Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gora | 31983 |
|
|
12.12.2013 10:55:01
Díky Hani za uklidnění. Tak to riskneme, a necháme tomu volný průběh, jestli je dostane nebo ne.
|
| Hanka36 | 89649 |
|
|
11.12.2013 21:29:47
Můj syn byl také někdy do 6 let pořád nahromadě, spousta promeškané docházky do školky, k tomu ne úplně ok diagnosa (vrozené plicní onemocnění).
Takže jsem se neštovic bála - dostal je na dovolené, neměla jsem tušení že to hrozí, měl teploty 38-39 asi 2 dny, ale dobře mu zabíral paralen, a měl jenom cca 30 neštoviček! Po pár dnech se začal rychle dávat dohromady a ani imunita nebyla po nemoci nějak drasticky horší. Neměl z toho strach, stejně to nejde dopředu říci, doufej spíše v to dobré. |
| Gora | 31983 |
|
|
11.12.2013 12:20:48
Děkuji moc za uklidnění. Na spálu byl řádně léčen, včera byl na testech, a je již naprosto zdráv.
A děkuji i za radu ohledně manžela. Netušila jsem, že se dá zjistit hladina protilátek jen na požádání lékaře. |
| .kili. | 125672 |
|
11.12.2013 12:12:33
- "Takže když teď prodělal streptokokovou infekci - spálu, a bral dvoje ATB po sobě, tak by to vadit nemuselo? Nemělo by to opravdu vliv, jestli neštovice budou v těžší formě? Já bych je totiž jinak možná ráda, protože mladší syn jde za rok do školy, a taky je stále ještě neměl."
neměl byh obavu z toho, že takovou dobu po prodělaqn spále, pro jkterou by řádně léčen (?), bude průběh případné variocelly horčí proto, že prodělal spálu a bral antibiotika - " radu ohledně manžela. " tu Vám nedám, nemám znalosti o věcech dospělých, obecně bych skrze to co jste popsala řekl, že nejspíše varicellu prodělal, no a pokud by měl být oškován pro domněnku nepordělání, pak by asi bylo vhodné prvně vyšetřit hladinu specifických protilátke. |
| .kili. | 125672 |
|
11.12.2013 12:05:04
" asi zalezi, kam se clovek podiva"
podívejte se na seriosní informační zdroje. Např. tento : http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/vzv.html |
| Gora | 31983 |
|
|
11.12.2013 11:19:38
Takže když teď prodělal streptokokovou infekci - spálu, a bral dvoje ATB po sobě, tak by to vadit nemuselo? Nemělo by to opravdu vliv, jestli neštovice budou v těžší formě? Já bych je totiž jinak možná ráda, protože mladší syn jde za rok do školy, a taky je stále ještě neměl.
A ještě bych Vás ráda poprosila o radu ohledně manžela. Ten neštovice nikdy neměl, i když s nimi byl přímo v kontaktu - sourozenci je s několikaletým rozdílem měli, byl několikrát i v kolektivu, kde byly. Může být proti nim imunní? Nebo by jste doporučil pro jistotu očkování? |
| Gora | 31983 |
|
|
11.12.2013 11:14:15
Staršímu synovi právě zatím očkování lékařka nedoporučuje. Máme se domluvit s jeho imunologem, protože bere léky na imunitu.
|
| Gora | 31983 |
|
|
11.12.2013 11:13:34
Tak to je super, že to u vás probíhá tak v pohodě. To bych si přála taky.
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.12.2013 10:21:39
My končíme neštovice zrovna teď, téměř 6 letý syn měl první týden od úterka do soboty horečky 38-39 (osypával se od středy do pátku), ale cítil se jinak celkem dobře, měl i chuť k jídlu, akorát se mu jedlo hůř, protože je měl i na jazyku...jinak osypaný nebyl nijak moc, ani ho to nijak extrémně nesvědilo, druhý týden se vyloupával, včera to bylo přesně 14 dní od první horečky a ještě má nějaké stroupky a občas si postěžuje na únavu, jinak v pohodě, nechávám ho do konce roku doma ze školky, ať se zmátoří, půjde až v lednu...
|
| .kili. | 125672 |
|
11.12.2013 9:32:18
"vakcina je relativne nova (od roku 1995) a kazdy rok se zjistuje, ze je mene a mene ochranna."
takové zjištěné dosud učiněno nebylo. Spíše naopak (např. v protektivním účinku proti zosteru). |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.