| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

(?)
[<<Předchozích 1660] Názory 16611670 z 12231  [Dalších 10561 >>]
Žžena 83005
3.10.2018 18:40:30
Hustý! To je systém! ~:-D
ehm 145751
3.10.2018 17:50:41
Pisu si seznam obleceni v excelu, nakupuji velikosti casto v predstihu a po mesici bych si nic nepamatovala. Tridim veci 2x rocne, takze vyradim male, vyfiltruji v tabulce, co mam v krabici a jdu to vytahnout, pripadne dokupuji.
TaJ 81121
3.10.2018 13:40:09
Hadice, máme to podobně, syn má taky jen jednu pěknou zimní bundu a pak jednu sice taky pěknou, ale ze sekáče, kterou si bere třeba na zahradu, nebo na lítačku...ale on je na oblečení opatrný, nic neničí, v podstatě naposledy zničené oblečení byly prodřené tepláky v družině někdy v 1.třídě, měli tam hrubý koberec a pořád lezl po zemi, jak si hráli...jinak v té jedné pěkné bundě byl minulý podzim dokonce i na 5 dní se skautem a pak ještě na 5 dní na škole v přírodě, ta druhá bunda byla moc teplá, tak si nakonec bral tu, co nosí normálně do školy apod...a když jsem ji letos vyřazovala, tak pořád vypadala jako nová, jen na jednom rukávu měla trošku prodřený okraj, že prosvítala guma kolem zápěstí...mimochodem vydržela mu celkem 3 zimy, první zimu měl trochu delší rukávy, pak už mu byla ok...letos jsem mu objednala tu samou, jen v jiné barvě, byla to značka Lewro, ta první byla ve slevě po sezóně za 600, ta větší letos už za 900, takže to se docela vyplatilo, doufám, že tahle vydrží taky nejmíň ty 2 sezóny...
TaJ 81121
3.10.2018 13:34:21
Tak my u nás nikdo nemáme nějaké extra hromady oblečení, každý máme svoji jednu skříň, cca 120x60x200 cm, syn má dokonce jen policovou 70x40x200 a tam každý máme všechno oblečení, od prádla až po zimní bundy, takže nic nepřendaváme, máme pořád po ruce věci na jakékoli počasí, aktuálně nošené bundy apod. máme na věšáku v předsíni....ale máme jedno dítě, takže skladování oblečení pro druhé a jeho postupné vyndavání v podstatě odpadá, i když teď jsem likvidovala několik krabic po synovi, co byly na půdě, nějak jsem se k tomu pořád nemohla dostat - něco šlo na charitu, něco půjde do bazárku a něco si průběžně od nás bere kamarádka pro svoje kluky....Jinak obvykle na jaře a na podzim synovi probírám oblečení, vyřazujeme z čeho vyrostl a dělám si seznam, co je potřeba dokoupit...naše oblečení si tak nějak probíráme průběžně každý sám...nám to naštěstí vydrží podstatně déle:-)
Pole levandulové 23006
3.10.2018 11:45:25
Řeším to tak, že nic neschovávám, jakmile z něčeho vyrostou, podaruji dál, hlavně, ať to jde z domu. Každé dítě má ve svém pokoji dvoumetrovou skříň, co se do ní nevejde, musí pryč. Jednou za půl roku si to samy proberou, co už jim není, hodím to do Ikea tašky a po kamarádce, která jezdí na chalupu do oblasti, kde se vyskytuje několik rodin s hodně dětmi, ihned odešlu a mám pořád uklizeno. Neschovávala jsem ani u mimin, protože za prvé jsem nevěděla, kdy se nám narodí druhé dítě ani jakého bude pohlaví a za druhé, dneska se dá nakoupit nové a pěkné oblečení za pár korun, tak proč je nutit nosit oblečení po sobě.
terapeutka 100134
3.10.2018 11:40:28
Když já mám dítě, které je schopno zlikvidovat i tři bundy za den (promočit, zablátit, rozbít zip nebo jinak roztrhat...), jednu pěknou šetříme do školy/na návštěvy a pak má různé na lítačku s kamarády, na sáňkování, různě hrubé ...
Dcera má zase dlouhý kabát prošívaný, krátkou bundu do mírné zimy, lyžařskou do mrazu, kožíšek "na parádu" a taky ještě alespoň dvě bundy na lítačku (na ven, do skauta...). Vynosí všechno. Botů mají taky spoustu, snad 3x víc než my rodičové ~:-D
Hadice a hadi 94577
3.10.2018 11:31:09
Ty jo, to by mě kleplo. U nás každej jednu zimní bundu novou, hezkou podle vlastního výběru a jednu náhradní zpravidla podedenou či ze sekáče. Lyžařský kalhoty mají maloši jedny plus kombinezu a velcí dvoje.
Ale obecně dnes je velká dostupnost oblečeni, je v podstatě levný, tak ani necítím potřebu všechno schovávat. A taky tak tři roky, co mam susicku, toho potřebujeme mnohem míň, všichni nosí svých oblíbených pár kousků.
Hadice a hadi 94577
3.10.2018 11:24:29
Ženo, v našem počtu dětí je to hader a hader. Jako nejdůležitější vidím schovávat minimum, jen opravdu to nej. Páč naši tak od těch osmi, sedmi po sobě nechtějí dědit. Sekáč jim nevadi, bratranec taky ne, ale po bráchovi je to naprosto nemožný. A kupodivu si to i pamatují, co je čí, i kdyz jsem dlouho žila v bludu, že hadry neřeší. Další věc je, že treba třetí ma uplne jinou postavu než první dva, takže smolik. A taky u starších už ma každy svůj vkus, oblíbenější sport, styl (jeden sportovec, druhej miluje Sci fi).
Tak já opatruju lepší kousky a s nástupem do školy už nic.
Mam plastový krabice ikea, každej má ve svým pokoji dvě velký na skříni. Jedna na sezonní věci a druhá do čeho mají dorůst. A po nejmladším dítěti se všeho hned zbavuju, nabídnou rodině a zbytek charita.
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
byvala radka 154149
3.10.2018 11:16:44
zrovna to řeším a pocity stejné
máme pytle pod gaučem, pytle ve vestavěné skříni v síni, no ale často se stane, že než to vytáhnu, už je to děcku malé
chystám se na velkou probírku a všechno půjde do konťasu na textil, mám pocit, že jsme zavalení hadrama - a to je ani nekupuju, ale většinou to jsou darované věci nebo za pár šupů ze sekáče
kachna_ 144932
3.10.2018 10:57:19
Jo, takhle to mám a vyhovuje mi to nejlépe - jen nemám pytle, ale tašky z IKEA - Dimpa. Ty mi přijdou na to ideální - levné, pevné, průhledné, veeeelké.
Jsou na půdičce nad zahradním domkem.
[<<Předchozích 1660] Názory 16611670 z 12231  [Dalších 10561 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.