Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Monika | 123907 |
|
5.10.2014 21:13:09
Kamarádka měla neštovice někdy ke konci 3. měsíce těhotenství. Doktoři z toho byli dost špatní, na malém městě neměli osobní zkušenosti, v literatuře našli, že nějaké riziko je v 1. trimestru. Ona byla tak na hraně, ale dítě bylo pak zcela O.K. Takže jestli je švagrová už v 5. měsíce a neštovice měla, je to nejspíš v pohodě. Ovšem já bych na to stejně asi nervy neměla, já se neodhodlala ani k tomu řízenému nakažení (a těch nabídek co bylo, kamarádky s nemocnými dětmi se nudily doma a tak sháněly odhodlané návštěvy
) a raději dětem zaplatila očkování, než jsem šla do práce (resp. u staršího byl důvodem hlavně atopický exém, u mladší už "jenom" to, že jsem nechtěla, aby onemocněla, hned jak začnu pracovat ...) |
| x x | 15263 |
|
5.10.2014 20:17:34
rozumný přístup |
| x x | 15263 |
|
5.10.2014 20:16:30
![]() Jako nevím, co víc bych k tomu dodala. Pediatr, který radí nechat dítě záměrně nakazit? Nechala jsem děti naočkovat a mám klid, nechytl to zatím žádný, plánuji nechat dát posilující dávku před pubertou, takže u dcery tak za rok, dva. |
| vertigo | 92133 |
|
|
5.10.2014 20:02:16
Pokud sama neštovice měla, tak by měla mít protilátky a není se čeho bát. Dcera prodělala neštovice v době, kdy já sama jsem byla 2 měsíce před porodem syna. Nestalo se nic
![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
5.10.2014 19:50:56
když jsem byl poprvé těhotná, na škole, kde jsme učila, se zrovna vyskytly neštovice. Doktior mě nechal doma, pro jistotu, i když jsem je já měla
|
| :-) zaregistrovaná | 133043 |
|
|
5.10.2014 19:46:15
rozhodně bych neriskovala a k těhotné nejezdila! To, že je měla, ještě neznamená, že můžete riskovat, nikdy netušíte, jestli je opravdu měla, nebo jestli její tělo nějak na setkání s virem nezareaguje, jestli není oslabená jinou nemoci. To jsou nápady!
Když jsem byla těhotná, tak se k nám hrnula na návštěvu takykamarádka, a mohla jsem se tisíckrát ptát, jestli jsou doma všichni zdraví, naštěstí z té návštěvy sešlo (nebylo mi nejlíp), a druhý den kamarádka psala, že taky dostala střevní virózu, od manžela, co už doma zvrací třetí den. Jsem snad raději nenašla slov. My budeme dceru proti neštovicím očkovat, jde mi hlavně o prevenci proti pásovému oparu, před kterým očkování chrání, a prodělání infekce neštovic ne. Doktorka mě varovala před pokusy dceru vystavovat virům cíleně, buď by do očkování dostala nákazu a infekci prodělala, nebo očkovat. Kdyby se cokoliv zkomplikovalo u nápadu infikovat dítě schválně, nevím, jak bych se s tím srovnala. |
| fisperanda | 60761 |
|
|
5.10.2014 19:13:00
Tak by snad měla mít protilátky a neštovice by ji ohrozit neměly...?
![]() |
| KoproFka | 76193 |
|
|
5.10.2014 19:05:39
Tak to doufam,ze takhle nedopadneme, ja tam pujdu klido i 2x, abych si to posychrovala... oni taky byli, shodou okolnosti, radeji 2x a povedlo se. Kamaradka chtela, aby to holky chytly, nez pujde po novem roce do prace...
|
| KoproFka | 76193 |
|
|
5.10.2014 19:01:22
Ano, nastavajici maminka je mela.
|
| fisperanda | 60761 |
|
|
5.10.2014 18:52:13
A ta těhotná neštovice měla?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.