| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Svalová dystrofie

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 242  [Dalších 192 >>]
olgaadam 133028
12.4.2015 18:53:03
Renko a s kým to vše probrat? Syn právě odmítá chodit k dr. A tím je to taky stížené, když se nechce nechat vyšetřit.
Ale je prostě pravda, že přestal chodit až po afektu. Ten TV měl v pátek a pak sobota celkem ok, sem tam si stěžoval , že ho bolí nohy, ale pak měl amok , protože se leknul čerpadla a strašně vyváděl, nemohla jsem ho zklidnit a pak to vlastně začlo, že nemohl chodit.

Jinak má ještě astma a dr na alergu nám řekla, že největší problém u něj je průdušnice a chtěla také spolupráci s neurologem.
olgaadam 133028
12.4.2015 18:48:13
Yuki ví, má i ivp, syn mi kolikrát říkal, že mu nedovolila si sednout , když už nemohl, tak jsem to s ní řešila a řekla mi, že to není pravda. Pak mi syn řekl, že s ním mluvila a řekla mu, že si má jít sednout kdykoliv bude chtít, tak to bylo cca týden a teď přišel s tím, že musel běhat.

Mluvila jsem s ní ještě i celkem dopodrobna, že opravdu ho nesmí nikdy ani násilím donutit k nějakému cviku, že mu může natáhnout sval atd, ujišťovala mě, že ok, že je to jasné. Od asistentky jsem se dozvěděla, že skákal i přes kozu, tak jsem se uplně lekla, protože má zkrácené svaly tak, že si nesedne ani do tureckého sedu, takže opravdu nevím, co se v tom TV děje. Minulý týdem měl obě kolena spálená a tvrdil mi, že uklízel žíněnku, jinak je samá modřina, ve škole padá ze schodů atd.

Budu muset asi z TV osvobodit, ale to mu bude líto, když má při sobě asistentku, tak ho tv baví.
Kafe 134466
12.4.2015 18:46:31
A jak s tím oběhl 2x školu?
olgaadam 133028
12.4.2015 18:42:14
N noháh se udrží, ale stojí na palcích , nemůže udělat krok ani na těch špičkách, za pomoci udělá krok tak, že má pokrčená kolena a udělá krok sun krok opravdu po prsech a u toho křičí, že ho to bolí, bolest ukazuje na stehnech zepředu i ze zadu a na lítkách.
Yuki 00,03,07 49504
12.4.2015 18:40:45
učitelka neví o jeho zdravotním stavu? to je snad špatný sen
olgaadam 133028
12.4.2015 18:40:00
Právě ty svalové enzymy má stále zvýšené. Tenkrát býval hodně nemocný a taky nám dr říkal, že to při té nemoci někomu lítá nahoru, hlídalo se to 3x po sobě odběr a vždy vysoký, ale dr řekl, že to nestoupá tak fatálně..
olgaadam 133028
12.4.2015 18:36:18
V Brně nám udělali opět vyšetření a uzavřeli také jako DMO - G 808 s tím, že se uvidí, jestli se podaří doupřesnit.

No já se někdy právě uklidňuji tím, že je to prostě taky psychické. Syn totiž někdy nemá ani výbavné reflexy... přece při takovém onemocnění svalovém, by se nestávalo, že by měl období, kdy je celkem happy. On teda už neumí chodit po celých ploskách, ale prostě chodí, No a z toho takovéhle stavy, někdy horší, někdy lepší...na kočáře byl do 4,5 let
Kafe 134466
12.4.2015 18:35:38
Četla jsem si teď, co by to mělo být, a nějak z toho nejsem moudrá. Každopádně držím palce, ať je malému lépe. ~x~
olgaadam 133028
12.4.2015 18:31:54
Vlad , poprvé bylo podezření z Ostravy ve zprávě je tohle: EMG: POVŠECHNĚ VE SVALECH DOLNÍCH KONČETIN I HORNÍ KONČETINY PŘÍTOMNY NEUROGENNÍ ZMĚN VE SMYSLU CHRONICKÉ NEUROGENNÍ LÉZE. jE TEDY NUTNO MYSLET NA MOŽNOST SMA, NÁLEZ VŠAK ZCELA NEVYLUČUJE MOŽNOST SVALOVÉHO ONEMOCNĚNÍ

Pak jsme byli v Brně a na genetice, vyloučily z genetiky nějaké svalové nemoci a řekli nám, že bohužel je jich hodně a nelze přesně určit o co se konkrétně jedná..
olgaadam 133028
12.4.2015 18:24:58
Děkuji všem za reakce a jdu postupně odpovídat...

Byli jsme na genetice, 3 ty nejhorší svalová onemocnění vyvrátili a bylo to uzavřeno, že se jedná o svalové onemocnění na podkladě SMA ... tak nějak nám to bylo vysvětleno. Vůbec to nechápu, nikdo více nevysvětlil..

No a učitelka proč ho nechhá běhat? to mi doufám řekne sama..~a~ nechtěla jsem syna vyčlenit z kolektivu kvůli AS, ale připadá mi, že je tam na drezuře. Řešila jsem to cca před měsícem a asi ne s dobrým výsledkem, taky to nechápu, že takhle mohl uběhnout 2 kola, navíc má astma...
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 242  [Dalších 192 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.