| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Plané neštovice

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 7375  [Dalších 6645 >>]
TinaRybka
  • 
10.5.2014 17:16:01
Jo a ten Tanno Hermal zkusím taky koupit, popis zní zajímavě.
TinaRybka
  • 
10.5.2014 17:14:38
Hypermangan mám při ruce na "jiné" problémy. Někde jsem tu četla, že by se měly děti začít koupat až při zasychání, ale udělala jsem to hned, tedy potírala jsem. Velikost těch pupenů se mi ale vůbec nelíbí, píše se 3-6mm, holka má ten jeden spíš jak ovál a to dobré 2cm široký. Starší syn také neměl neštovice, zato ekzém má, tak jsem moc zvědavá, jak to bude vypadat u něj.... A díky.
MiRi
  • 
10.5.2014 16:19:44
Asi ano, já ho také sháněla, ale v lékárně mě odkazovaly na drogerii a opačně, tzn. nesehnala jsem ho. Koupání v odvaru z heřmánku jsem brala jako alternativu. Nebo zkuste odvar z měsíčku, měsíček hojí kůži.
TinaRybka
  • 
10.5.2014 15:32:12
Dobrý den,dcera má taky pupeny, kolem 1cm, někde i víc. Vypadá to dost hrozně. Na heřmánek je alergická, myslíte, že můžu zkusit hypermangan?
MiRi
  • 
10.5.2014 9:54:45
Syn (skoro 5 let) chytil plané neštovice od svého staršího bráchy (13 let), který měl 10 dní před tím první výsev pásového oparu, což mě u tak starého dítěte docela překvapilo. Jelikož jsme neštovice čekali na 100%, protože ten mladší je neměl, tak jsme si i více všímali prodromů - cca 4 dny před výsevem měl malý ucpaný nos a pokašlával (jako začínající nachlazení), další den se k tomu přidala řidší stolice a mokré prdíky ve slipech. Teplotu neměl vůbec, jen byl mrzutý, přesto plný elánu. Po těch 4 dnech jsme zaznamenali první výsev 2 pupínků vzadu na ramenou. Další 3 dny byl výsev jen tak symbolický, do 5 pupínků denně, kdežto 5.den se malý osypal úplně celý, včetně pindíka, předkožky, meziprstí. Na hlavě (včetně uší, pusy, krku) a ve vlasech až úplně nakonec. Množství pupínků se nedá ani spočítat. První pupínky jsme dle rady dětské lékařky mazali genciánkou, ale nic moc, vyrostly do pupenců cca 1 cm v průměru a vypadaly jak velké bradavice. Další výsevy jsme podchytili a zahájili "léčbu" trochu jinou. Přestože se u neštovic koupání nedoporučuje, tak jsme koupali, jen lehce cca 4-5 minut a to pouze ve vlažném odvaru heřmánku a měsíčku, pak jsme lehce osušili a všechny pupínky i boláky namazali TANNO-HERMAL. Koupali jsme 2-3x denně, syn to vyloženě vyžadoval, těšil se na to, že mu je ve vodě lépe a tolik to nebolí a nesvědí. Ten mohutný výsev 5. den jsme podchytili včas, z pupínků už nejsou takové boláky, i nalité pupínky zůstaly velikosti špendlíkové hlavičky a zasychají rychleji. Na výsev v puse malý kloktal ten samý odvar co na koupaní, tzn. heřmánek a měsíček. Co se týká léků, tak jsme při výsevu v puse začali používat sirup Ibalgin, aby se byl syn schopný najíst, jinak jídlo pro bolest v puse a krku odmítal, a vařili jsme kašovitou stravu. Další, co mu pomáhalo, byl 3x denně Fenistil v kapkách a na pupínky po každém koupání TANNO-HERMAL. Jinak jsme hned od začátku podávali i vitamíny v tabletách - hlavně vit. skupiny B (klidně forte), zinek, B12, vit. E (ten jsme střídali s vit. D) a vit.C. Pravděpodobně díky tomu není syn tak unavený a vyčerpaný.
Beruška+J02A07T10 48718
4.5.2014 16:43:15
tak to namazej fenistilem aby si to nerozškrabal.. aktuálně mám za sebou neštovice ze 7 dmi letou.. taky skoro všecko škrábe navíc je furt odřenáa obouchaná..

prvních asi 5 pupínků vůbec nešlo identifikovat i přesto, že jsme věděli, že v eškolce jsou neštovice, pak už to bylo jasné.. vysypalo se jí jích asi 10 během tréninku MG, kdy to nestihla rozškrábat. a i rozškábaná neštovice za 1-2,3 dny nateče do pucherjře
La Pepa 5341
3.5.2014 22:53:49
Když jsme si s pediatrem nebyli jistí, protože pupínků bylo jen pár a klukovi 5 měsíců, pravil, že definitivně si ty neštovice potvrdíme, až je chytne dcera.

Další den následoval velký výsev, já už nepochybovala, k pediatrovi jsem se už nehnala, po telefonu mi moc nevěřil, ale když se osypala dcera, bylo to jasný
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
3.5.2014 19:41:48
Kůži má dobrou, ale možná má nějaký posunutý práh bolesti, protože žádnou oděrku nenechá zahojit, komáří štípance rozdrbává klidně půl roku, nepomáhá nic. Opravdu se těch neštovic bojím.
Kreaty 128225
3.5.2014 19:06:14
a proč se takhle škrábe? Atopický exem nebo jiná nemoc? Ze škrábání, tedy spíš ze svědění, které se neřeší se může i "zbláznit". Naše dětská říkala, že svědění je to samé co bolest.
JaninkaS. 33261
3.5.2014 18:08:32
Hlavně ony ty větší neštovice i bolí, takže si myslím, že by si úplně všechny nerozškrábalo.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 7375  [Dalších 6645 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.