| kubikule | 86594 |
|
6.9.2008 17:31:45
Dobrý den,
moje dcera má 6 let a před dvěmi měsíci mi doktoři oznámili,že má perthes. Doktor nám hned doporučil Košumberk. Včera mi z léčebny volali, jak to prý mám s doprovodem,protože pojišťovna mě schválila pouze na 28 dni. Chtěla jsem tam s dcerou být celou dobu. Oznámili mi, že mě to měsíčně bude stát přes 20.000 kč. Máme tam být rok tedy 240.000 kč. Byla a jsem z toho v šoku. Samozdřejmě ty peníze nemám. Jsem samoživitelka, dcera je na mě docela fixována a děsí mě, že bych ji tam měla rok nechat samotnou a jezdit jen na pár hodin o víkendech. Navíc je to 250 km od Ostravy. Poradíte mi někdo nějaký fígl, nebo něco, jak dosáhnou toho, abych mohla být s dcerou v léčebně a přitom se nezadlužit na celý život? Je nějaká šance přes pojišťovnu nebo tak něco? Děkuji. |
| Novotňásci | 47803 |
|
|
24.5.2008 19:19:51
Pobyt v léčebně je sice nepříjemný,ale vychovatelé pro ně vymýšlejí různé programy.A je tam škola.Takže toho moc nezamešká.Nejdříve nebude moci jezdit na víkendy domů,ale až se stav zlepší tak bude moci jezdit na propustky.Vánoce se samozřejmne tráví doma.Velikonoce jasou propustkové na více dní.Je možnost ubytování rodičů v ubytovně léčebny a dítě si brát tam i přes noc pokud to stav dovoluje.
Ty se sice právem o své dítě bojíš,ale nadruhou stranu jsem zažila děti,kterým se odsud nechtělo.Pokoje jsou po 4-8 dětech.A musím říci,že se i v postely dokáží vyřádit tak,že jde personálu hlava kolem.Co dokáží vymyslet za lumpárny to by jste se divily.Třeba během chvilky "vymalovali" strop pokoje dětským šampáněm. |
| Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 | 26812 |
|
|
22.5.2008 23:01:53
Loompo, posílala jsem ti asi koncem března mail, došel ti ???
|
| loompa | 42306 |
|
|
22.5.2008 19:06:53
Tak perthese synovi nepotvrdili, ale výpotek tam je pořád. Chvilku se zmenší a za tři týdny zase zvětší. Samozřejmě je klidně možné, že se tam perthes časem objeví, ale zatím nic. Fakt nevím. Podle doktorů se to má léčit klidem, ale je dost těžké ho v klidu udržet. zameškává školu a kamarády. nedovedu si představit, že ho nechám týden v nemocnici, natož v léčebně několik měsíců. Musí to být pro ty děti strašně stresující.
|
| Lenkaaaa | 82101 |
|
|
11.5.2008 13:21:48
I já mám syna s Perthesem,má čtyři a půl roku.Osm měsíců byl v Košumberku a před 14 dny jsme ho vzali domů na revers. V současné době se doléčujeme u pana docenta Poula v Brně.Je to s ním hodně náročný.Musíme cvičit,dodržovat klidový režim apod. Ale v Košumberku je to pro děti náročné po psychické stránce. Když tam má dítě bez rodičů,je to stres.
|
| Novotňásci | 47803 |
|
|
28.3.2008 22:00:33
To je typický postoj lékařů,když si nevědí rady.A laik má být v klidu,když mu houby řeknou?Vybodni se na ně a zavolej si v pondělí na Košumberk.Minimálně pro svůj klid.Hlavně jim řekni,že ti na Bulovce nic pořádně neřekli a,že máš o syna strach.A chceš konzultaci.Mám jen prosbu.Nezmiňuj se o tom kdo ti dal kontakt.Jen řekni,že to máš přes internet.Mám k tomu své osobní důvody.Chovali se tam ke mne dost ošklivě a primář se mne nezastal i když věděl jak mne šéfová šikanuje.Svým chováním mne donutila odejít a já tu práci milovala.
|
| loompa | 42306 |
|
|
28.3.2008 19:25:21
já fakt nevím, co si mám myslet. Vlastně to začalo tak nenápadně bolestí třísla po sportu, myslela jsem si, že si to jen namohl, ale když se to opakovalo několikrát, šla jsem k dětské doktorce, ta nás odeslala na ortopedie a pak začalo kolečko, krevní testy nic, rtg nic, chirurgie nic, ale na ortopedii se jim to nelíbilo a nakonec sono s nálezem, který byl podle ortopeda na hospitalizaci, takže nás poslali na bulovku s tím, že si nás tam nechají a tam se to už čtrnáct dní řeší léky a klidem, s tím, že perthes není vyloučen, ale teď se tím nemám zabývat. To mě právě straší, copak se to nedá nějakým způsobem diagnostikovat? Při první návštěve se o tom zmínili jen v náznacích, teď poté, co se výpotek nevstřebává už jako možná varianta, kontroluje se jen sono. Nikam jinam nás neposlali. Prý to chce klid. Já ho tedy moc nemám
![]() |
| Novotňásci | 47803 |
|
|
28.3.2008 18:33:33
Nějak se mi to nezdá.Perthes se přeci diagnostiku rentgenem.Spoj se z Hamzovou odbornou léčebnou pro děti a dospělé.info.najdeš na www.hamzova-lecebna.cz Odkaz na pavilon,který se specializuje na Perthes najdeš pod názvem rehabilitaceII.Stojí to alespoň za konzultaci.Mnoho štěstí.
|
| loompa | 42306 |
|
|
28.3.2008 17:49:41
tak tam má stále výpotek, nevstřebalo se to. Zatím stále klid na lůžku. Syn je z toho nešťastnej, podle doktora to může být Perthes, ale zatím se to nedá potvrdit. Další sono za 14 dni,pak se uvidí. trochu mě děsí, jak se to tahne.
|
| Mánička |
| • |
26.3.2008 17:10:32
Ahoj, před měsícem byl mému tříletému synovi diagnostikován Perthes. Jistě nemusím nikomu, kdo to zažil líčit, co jsem těch prvních pár dní, než jsme se dostali Na Bulovku prožívala. Dneska jsem s tím dá se říct smířená. Leželi jsme týden na Bulovce zavěšeni na závaží a máme Atlanta dlahu. Synovi vůbec nevadí a nosí jí opravdu celý den. Několikrát denně cvičíme a musíme co nejdřív začít i plavat. Za dva měsíce jedeme na kontrolu, kde se prý podle RTG zjistí, zda už jsme se dostali do té druhé lepší půlky, jestli už se začala hlavice remodelovat. Pevně doufám, že se obejdeme bez operace, v náš prospěch hraje synův poměrně nízký věk. Pokud by někdo měl zájem o Doporučené postupy pro praktické lékaře o Calve-Leeg-Perthesově chorobě, ráda mailem pošlu. Je to tam psáno sice odborně, ale dá se z toho leccos vyčíst. Můj E-mail: calla1@volny.cz
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.