky jsem byla už v pěti letech - Kynžvart.

Kamarádku z Košic jsem v Luži měla také, také byla moc hezká a jmenovala se Adriana - Ada.
Já jela domů na Vánoce a pak tam byli naši asi jednou, bylo to daleko a museli vlakem. Auto jsme neměli.
Korzet jsem také měla celodenní, ale prostě v těch čtrnácti, nástup na novou SŠ,noví spolužáci, kluci - to nechceš. Před odchodem do školy jsem ho narvala doma do peřiňáku a doufala, že nepotkám ve městě mámu, aby mě ztepala, kde mám korzet. Maskovala jsem ho šátkem, ale stejně byl vidět (pokud jsem ho měla) a všichni na mě koukali. Pak se mi hodil v tom, že jsem ho vždycky nějak ulomila a místo školy jela na protetiku k opravě. Časem jsme to všichni vzdali a žiju s křivejma zádama celkem spokojeně.

A to jsme my zocelení Lužemi a režimem. Žádný sněhový vločky. ~;)

P.S: Doufám, že oceňujete můj autentický příspěvek.
Koníček mořský 156666
10.11.2023 12:22:24
My doma plíčky i ledvinky zhusta jíme a dovolím si hrdě prohlásit, že připravit je umím.

Ale my doma neustále vaříme nějaké zapáchající hnusy - psovi a kočce, takže ledvinky a plíce u nás smrdí dost často. Navíc je těm chudákům zvířatům užírám, jím i ty hrtanový chrupavky z plic, uvařený celý ledvinky, ani to nijak nemáchám a neperu, jím to smradlavý. A můj muž taky, hladově kouká, až řeknu: "chceš taky kousek ledvinky ?" Plíce teda jíme jenom jako plíčky v té kořenozeleninové omáčce + srdce. Mňam.
Stáňa * 7932
10.11.2023 12:16:15
Byla jsem tam cca 10 let po tobě, ale režim byl stejný.
Byla jsem na pokoji s jednou verici holkou z Moravy, pak jsme si ještě chvili psaly. Ještě jsem tam měla kamarádku z Košic, byly jsme tam zhruba stejně dlouho. Byla moc hezka.
Korzet jsem měla celodenní do 18. Se zády občas problém mám, chodím jednou za měsíc na masáž, aby mi to srovnali a odblokování.

Už chápu, proč jis všechno, tam se to muselo vsechno snist😀
Návštěvy byly jednou za měsíc a ne vždy moji rodiče přijeli. Domů se nesmělo kvuli léčbě. Pak tohle prý zmirnili.
Stará husa 154854
10.11.2023 12:14:58
Já si jídlo v porodnici vůbec nepamatuju, taky už je to 38 a 36 let. Ale asi nebylo výrazně dobré ani výrazně hnusné. Jen si pamatuju, že bezprostředně po prvním porodu, když jsem odpočívala na chodbě, se mě sestřička ptala, jestli chci oběd. Já se zeptala, co je k obědu a ona řekla, že krupičná kaše, což mě nezaujalo, tak jsem odmítla.
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 43728  [Dalších 42838 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.