Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| akácie | 109338 |
|
4.7.2014 8:26:52
Díky za reakce. Očkování jsme řešili na očkovacím centru, ale paní doktorka ho nedoporučila vzhledem k tomu, že není jasné, kdy došlo k prvnímu kontaktu
- ty děti onemocněly v průběhu týdne, každé trochu jindy, malá byla až do středy ve školce. Mrzí mě, že jsem ji nevzala ze školky dřív, ale nikde tam žádné upozornění, že je těch případů víc, neviselo, ani paní učitelka nic neříkala. Dozvěděla jsem se to vlastně náhodou. Kromě toho jsme na malém městě, tak se podle naší dětské lékařky ty děti mohou nakazit v obchodě, kam všichni chodíme nebo v cukrárně, v parku, prostě těch společných ploch je stejně spousta. Problém je, že ty děti jsou infekční už den až dva předtím než je na nich cokoli vidět. Právě proto se mi to nechce rušit, protože to bychom vlastně nemohli odjet nikdy nikam. Ale už dva dny mám z toho špatné spaní, představuju si, jak tam někde řešíme komplikované neštovice, tak je možné, že za těch 14 dní už budu ve stavu, kdy nebudu ochotná odjet ani na Šumavu ![]() |
| x x | 15263 |
|
4.7.2014 8:08:38
A o to jde, že by případně měli lehčí průběh, když už.
|
| x x | 15263 |
|
4.7.2014 8:08:11
Tomio to je možné, ale reakce podobného typu bývají i na samotné očkování Priorixem bez složky planých neštovic.
|
| nebeska | 90979 |
|
4.7.2014 7:58:16
Hodne lidi radi ockovani, nevim, jak samotna vakcina proti nestovicim, ale z te kombinace se zardenkami atd. Byl syn 14 dni totalne vyrizeny a to predtim nemel na zadne ockovani reakci.Skoro jsem si vycitala, ze jsem mu to dala...
|
| Anča123 | 73304 |
|
|
4.7.2014 7:23:24
My jsme to udělali před odjezdem na lyže - očkovali jsme 2 dny po kontaktu s neštovicemi. Dcera neštovice dostala stejně, jen průběh byl mírnější. Žádné teploty a málo pupínků. Tak držím palce, abyste se rozhodli dobře
. |
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
4.7.2014 7:21:07
pardon-VISELO
|
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
4.7.2014 7:19:01
Dcera je právě prodělává. Před výsevem byla extrémně unavená, potom dva dny teploty do 38 a teď 4. den se jí pořád dělají nové.
Taktéž - 3. roky ve školce skoro pořád vyselo upozornění na výskyt neštovic a ona nic. Až teď poslední týden v červnu opět upozornění a to jsem přehlídla a říkám si, jasně-to se nám vyhne opět a prd. Má pupínek vedle pupínku. Dávám fenistil a mažu Tanno-hermal lotio, ale moc jí to ani nesvědí. Nicméně nikdy nikdo neodhadne, jak které dítko bude reagovat. Ono to není až tak "normální" onemocnění-můžou nastat komplikace jako zápal plic, zánět středouší. tělo je hodně oslabené, dospělí, kteří neštovice prodělali, můžou při hodně oslabené imunitě dostat pásový opar. Nechci tímto vyvolávat paniku nebo strašit, to rozhodně ne. Jen byste měli zvážit všechna pro a proti. Určitě by vám bylo líto, pokud by dceru neštovice minuli a vy zrušili dovču zbytečně, ale pokud se nakazila, tak např let a změna klimatu můžou nemoc i zhoršit. Ale samozřejmě konečné rozhodnutí záleží na vás. Osobně si myslím, že do odletu budete vědět s jistotou, jak na tom malá je. Dávám 10 max. 14 dní, že by se případné nakažení mohlo projevit. Oni jsou děti infekční už 3 dny před výsevem pupínků. jinak za sebe bych očkování nedávala-tam je zase riziko reakcí. Nechte to osudu ![]() ![]() |
| x x | 15263 |
|
4.7.2014 7:02:41
Nechat naočkovat - okamžitě! Mělo by to vyjít.
|
| splechtulka & M+J+R | 35354 |
|
|
4.7.2014 6:32:43
Ja bych jela, pokud se nevysype dřív, jen sebou všechny věci ( paralen, pudr nebo mast) stejně aspoň my jsme jem dr. volali že je děti mají, videt je chtěla az se stoupnou. Muj syn takhle prošel celou školku, každý rok tam nestovice bylu a on nic. Odpadl až ve škole.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
4.7.2014 6:17:10
Toho bych se bala. A to moje ted mela tezsi prubeh s horeckama. Po deviti dnech samy stroupek. Dokonce jedna jeste nezaschnuta.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.