| Monika | 123907 |
|
9.8.2023 10:56:42
Koníčku, a jak Vás napadlo měřit si teplotu, když Vám nic nebylo?
![]() |
| Žžena | 83005 |
|
9.8.2023 10:53:48
Ropucho,
když mám teplotu, tak maximálně vím, že se rozjíždí nějaká infekce, je to pořád jen jeden ze střípků do skládačky symptomů... beru na vědomí, ale není to hlavní bod programu. Ale blbě mi přece může být i bez teploty - bolest hlavy, žaludeční potíže, vyčerpání/únava... |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
9.8.2023 10:48:30
Díky Rodino, že se díky tobě (vám) vždy tak hluboce zamyslím ! I nad takovými pitomostmi jako je třeba teploměr. A uvědomila jsem si, že teploměr pro mě znamená uznávanou Autoritu. Když je mi divně a teploměr ukáže, že není, tak mi neni. A když teploměr ukáže třeba 38, tak vím, že mi má být blbě a zalezu.
S mužem rádi vzpomínáme, jak nám jeho mamka, moje tchyně, udělala k jejím osmdesátinám br.salát v míse, ve které si tak ráda matlala mleté syrové kuřecí. A špatně myla nádobí. No a něco se tam pěkně rozmnožilo, protože jsme najednou měli teplotu skoro 40 C. Pěkné to bylo, jinak nám nic nebylo. Při Covidu měl můj muž taky skoro 40 C , a jinak mu nic nebylo. Ani léky to nesrazily. Já měla 36,5, ale bez čichu. Jednou mě bolelo břicho a měla jsem hodinu teplotu přes 38. A pak to samé ještě jednou. Baví mě přemýšlet, co se to asi děje. Zvýšená teplota = něco se děje. Navíc svoji zvýš.teplotu (horečku) mám ráda, vím, že mi tělo správně funguje a něčemu dává na frak. A můj milovaný teploměr mi to potvrdí. (Taky jsem ráda honila po bytě ty rtuťový kuličky - jednou) |
| Rodinová | 140078 |
|
|
9.8.2023 10:41:50
Konicku, k rozmazlovani teda potrebuju kde co, ale teplomer fakt ne, kdyz mi neni dobre, tak to proste resim - nebo taky ne teda, dle situace - nepotrebuju k tomu instrukci od teplomeru
![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
9.8.2023 10:41:22
"Je přece fuk, co ukazuje teploměr. Poznám, že je mi blbě."
Pro mě tohle tak docela neplatí. Když se necítím ve své kůži a teploměr ukazuje normální teplotu, poznám, že se neděje nic vážného a podle toho se sebou zacházím. Když ukáže 37+, něco se rozjíždí a to jen tak nerozchodím. |
| Monika | 123907 |
|
9.8.2023 10:40:46
Teploměrů máme doma docela hodně, jako výsledek mé snahy pořídit nějaký (nertuťový), který je funkční a spolehlivý. Bohužel žádný takový se mi pořídit nepovedlo (jestli máte někdo tip, tak díky
) a všechny rtuťové, co jsme kdy měli (vytěžili jsme postupně celou rodinu) jsme časem rozbili. Takže teploměry máme, na vícedenní pobyty vždy nějaký vozím (je součástí lékarničky), ale v podstatě nepoužíváme. Já teploty nemívám, syn na sobě teplotu pozná a dcera pozná, že "ji všechno bolí", což považujeme rovněž za znamení teploty. Teplotu cca nad 37,5 na nich poznám i na dotek. Ibalgin dávám, když je něco bolí, samotnout teplotu až tak neřeším, u sebe vlastně taky tak ... |
| Termix | 105545 |
|
|
9.8.2023 10:33:37
Koníčku, včera mi zrovna dcera říkala, že mi asi chybí nějaký gen péče o sebe
. Teď bych zrovna měla nárok nic nedělat a nějak mi to nejde. |
| Žžena | 83005 |
|
9.8.2023 10:26:44
"Jak se rozmazlujete, když se neměříte ?"
No... asi stejně, jako lidi, co se měří? Když mi není dobře, zvolním nebo zalezu do postele. Je přece fuk, co ukazuje teploměr. Poznám, že je mi blbě. |
| 77kraska | 132593 |
|
9.8.2023 10:19:29
Konicek, taky si neumim predstavit domacnost bez teplomeru
ale nikdy jsem nesimulovala, ja jsem vsechny sve skoly milovala |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
9.8.2023 10:11:39
"Zkrátka jsem jen zvědavá, jak to kdo má, je to čistě kecací a nenáročná diskuse."
Mě tu na Rodině nejvíc fascinuje, že snad každé téma se rozdělí na dva názorové tábory. I kdyby se zadalo téma "Dnes je venku hezky" půlka napíše že jo, půlka napíše že ne. (Nemyslím Půlku, ta napíše buď jo nebo ne. Myslím polovinu nás, vás). Někdy se cítím, jako bych měla horečku /zvýš.teplotu/. Připadám si nemocně. Ale když se změřím rtuťovým teploměrem, ani žádnou zvýš.teplotu kolikrát nemám a hned se cítím lépe a zdravě. K tomu je mi měření teploty taky dobré. A když mám po změření zvýš.teplotu vím, že se mám o sebe starat. To platí i o druhých členech domácnosti. Jak se rozmazlujete, když se neměříte ? Taky když jsem na SŠ měla potřebu nechodit do školy a simulovat, doktorka mi nevěřila, že mi něco je. Poslala mě do vedlejší místnosti se změřit teploměrem, já ho naklepala na zvýšenou teplotu a měla jsem na týden od školy "voraz". Jen jsem si musela dát bacha, abych nenaklepala 40 C. Já se teda jak vidno ve svym životě bez teploměru fakt neobejdu. A moje domácnost taky ne. Teploměry leží ve špajzu v krabici s paralenem, ibalginem, živočišným uhlím, obvazy a náplastmi. To je všechno bez čeho se v domácnosti neobejdem. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.