Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| KoproFka | 76193 |
|
|
8.7.2014 23:11:20
můj selský rozum říká, že to možné není, nicméně babiččin rozum (podpořený telefonátem s hygienou) říká, že je to obrovské riziko, které nemám podstupovat, pokud jsem normální...
![]() |
| sarmi | 38831 |
|
|
8.7.2014 22:53:28
prece v "nafluslem" tricku nebude chodit mesic a sem tam se prevlekne, ze?
![]() |
| sarmi | 38831 |
|
|
8.7.2014 22:51:30
ctu znova poradne - ta 12 slečna uz je teda mela, ale chodi k tem nemocnym na navstevu? pokud je prodělala, ma uz protilátky a neonemocni, takze nemůže nakazit tvoje deti.
ale chápu, ze je to asi pro tebe trochu psycho a uz vidíš všechno dopredu cerne... takze selsky rozum říká, ze nemaji co chytit, pokud nejsou v kontaktu s infekcni osobou (ci trickem ), ale tvoje strachy ti brani . |
| KoproFka | 76193 |
|
|
8.7.2014 22:45:46
já nevím, jak na tom ty sousedovic děti jsou - asi už jsou tedy z nejhoršího venku, protože jsem venku zahlédla tu starší...
Nicméně neštovice bych mít doma moc nechtěla, tak potřebuju zjistit, zdali návštěvu třetí osoby (potenciálně se s nemocnými stýkající) zatrhnout, nebo ne.... Popravdě mám celkem strach, že by to byl u nás hustej průběh - fakt jsme od prosince nemocní každý měsíc - a vždycky nějakej humus šílenej - od rotavirů přes spálovýho bacila .... To bych taky už nemusela psychicky dát - opět karanténa - to by mě zničilo!!! |
| sarmi | 38831 |
|
|
8.7.2014 22:15:11
ctu z rychliku, dcerce se uz nestovky stroupkuji, takze otázka je, jestli jsou deti ještě infekcni nebo uz "stroupkuji" - v tom pripade bych deti pustila k sobe. inkubacni doba je tusim 21dni, tak mají ještě nejaky cas na hrani
. |
| KoproFka | 76193 |
|
|
8.7.2014 22:08:03
Já jí to taky říkám, ale ona volala někam na hygienickou stanici a tam jí řekli, že je to riziko, pokud se to zdravé dítě, které je prodělalo, s nemocným stýká....že je prý může přenést...
Já tedy nevím, co všechno té hygieně mamka řekla, ale prý jí řekli, že ten virus je infekční 14 dní... no a ona to pochopila tak, že tu kapénku "naflusnutou" na oblečení může nějakým způsobem přenést k nám... ![]() Ach jo.... ale co jsem mohla čekat, žejo... vždyť já jsem sem jela s tím, že budu ta nejhorší matka pod sluncem ... i bez neštovic... ![]() |
| ŠIeha | 103481 |
|
8.7.2014 22:03:48
Ne jo? Známá si nechala dovézt infikované tričko a přenos hotový.
![]() |
| Lada5 | 67815 |
|
|
8.7.2014 21:57:47
Bud v klidu pres nekoho jineho nejde nestovice prenest. Nakaza je mozna pouze primym kontaktem s nemocnym.
|
| KoproFka | 76193 |
|
|
8.7.2014 21:34:03
Tak jsme tedy konečně v přírodě, že, u našich - abysme se konečně nějak zberchali z těch všech nemocí... a jen co dorazím, dostanu info, že tady ve vsi mají děti neštovice. Chjo...
Jako by nestačilo, že malá dobrala před týdnem a půl atb a druhý den po příjezdu měla den opět horečku - téměř 39 - naštěstí to ale trvalo jen ten jeden den - nějaká viróza asi, páč se jí spustila trochu rýma... Má tedy rozužívaný Imunor (pozítří bude mít 3. dávku), páč ty její nemoci v posledním půl roce, to byla fakt síla .Nicméně mám prosbu - potřebuju vědět, zda-li je možný přenos neštovic přes třetí, potažmo čtvrtou osobu v případě, že: Neštovice mají děti sousedů (přes silnici teda). Jejich sestřenice 12 let (a vlastně celá její rodina, co bydlí ve vsi) je tedy už dávno prodělala a prý k nim ani teď moc nechodí, ale i tak - pokud by s nimi ona sama, nebo třeba někdo z její rodiny byl v kontaktu (nepříliš četném - možno-li tomu věřit), je možné, že by se neštovky přes tu holčinu přenesly na ty mé chcípáčky (ani jeden z nich je neštovky ještě neměl - syn téměř 9 let, dcerka 14 měs.), ač by je ona sama neměla, páč už je prodělala? My jsme tu totiž všichni tak trochu příbuzní (s oběma těmahle rodinama navíc). A ta holčinka je to totiž jediná kámoška, která by si tady mohla hrát s juniorem - je to fakt pidi vesnice - je tu všeho všudy celkem pouze 6 dětí, z toho 4 školkáči . No a synek a ta holčina jsou na sebe celí natěšení, páč se už spoustu let milují . Já si tedy myslím, že ta pravděpodonost nákazy je vcelku minimální, nicméně babička (moje mamka) se celá vyděsila, jaká jsem to nezodpovědná matka, že dovolím synkovi ten kontakt s ní. Zítra se totiž domluvili, že si budou u nás doma hrát, když bude pršet... Poradí někdo, prosím??? Děkuju! ![]() ![]() ![]() |
| Cimbur | 64764 |
|
|
8.7.2014 15:06:40
Mělo by být v izolaci, tedy ani do obchodu, na výstavu či do kavárny...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.