| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 7375  [Dalších 6695 >>]
Emko+2 cácorky 69427
15.6.2014 20:21:14
Moc díky za rady! ~x~
Jdu jí rychle omýt - je opocená a doufám, že jí rychlovka neuškodí. Vlasy vezmu šamponem z YvesRocher - tak snad nebude tak dráždivý! Vlasy tedy pak vyfénovat.
Hlavu raději už mazat taky nebudu. Snad to přežije ~:-D
Beruška+J02A07T10 48718
15.6.2014 18:06:09
pudr je hrozej.. to bych jí do hlavy vůbec nedávala, svědí to samo o sobě jak tahá kůži, já mám za sebou neštovice chvíli se 7 dmi leťačkou a česat jsme teda česaly, protože jsme musely, páč ve stejný den, co se jí vysypaly neštovice jsme i večer zjistily, že si ze školky přinesla vši.. takže jsme denně několikrát česaly všiváčkem.. a přežila to, vlasů má taky dost.. délka asi pod lopadky.. jinak jí ulovovala sprcha.. a sprchovala se včetně hlavy, měla tam dost neštovic taky.. tak přes 20 určitě a smaé velké
Jannina+3
  • 
15.6.2014 17:09:26
Dcera má neštovice od středy, včera jsem nevydržela a hlavu jí normálně umyla dětským šamponem. Zbytky pudru šly dolů a novým už jsem ji nepatlala a patlat nebudu. Neštovice ji začínají krásně zasychat, určitě jí rychle umytí hlavy neublížilo. Já ji teda od začátku každý večer rychle vykoupu ve vodě s přídavkem hypermanganu - voda je slabě růžová. Pak opatrně vysuším měkkým ručníkem. Chce to opatrně, ale fakt úplně do sucha. Vlasy jsme vyfénovaly. Žádný problém v tom nevidím.
Emko+2 cácorky 69427
15.6.2014 14:06:14
Dcera má od čtvrtka neštovice. Má jich tedy fakt hodně!

Hodně se vysypala i ve vlasech. Vlasy nemá už od toho čtvrtka česané - aby si je hřebenem nerozdrbala a nestrhla. Navíc, jak jí tam matlám ten pudr, tak jsem vlasy hnusné i na omak. A poslední věc - holka má hodně vlasů a já mám strach, že když nebude mít vlasy umyté, bude si je drbat - neštovice neneštovice.

Myslíte, že můžu holce umýt vlasy? A čím?? Klasický šampon, dětský, něco speciálního z lékárny....???
Romča
  • 
12.6.2014 15:20:44
Syn měl horečku 3 dny v pondělí mu začala a dnes ve čtvrtek se mi osypal,tak snad Vám to pomůže,má i bolest v krku,bolí ho i bříško a měl i průjem,tak sand jsem Vám pomohla.
Romča
  • 
12.6.2014 15:18:49
Mám dva syny,ten mladší 5 let neštovice prodělal na konci března a starší 8 let to od něj nechytil,v kontaktu byli stále a nic,ani po inkubační době nic,dnes po více jak dvou měsících je nejspíš syn chytil,ale od někoho uplně jiného,nejspíš ze třídy,jelikož u nich řádily,takže jsme příkladem,že sourozenci to od sebe chytit na 100%nemusí...
.kili. 125672
8.6.2014 6:57:29
"na návštěvě u kamarádky a její dcera měla neštovice. Zítra tu bude přesně 14dní. Včera dostala dcera vysoké teploty přes 38 a bolesti břicha. Dneska už všechno odeznělo a je naprosto v pohodě. Žádné pupínky jsme zatím nejsou. Máte zkušenost za jak dlouho po horečce se objeví první pupínky?"

Pro odpověď je docela důležité vědět, jak dlouho kamarádčina dcera plané neštovice prodělávala, resp. i v jakém stádiu byly jejichkožní projevy.
Nemocný je infekční především v katarálním stadiu (přenos kapánkami slizničních sekretů), tedy den dva před výsevem kožních morf (první jsou skvrny, z nich se utvoří pupínky a z nich puchýřky a z nich stroupky), pak asi 3-7 dnů a dále pak infectiosita výrazně klesá.

Dále je inkubařní doba, 10-21 dnů, v závislosti i na těsnosti kontaktu vnímavého (tedy toho kdo varicellu neprodělal) jedince s infekčním.

Horečky jsou zejména v katarálním stádiu a v době, kdy se tvoří nové skvrnky. Není obvklé, aby horečky ustaly a po nějaké době se objevila vyrážka.
Radka
  • 
7.6.2014 20:39:05
Chtěla bych se zeptat ohledně neštovic. Byla jsem na návštěvě u kamarádky a její dcera měla neštovice. Zítra to bude přesně 14dní. Včera dostala dcera vysoké teploty přes 38 a bolesti břicha. Dneska už všechno odeznělo a je naprosto v pohodě. Žádné pupínky jsme zatím nejsou. Máte zkušenost za jak dlouho po horečce se objeví první pupínky? A nebo jestli je to jen planý poplach. Děkuji za opovědi.
Radka
Linda Fialová
  • 
3.6.2014 11:10:27
Máme tenhle gel,neštovice 3. den a malá neví že jí něco je.Ještě dávám fenistil podle potřeby.Zatííím spokojenost...
.kili. 125672
27.5.2014 16:31:36
" sem tam mu vylítne teplota, daří se srazit Nurofenem..Mažeme Imazol Krémpasta a dávám Fenistil kapky..I když před chvilkou už jsem podala Dithiaden, protože si hrozně stěžoval na svědění dopoledne jsem udělala zábal v hypermanganu"

nabídnu Vám některé poznatky medicíny, naložze s nimi dle vlastní vůle

1) jako antipyretikum, zejména u varicelly, zůstává lékam první volby APAP, tedy Paralen, Panadol

2) tlesnou teplotu nižší než 39 grad není až na výjimky vhodné ovlivňovat medikamenty

3) neznám věk Vašeho dítka, takže obecně

a) Dithiaden by neměl být odán dětem mladším než 12 (tbl pak než 24) měsíců
b) Ibuprofen by neměl nýt podán dětem mladším než tři měsíce

4) varicella se nejlépe hojí bez lokální terapie čímkoli
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 7375  [Dalších 6695 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.