| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 7375  [Dalších 6345 >>]
Edysha 29937
4.11.2013 8:21:17
U nas to sourozenec chytil po 17dnech. Prvni to chytil po 15dnech od prvniho pripadu ve skolce. Bohuzel ten druhy mel nestovice mnohem horsi nez prvni (cca 15 malych nestovic, bez teplot),
mirka
  • 
4.11.2013 8:20:55
Dcera se osypala po 14 dnech od prvního pupínku starší.
Ines
  • 
4.11.2013 8:20:09
neštovky - to je co?~8~
Káťa+2 Škubánci 25704
4.11.2013 8:15:19
Dcera se osypala desátý den od prvního synova pupínku :-)
Barculda, A 10/08 a Z 11/10 80551
4.11.2013 8:11:06
Ahoj, tak už je to tu. Syn má osmý den od první neštovice.. dcerku každý den kontroluji a stále nic. V kontaktu josu furt. Pět a tři roky, takže nerozlučná svojka, kam jde brácha, jde i ségra ~;) Syn to zvládl myslím fajnově, cčera jsme byli i na procházce už. Asi 3 dni svědilo a vyséval se, teď už nic-naštěstí! Ale ta holka by se mi už měla osypat, ne? dneska koukám, že má u oka malý červený pupínek, ale to ona mívá, takový kožní projevy, takže netuším, zda se jedná o neštovku, či o ten její "pupínek" ~d~ nemáte někdo tip, jak poznat, zda je dítko už nakažené???~;) potřebovala bych aby to prodělala do nejdřív-dá se to nějak urychlit?, jeslti je fakt nakažená-dala jsem máti dárek k šedesátinám-výlet s námi na Lipno- samozřejmně do toho vlítli ty neštovice, takže termín stále posunuji a na pensionu jsou už ze mne taky paf ~3~ tož bych ráda už co nejdřív odjela, než napadnou tuny sněhu ~e~ ve sněhu já neřídit, já se totiž bát !~k~
.kili. 125672
25.10.2013 7:07:26
" celou dobu do zaschnutí "

teoreticky i stroupky jsou infekční. Nicméně, jednak infectiosita je nejvyší dva tři dny před výseven a pak do asi pátého dne, dokud se z pupenů tvoří puchýře a pak už výrazně Klesá, a jednak tu asi došlo k nepochopení, protoře to původní sdělení bylo skutečně chybné - L.C.: "než se dítě osype je už tři týdny infekční" a tak to skutečně není.
Líza 17721
25.10.2013 6:07:59
Ne, to není pravda. Je infekční - a to tak, že velmi, infekce se šíří vzduchem - celou dobu do zaschnutí posledního vysetého pupínku. Co píšeš, je docela nebezpečný omyl.
Suza007 91095
21.10.2013 20:40:50
dítě přece není infekční celé tři týdny, ale jenom den nebo dva před výsevem pupínků
ChemicalJane + 4 86738
21.10.2013 12:33:33
uvědom si, že než se dítě osype, je již 3 týdny infekční ~;) takže co by sis pomohla, když už s tou holkou přišel do styku???
navíc nidke není psáno, že to chytne a někoho dalšího nakazí.. já se neštovicícm nevyhývám, byli jsme i u kamarádky "pro neštůvky", nic... ve školce byli, nic... sousedka je měla,...nic.... tak buď mám vysoce odolné děti anebo ostatní nemjí agresivní bacily ~t~
no ale řešila jsme spálu v začátku těhotenství... dcera ji chytla... ptala jsem se dr, co s tím, když jsem tuším ve 13tt... a ona říkala právě toto - u infečních onemocncění je infeční jedinec ještě před výsevem příznaků, tudíž jsem v riziku už 3 týdny... mám jen na sebe dávat pozor a při prvním příznaku ined k dr nebo na pohotovost pro léky...

já sama měla neštovice až ve 12 letech... no nic moc zážitek, ale přežila jsem ~:-D syna bych doma nenechávala, co se týče dcery a dobrání atb - tam bych asi očekávala, že to má teďka nalomený, tak ta je nespíš chytí... a od ní třeba syn..
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 7375  [Dalších 6345 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.