Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anthea | 47738 |
|
|
10.11.2023 12:12:55
Zajímavý je, jak spousta lidí tu udává jídla jako plìčky nebo ledvinky, ale dodává že dneska už je nejí.
On ten fór asi bude v tom, že tahle jídla se fakt musí umět připravit, jinak je to zapáchající humus. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
10.11.2023 12:07:12
To ja dorazila do porodnice bez kufriku - ale zato s hamburgerem z McDonald a s rozectenym Kmotrem. Myslela jsem, ze jdu na kontrolu, ale uz si me tam nechali.
![]() |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
10.11.2023 12:06:41
Taky jsem říkala, že byla, i když nebyla. Abych měla klid.
Já tam byla devět měsíců říjen 79 - červen 80. Se scoliózou. Když jsem tam jela, tak jsem nervozitou zvracela. Když jsem se v korzetu vracela, spolužáci zrovna odjížděli na spartakiádu. Mléko si teda nepamatuju, pamatuju si jen jednu ment.postiženou spolupacientku, která tam neustále naříkala. Ale na pokoji jsem měla kamarádky z Čech i zo Slovenska, hádaly jsme se, zda jsou hezčí Jižní Čechy nebo Praha, P.Rezek nebo V.Neckář, měla jsem plný památníček, nalomila si prst při vybíjené, zhoršený prospěch z tamní školy, možná jsem taky přibrala, však se tam hodně leželo a polohovalo až z toho natahování bolela sanice. Bylo to takové malé vězení pro dětskou duši, bylo mi 12 - 13. Možná jsi byla moje spolutrpitelka. Taky na to nevzpomínám moc ráda, ale mě tam hlavně chyběla volnost, svoboda a příroda. Korzet jsem pak stejně moc nenosila, takže budu mít křivá záda do smrti i po smrti. Ale záda mě neboleji a sloužeji i tak. (Ne soužeji, sloužeji). |
| neznámá | 91073 |
|
10.11.2023 11:56:34
Já do porodnice vždy vezla akorát obří tabulku bílé čokolády a kondezovaný mlíko v tubě.
V naší nemocnici vaří děsně, jako fakt děsně, jak z těch odstrašujících fotek z různých jídelen. Klidně by byli schopní kynuté knedlíky polít sirupem a vydávat je za ovocné. Ale dávají obří balíčky pečiva s různým mazaním, šunkou, sýrem, ovocem a zeleninou. Na tom by se nechalo přežít. A je možnost si jídlo objednávat v nemocničním bufetu, kromě studené kuchyně mají i teplou. Tak jsem si vždy těch pár dní platila bufetové jídlo. Další možnost je nechat si jídlo vozit z místní pizzerie, to nevím, to jsem nikdy nevyužila. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
10.11.2023 11:46:59
Ježíš Koníčku, tyd byla taky v Luzi? Já tam byla dohromady cca rok.
A to byla/nebyla...to bylo strašný. Hlásila jsem byla i když ne, aby to nevyvolalo další akci. Měla jsem z toho trauma. Každé odpoledne ke svačině hnusně, teple mléko se skraloupem, brrrr A nutili nás to pít. Bylo mi 13! Večer pak kolem devate boj o druhou večeři. Že stresu jsem tam hrozně přibrala, nikdy potom jsem takovou vahu jako tenkrát ve 13/14 neměla. Žádné hezké vzpomínky na ten rok nemám. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
10.11.2023 11:46:58
Ježíš Koníčku, tyd byla taky v Luzi? Já tam byla dohromady cca rok.
A to byla/nebyla...to bylo strašný. Hlásila jsem byla i když ne, aby to nevyvolalo další akci. Měla jsem z toho trauma. Každé odpoledne ke svačině hnusně, teple mléko se skraloupem, brrrr A nutili nás to pít. Bylo mi 13! Večer pak kolem devate boj o druhou večeři. Že stresu jsem tam hrozně přibrala, nikdy potom jsem takovou vahu jako tenkrát ve 13/14 neměla. Žádné hezké vzpomínky na ten rok nemám. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
10.11.2023 11:04:43
Bílou kávu mám ve vzpomínkách z Lázní Košumberk - byla tam vždycky v neděli, možná na střídačku s kakaem, + loupák nebo makovka. Takže jsem se na neděli těšila. Ale netěšila jsem se na to, že nás budou obcházet sestry zdravotní a my budeme přede všemi hlásit "byla - nebyla (na velký)" anebo "mám" (menses).
Z porodnice si, bůhvíproč, pamatuju jenom čočku. Asi byla výrazně dobrá. Pochybuju, že se tam dnes dostává čočka. A pak jsem dostala "čočku" za to, že jsem namalovaná. Od zdr.sestry, která tlumočila pana primáře |
| Gavašetka | 111364 |
|
|
10.11.2023 10:53:38
Tak ja tedy pridavam Malcao k snidani, pekne naslehane svrlakem nebo v detskem mixeru, aby melo penu. V tom namocena vanocka (presne, jak tu nekdo psal, inspirace babickou, ktera mela malo zubu). A taky zemlovka, zasnu, ze ji nikdo nezminil. A sulanky s makem. Tez tasticky plnene povidly a sypane makem. Pohancena polevka, jako dite jsem ji rada nemela, ted pohankovou polevku delam rada.
|
| RachelGreen | 128944 |
|
|
10.11.2023 10:28:07
Já byla loni na gyn. operaci a před ní mi dali knedlo zelo vepřo.
A po ní, když jsem už mohla, tak dva rohlíky a 100g tedy celý balíček gothaje ![]() Jako dítě jsem byla na operaci s nohou, měla jsem hladovku a jako první jídlo mi přinesli bramborovou kaši, ve který byl kopr což jsem dodnes nepochopila a jelikož ho nejím, tak jsem hladověla dál. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
10.11.2023 9:37:19
Meltu s pečivem si spojuju s prababičkou, u babičky si to nějak nevybavuju. Je to jedna z mála vzpomínek na ní, myslím že asi všechny pocházejí z jednoho její pobytu u babičky, jinak žila na Šumavě. Umřela když jsem byla malá a babička vlastně jen pár let po ní. Od druhých prarodičů to taky neznám, přitom pocházeli ze stejné oblasti a podobných poměrů. Já mám meltu/bílou kávu ráda, ale z jakéhokoliv rozmočeného pečiva se mi odjakživa navaluje. U nás ji děláme pořád,pije to dokonce i dcera. Většinou teda instantní
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.