| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 7375  [Dalších 6895 >>]
Albar 93722
6.10.2014 22:52:58
Bohužel se to nijak nekontroluje, dcera si neštovice donesla právě z porodnice.
:-) zaregistrovaná 133043
6.10.2014 22:51:44
když tedy odhlédnu od nezodpovědných rodičů, kteří do nemocnic na návštěvu tahají děti "jen s rýmou", nebo se jdou taky "jen s rýmou" podívat na miminko ...Ona i ta "rýma" je pro některá miminka život ohrožující, a ty neštovice jsou ještě vyšší level, to mi věřte. Virové infekce jsou také častým důvodem spuštění předčasného porodu například. Takže určitě bych na místě těhotných nebyla tak klidná, když si v internetové poradně přečtu, že "lékaři také říkají, že nebezpečí nehrozí"
6.10.2014 22:47:19
a kdo to může té konkrétní těhotné garantovat? Že u ní nepropukne nějaká komplikace, že se jí třeba neobjeví pásový opar? Že nebude s pásovým oparem rodit? Vir neštovic je smrtelný pro nedonošence i novorozence, což je například důvod, proč děti bez očkování či doložitelně prodělaných neštovic nesmí do porodnice - právě kvůli té dlouhé inkubační době. I tohle říkají lékaři, pro zajímavost.
Albar 93722
6.10.2014 21:52:48
Dceři - šest let, se udělal pásový opar v létě, mladší od ní samozřejmě chytila neštovice. Starší s nimi skončila ve třech týdnech na JIP, já jsem je chytila od ní. Fakt hnusná zkušenost.
Alca
  • 
6.10.2014 20:26:05
Já jsem právě měla v 6 letech neštovice s komplikací zánětu mozkových blan. Moje mamka vždycky říká, že nikdy nezapomene, jak jsem najednou přestávala vládnout tělem - nemohla jsem chodit, sedět, nakonec se mi začal plést i jazyk a jen jsem smutně koukala....Byla jsem 3 týdny v nemocnici za sklem (jen mamku ke mě párkrát pustili), mamka žila v šíleném stresu jak to dopadne a jestli si neodnesu trvalé následky - naštěstí jsem dopadla ok (ve smyslu žádných závažných následků ve smyslu ochrnutí, ohluchnutí apod., jinak mě komplikace způsobené nemocí potažmo léčbou provází po celý život), jen ona se půl roku nato zhroutila s únavovým syndromem. Vědět, že mě nechala vědomě nakazit, tak si to jde asi hodit......

Já bych si s tím taky nezahrávala, svoje děti asi jednou nechám naočkovat (pokud budou zbylá očkování snášet ok)
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
6.10.2014 15:13:21
Ad těhotné a neštovice - pokud je mi známo, tak lékaři zastávají názor, že pokud těhotná už neštovice prodělala, znovu je dostat nemůže - to není z kategorie "jedna paní povídala".
6.10.2014 14:36:04
ani člověk nemusí být starý, sousedka je mladá, sama neštovice měla, když je přineslo dítě ze školky, tak protože byla oslabená, dostala takový pásák, že skončila se 40cítkami horečkami, možná i v nemocnici, detaily neznám, dostávala se z toho dlouho, několik týdnů nebyla v pořádku. Naprosto nechápu některé názory, jako že se nemůže nic stát! Ještě v souvislosti s těhotnou, tohle mi hlava nebere. Přeci fakt, že KDOSI prodělal neštovice v těhotenství a JEMU SE NIC NESTALO, negarantuje, že se NIKDY NIKOMU NIC NEMŮŽE STÁT! Že kdosi prodělal neštovice a neměl komplikace přeci neznamená, že někdo další s těmi komplikacemi nebude mít dost velký problém. Argumentace, že nechci děti nemocné, když mám jít do práce: přeci neštovice nejsou jedinou nemocí, která přiková mámu doma opět k dětem! A nechci zmiňovat všechny další komplikace, které se dětem či komukoliv mohou v životě stát.
Opět se potvrzuje, že na svět nahlížíme dle vlastních zkušeností, a má-li někdo ty zkušenosti jiné, tak jeho názor vytěsníme.
Justýna 120436
6.10.2014 9:52:53
Ty jo,trochu magor,ne? Moje děcka jsou už dospělý a ani jedno z nich nemělo neštovice.~;) Fakt se domnívám že kdyby tvoje děti na to byly náchylný,už by je dávno měly. Blbý je že ten virus neštovic zůstává už navždy v těle a někdy třeba ve stáří z toho může být pásový opar.~;)
Líza 17721
6.10.2014 9:14:35
Imunitu má normální a proto bere Imunor, no člověče já nevím...
x x 15263
6.10.2014 9:10:36
Fakt si neumím představit, co by mi muselo spadnout na hlavu, abych dítě záměrně vystavila nakažení touto potenciálně dost nebezpečnou nemocí. Když máš děti teď relativně zdravé, proč to očkování nezvážíš? Však posilující dávka se dá dat kdykoliv, to si každý průměrne iteligentní rodič pohlídá.
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 7375  [Dalších 6895 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.