| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Genetické testy

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 6622  [Dalších 6332 >>]
Markéta, kluci 11 a 5
  • 
5.1.2014 16:01:40
Myslela jsem, že NT screening není jen ultrazvukové vyšetření a že lékaři jsou vyškoleni, aby chyba v UTZ měření byla zanedbatelná. A jestli jsem to správně pochopila, tak ten doktor, co to dělal, je KAPACITA.
Kaja222 116819
5.1.2014 15:58:17
no jasne. a kdo to meri? lekar. Na UZ. On hleda body odkud kam to bude merit. PAK se to SW vyhodnoti. tolik k lidskemu faktoru.
Žžena 83005
5.1.2014 15:55:23
maargit,
postižení není imaginární strašák, výrok lékaře že test (s výsledkem cca 1% pravděpodobnost atd.) je POZITIVNÍ už imaginárním strašákem je.
Podle mne je neetické, jak lékaři o těchto datech s klientkami mluví. Je neetické, že jim nevysvětlí, jak to s tou pravděpodobností ve skutečnosti je. Je neetické, že to zkreslujou tak, že na jednu skutečně "postiženou" je sto (spíš mnohem víc) zbytečně vynervovaných, a to jen kvůli blbému podání výsledků.
jitule+marianka (7/2011) 131470
5.1.2014 15:06:16
Přesně tak! Když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla jsem v pokušení všechna vyšetření odmítnout, ale pak jsem přece jenom byla zvědavá, jestli prcek roste a jestli vůbec žije (jestli tluče srdíčko), no a už to bylo.. NT 2,8mm, objednání do Brna a už se v tom zase vezu.
5.1.2014 15:02:19
No možná proto, že je tam riziko potratu vyšší než riziko postižení (většinou, já jsem to tak u prvního těhotenství měla) a možná taky hraje roli, jak snadno se ti daří otěhotnět, já mám třeba v kartě napsáno, že jsem neplodná, takže těhotenství považuju za zázrak, na který jsem pokaždé čekala přes 2 roky a dvakrát si rozmyslím, jestli ho ohrozím, zvlášť když bych stejně nedokázala uměle ho přerušit.
5.1.2014 14:45:23
Já jsem jezdila do Brna už při prvním těhotenství, tenkrát vyšly špatně tripple testy (1:200 na downa) a na ultrazvuku nebylo nic, byla jsem tenkrát vynervovaná. Kdybych měla tyhle výsledky u tohoto těhotenství, tak jsem klidná, protože tripple testy jsou nespolehlivé, na utz nic nebylo..., ale tentokrát už jsou nesrovnalosti viditelné na ultrazvuku, tak je to zase něco jiného a zase jsem vynervovaná.
jana100 71548
5.1.2014 14:41:52
no jenom čekat.... :) :) tak to vyzkoušíme :) ja pevně věřím, že to u mně i u Tebe dopadne dobře. ale předtím u kluků jsem vždcky všechny testy měla v pohodě a teď se musím k tomu nejak postavit.
5.1.2014 14:32:50
Plně s tebou soucítím, řeším momentálně totéž (i tady na rodině) a jsem z toho dost vynervovaná, jsem v 16. týdnu, na NTscreeningu jsem nebyla, můj gynekolog neodebírá krev, pouze dělá ultrazvuk, nosní kůstku údajně viděl, ale jak je velká nevím (to on neřeší) a NT naměřil 2,3mm nebo 2,8mm ani to nevím jistě, protože do jednoho papíru napsal jednou 2,3 a jednou 2,8. Byla jsem v Prenatalu, dr. Vlašín byl nemocný, takže u dr. France (kterého fakt nedoporučuju, byla to hrůza), naměřil 2,8mm, takže nevím, jestli to bylo pořád stejné nebo se to zhoršilo. K dr. Vlašínovi jsem objednaná na příští pondělí a mám z toho trochu nervy, ale doufám, že se něco dozvím.

Bohužel nezbývá než čekat...
jana100 71548
5.1.2014 14:21:38
Je mi jasné, že dr. to chce mít jednoznačné, ale mně to jemně řečeno rozladilo.
moc se mi do AMC nechce - mám ve svém okolí pár který o mimi po AMC přišel, bylo strašné to sledovat a né to prožít. prostě jim prosakovala po odberu plodovka a nazastavilo se to....
a celkově se mi to zdá " v pohodě" jenom byh chtěla znát více názorů.....
Markéta, kluci 11 a 5
  • 
5.1.2014 14:11:08
Myslela jsem, že podstata NT screeningu je právě kombinace výsledků různých měření. Nejsem ale lékař.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 6622  [Dalších 6332 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.