Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| holkamodroočka | 156337 |
|
18.2.2019 20:47:38
Já jsem popleta, ne umělé, ale kultivované :D
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
18.2.2019 20:45:12
Mořské perly třeba tady
https://www.jk.cz/produkty/perlovy-nahrdelnik-s-tahitskymi/ A pro srovnání sladkovodní https://www.jk.cz/produkty/perelovy-nahrdelnik-s-uzaverem/ |
| Tizi | 106716 |
|
|
18.2.2019 20:42:19
Asi myslíš kultivované perly. Pravé perly mají mírné nedokonalosti, zatímco umělé jsou strojově stejné a vypadají skleněné. Náhrdelník z pravých perel má mezi jednotlivými perlami uzlíky. U mořských perel se můžeš zeptat na tloušťku vrstvy perleti - čím tlustší, tím lepší. Sladkovodní perly mohou být méně pravidelné, ale i mezi nimi se najdou krásné kousky. Protože nemají pevné jádro, nemusíš u nich řešit tloušťku perleti a bývají levnější.
zkus se podívat třeba tady https://www.leola.cz/jak-poznat-prave-perly |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
18.2.2019 20:36:19
Jsou mořské nebo sladkovodní. Jsou přírodní nebo kultivované. U nás jsou k dostání téměř výhradně perly kultivované sladkovodní, přírodní mořské jsou totiž hodně drahé.
Dej si pozor, aby to nebyly perly z lasturového jádra (sice pravá perleť, ale rozemletá). Jsou levnější, na běžné nošení jsou fajn. Zkusila bych Klenoty Aurum. Nebo Jitka Kudláčková. Ale přímou zkušenost nemám. |
| Dari79 | 114243 |
|
18.2.2019 20:27:19
Umělý? To asi nemyslíš...
Jde o to, že perly se celkem prodávají, akorát jsou obvykle "pěstované", čili není to tak, že by je někdo hledal na mořském dně, ale prostě jsou na to "farmy". Pořád je to přírodní produkt, samozřejmě, jsou sladkovodní a mořské. Díky tomu jsou prostě finančně dostupné. certifikát k nim samozřejmě dostaneš koupit to můžeš tím pádem kdekoli, samozřejmě při reálném obchodě si to můžeš prohlédnout... Jestli chceš originál perlu fakt "ulovenou", tak budeš muset hodně shánět a bude to stát opravdu hodně. |
| holkamodroočka | 156337 |
|
18.2.2019 20:12:57
Ráda bych koupila jako dárek perlový náhrdelník, nějakou klasiku, je to ke kulatým narozeninám. Budeme se skládat jako rodina. Vůbec se v tom nevyznám. Předpokládám, že by byl z umělých perel. Vy, co máte konkrétní zkušenost, na co si dát pozor? Jak poznat, že jsou perly "pravé"? Má to mít nějaký certifikát o původu perel nebo něco takového? Je na to nějaká záruka, třeba celoživotní?
Co by mě mělo zajímat? Máte tip na nějaký konkrétní obchod v ČR? Předpokládám, že eshop je více riskantní. Pokud eshop, máte nějaký ověřený? Všem děkuji za případné tipy.![]() |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
13.11.2018 16:32:04
Lenko a tvůj muž nosí nějaké řetízky? Mně ty dva kroužky nebo prstýnky na krk připadají dost zženštilé a teda na chlapovi si to představit neumím. Možná nějak puberťák, co má první lásku, nosí prstýnky na kroužku.
I kdyby mu to udělalo radost, že jsi na něj myslela, tak to nějak postrádá smysl, pokud to nosit nebude a založí to do krabičky. Vy nemáte snubní prsteny? Proč mu to teda chceš koupit, když už dopředu víš, že to nijak zvlášť nebude nosit? Pro to gesto? Pro těch 20 minut dojetí? Pokud bych chtěla muži koupit šperk, vybírala bych takový, jaký nosí, čímž bych ustoupila ze své romantické představy. |
| kachna_ | 144932 |
|
13.11.2018 12:18:00
a to já si jsem jistá, že ho to potěší.
|
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
13.11.2018 8:22:27
A opravdu mu to udělá radost? I když to následně šoupne do krabičky?
Co třeba ty dva kroužky na řetízek a jemu něco podobného na klíče (vždyť to nemusí být zlato, a klíče asi použije častěji než krabičku v šuplíku..) |
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
13.11.2018 8:20:19
Manžel by to nenosil. Nic na krku by nenosil. Nenosí ani snubák - ale ani já ne. Já mám jeden ocelový prstýnek - kupovali mi ho moji tři chlapi společně a pro mne má mnohem větší hodnotu než zlatý kroužek založený doma v krabičce.
Pokud nikdy nic na krku nenosil, moc bych nepočítala s nadšením... zvaž, zda si neudělat radost šperkem jen ty -- chlapi tohle mají jinak |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.