| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Genetické testy

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6622  [Dalších 6512 >>]
zaba + 3 64617
18.8.2015 20:09:58
Musím říct, že do plodovky mě paní doktorka nenutila. Říkala mi, že nutit mě nemůže a ať si to rozmyslím, když viděla, že nejsem úplně pro.
Kdyby mi testy nedělali, tak se nestrachuju, že se mi narodí postižené dítě. Vím, že mi zdravé dítě nikdo nezaručí a stát se může kdykoli cokoli. Teď akorát ještě nevím, když na ni nepůjdu, jestli se tím do konce těhotenství nebudu užírat.
Dari79 114243
18.8.2015 19:45:24
Hele, těhotná jsem byla ve stejném věku, riziko jsem měla taky tak nějak 1:300 a odběr plodovky mi nikdo ani nenabízel, natož nutil. Doporučili mi samozřejmě (placený) ultrazvuk ve 20. týdnu...

Mám skoro pocit, že "hraniční" šíjové projasnění má už dneska úplně každý... sestřenice čerstvě si na základě podobných výsledků zaplatila velký ultrazvuk hned za týden (není pravda, že musí čekat do 20. týdne, jen že dřív ho neproplatí pojišťovna) v krajském špičkovám centru a odcházela uklidněná, dokonce už ve 14. týdnu i s určením pohlaví (???).

Zdravý dítě ti stejně nikdo nezaručí.
Já tedy chápu, že do toho 20. týdne to je pak trochu stres, i když si to člověk nechce připouštět, ale ani parádní výsledky kompletně všech testů ti nezaručí vůbec nic.

Mnohokrát se tu řešilo, že je to jen komerční vyrábění stresů pro budoucí rodiče.
Slída 125055
18.8.2015 19:45:19
hlavně pokud už ti někdo nasadí červa do hlavy, tak ho pryč nedostaneš, dokud to černý na bílým neuvidíš. Možná to tak nemají všichni, ale já jo.
zaba + 3 64617
18.8.2015 19:43:57
Špinila jsem ve všech těhotenstvích v šestém týdnu zhruba týden. V prním těhotenství jsem měla jen tripple testy, negativní. Ve druhém screening v I. trimenstru, negativní, tripply jsem odmítla. Tohle je nejpohodovější těhotenství a výsledky pozitivní. Bez pozitivních výsledků bych o amnio vůbec neuvažovala.
Slída 125055
18.8.2015 19:43:01
já měla první těhotenství ok, prvotrimestrální UTz se nedělal, ve druhém těhotenství jsem ho nestihla, ale vyšly mi blbě tripple testy, ukazovaly na vysoké riziko rozštěpů páteře, tak jsem zapátrala a našla, že také by to mohlo znamenat že plod nebude mít mozek, při pohledu na obrázek, jsem šla do kolen. Nicméně moje gynekoložka mě ujistila, ať neplaším a počkám na UTZ ve 20tt, tam bylo vše v pohodě, tak jsem nešla nikam a třetí jsem už psala, na ten screening jsem vlezla a co čert nechtěl 1:138, ale byl tam i jiný důvod proč jsem na odběr šla.
zaba + 3 64617
18.8.2015 19:37:04
Z Prahy nejsem, odběr tu dělá primář jednou týdně. Ale zase je dělá už spoustu let.
Mám to stejně. Taky si nedokážu představit mít při dvou dětech další s DS. I když při podpoře manžela možná ano. Manžel by téměř jistě odešel. Dítě s DS nechce.
Slída 125055
18.8.2015 19:36:45
Maargit tak to jsi dobrá ~R^ ale vem racionálně že 1:80, 1:138 a 1:290 je dost rozdíl. Navíc tady nejde jen o plod, ale o celou rodinu, uvažovala jsem podobně jako ty, prostě bych to nedala. Už teď toho mám se třemi kousky plný brejle a žádné zdravotní potíže nás netrápí.
Slída 125055
18.8.2015 19:32:57
to o potratu po AMC jsem také slyšela, ale žádnou statistiku jsem neviděla. také jsem však slyšela, že se občas stane, že plod s DS unikne všem testům, jakože všechny testy byly v pohodě, ultrazvuky v pohodě a tudíž k odběru plodové vody nebyl důvod. Takže já to vidím tak, že pokud někdo jistotu chce, tak plodovka je jedinej spolehlivej ukazatel.
Slída 125055
18.8.2015 19:22:48
ty finance jsou nezanedbatelné, to je jasný. Další věc je ta, že podrobné genetické vyšetření plodové vody může odhalit mnohem více než jen ty základní tři trisomie.
Slída 125055
18.8.2015 19:20:39
to opravdu nemá cenu, ve 20tt je již plod dostatečně velký a krásně přehledný. Věř, že kdyby to cenu mělo, tak by ti tuto možnost nabídli.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6622  [Dalších 6512 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.