| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Morbus Perthes

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 279  [Dalších 209 >>]
Rina 128795
16.4.2012 22:45:32
Lenko, nejde mi ho vlozit, prosim, zkus mi tu nechat kontakt na sebe, ozvu se.
Rina 128795
16.4.2012 22:43:08
Lenko, email pod nickem
Doubek
  • 
14.4.2012 11:12:02
Přeji hezký den. Mám takovou zvláštní prosbu, pokud vám doma zůstala již nepoužívaná atlanta, nebo jiný ortopedický apparat (tohomasova dlaha, milwaukee krozet atd.) prosi ozvěte se na hdoubek@seznam.cz.
Můj kamarád má bratra který pracuje v nemocnici v Africe a tam se tyto apparaty tvrdě platí, tak jim chceme trochu touto cestou pomoci. Předem děkuji Doubek
Lenka
  • 
31.3.2012 19:39:59
Milá Rino,
procházíme také etapou přijmutí zjištění, že nemoc postihla i nás. U syna dr. vyslovila podzření, už mu nechala vyrobit dlahu Atlantu, budu moc ráda, pokud bys chtěla napsat více, jak se s nemocí vyrovnáváte vy, jaký léčebný postup jste zvolili. Kdyžtak prosím napiš adresu, ráda se ti ozvu. L.
Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 26812
28.3.2012 18:34:50
RINO,
držím všechny palce co mám, jestli chceš napiš mi na mail (pod nickem). Máme za sebou konzervativní léčbu, dvě operace a skoro 3 roky bez chození. Synek byl a dnes už zase je extrémně živelné dítko (ADHD) ale dá se to zvládnout.
Rina 128795
22.3.2012 8:30:41
Ahoj vsem, ozivuji toto tema, nebot nam bylo toto onemocneni take diagnostikovano...po probdene noci a nacteni vsemoznych informaci, se s tim teprve nejak vyrovnavam. Jake jsou nazory a vysledky ted po roce? Prosim, potrebuji se z toho vypovidat, dostat ze sebe tu bezmoc a ziskat nadeji a viru. Mame navic dite hyperaktivni a nevim ani jak ji poradne vystvetlit, ze konec tanecku, konec vsemu, co doted strasne rada dela a vubec, ze by mela jen lezet....
Jake jsou zkusenosti v praxi, jak udrzite takto male dite v klidu, jak jim to vysvetlujete, dcerka me vubec nevnima...dekuji!!!
Petra
  • 
6.1.2012 12:58:06
V roce 2009 bylo synovi 9 let,žil fotbalem. V říjnu toho roku najednou z ničeho nic začal kulhat, diagnóza - M.Perthes 1.sin. To bylo hrozné zjištění. Z aktivního dítěte se stal kluk,který ze dne na den musel přestat sportovat a měsíc nesměl chodit, jen ležet na lůžku.Začaly rehabilitace,plavání,každé tři měsíce rentgen,lázně,a celou dobu jen berle, ale po roce žádný výsledek. V dalším roce syna léčil jiný doktor. Začala jiná léčba - operace - a zázrak - na rentgenech po každé větší a větší ZLEPŠENÍ.Rok 2012 začal šťastně - SYN JE ÚPLNĚ ZDRÁV A MŮŽE OPĚT SPORTOVAT! Syna operoval Prof.MUDr.Jan Poul, CSc. v Dětské nemocnici v Brně - tímto panu doktorovi strašně moc děkujeme.
Bývalý pacient
  • 
2.11.2011 11:39:30
Dobrý den,nevím jakou dlahu máte na mysli,ale jestli myslíte tu,při které jsou nohy od sebe,tak nevím,kteří rádoby odborníci Vám ji v jaké nemocnici dali,ale je to absolutní nesmysl!!!

I mě byla v 8 letech dána v jedné nemocnici a pak jsem se shodou náhod ( ještěže tak ...) dostal do Prahy na Bulovku k panu Dunglovi ( mimo jiné operoval prezidenta Klause...) a když to viděl, tak to s ním málem seklo...kdybych totiž tuto ortézu nosil dál, tak jsem dle slov pana Dungla mohl mít dnes nohu o několik cm kratší a mohl být ze mě mrzák!!!
klára
  • 
7.10.2011 16:15:26
Máte pravdu, nemá smysl teď nějak skuhrat. musíme holt čekat. Když všude čtu, že léčba probíhá klidovým režimem, co se tím přesně myslí? to opravdu dítě nesmí celou dobu na nohu došlápnout? Kdo s tím máte zkušenost, jak třeba vypadá den, když je dítě v domácí péči?
kili
  • 
7.10.2011 12:13:45
"Pokud se diagnoza potvrdí, budu ráda, že na ni doktor přišel včas a nic nezanedbal. Pokud ne, tak mi sebral klidný spánek na 6 týdnů"

Takto to neberte, to je špatné pojetí.Pokud ten doktor našel i jen diskretní známky nemoci, nemá to před Vámi jak tajit a sdělí to. Máte dán postup - kontrolu za 6 týdnů, dříve to nejspíše nemá smysl.
Bral bych to jako znamení dobré péče, Vaše obavy jsou přirozené, takový je život, ale neměly by být výčitkou toho, že si nějaké chyby ten doktor všiml.
Zkuste si říci, jakkoli to není snadné, že stejně nic nenaděláte a těch šest týdnů si a dítku přece neseberete marným vzlykáním. Jde zatím jen o podezření, nejde o nemoc, je třeba sledování, nikoli léčení, navíc jistě nejde o pokročilé stadium nemoci. Hlavu vzhůru, nabrat sil a nehledat znytečně velké strašáky. Je to těžké, ale aspoň trochu to možné je.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 279  [Dalších 209 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.