Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Vážný2 | 158667 |
|
24.9.2022 12:28:42
Jsem rád, že nejsme jediní, kdo s tím válčí. Ono, po tom, co jsme se nastěhovali, zbylo spoustu nedodělávek, které jsem pak léta odkládal. Měl jsem na to cca 1,5 měsíce, kdy se dalo něco dělat. A pak už jsem musel makat o sto šest. Občas jsme dokoupili skříňku, postel (abychom nespali na zemi) stůl, nyní si dcera předělává pokoj, maluje a umísťuje nové skříňky. ("Vyštípla" bráchu, my jsme podle nich tzv. "nevyštípnutá domácnost".)
Teprve teď mne tekoucí baterie mne donutila vyměnit baterii tak, aby dosáhla na většinu dvojdřezu. Čekám až odejde myčka (měla na mále, výměna čerpadla), koupil bych širší, 60 cm. Máme tu užší a ta má asi poloviční objem, což znamená, že velmi často něco zbyde v dřezu a čeká ty 2-3h než se domyje. A pak se čeká, než to někoho trkne, aby to vyndal. Ideální by byly 2 myčky, vyndavat z jedné do druhé. Taky ve 4, nyní třech dospělých je problém, že každý si nakoupí, co mu chutná a není to kam dát (třeba pečivo nám leží na lince v mezeře mezi sporákem a zdí). Někdo má rád kapslovou kávu (a koupí si ji v akci), někdo má rád rozpustnou (a koupí si je v akci). Ještě k těm sirupům, poměrně dost pijeme nápoje bez cukru, ale ty jsou krom kolových jen v nabídce pro Soda Stream. Strašně moc prostoru zabírá výrobník ledu, ale je to velmi populární stroj... Ještě bychom potřebovali někde mít touster a topinkovač/gril, ale ty halt uklízíme. Taky dost často děti dělají smoothie, my bychom řekli koktejl. Momentálně nám selhal termostat/klapka v ledničce, tak doufám, že bude stačit to odmrazit. Měli jsme v ní -1°C a jen tak tak nám nezmrzl inzulín. Fýzák má naštěstí bod mrazu někde kolem -6°C. Šunka už křoupala. |
| Blanče | 42184 |
|
|
24.9.2022 12:26:32
Linka cca 4 metry, do L. Stabilně na sporáku puntíkovaný hrnek na vodu na čaj, pak většinou jar na dřezu, i když ten má správně místo pod dřezem u tablet do myčky. Miska s ovocem. Kávovar. 3 květináče u okna. Teď teda ještě tak na měsíc sušička, ta má svoje místo ve skladu, ale běží teď v podstatě pořád a je veliká na to, abych ji furt vytahovala. NAD resp. vedle linky teda ještě 3 poličky s kořenkama a na digestoři solničky, role s papírem a hluboký talíř s pečivem na sušení.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.9.2022 12:26:31
"přijde, že ta intenzivní péče o domov se s pohodu přímo vylučuje"
Buřte, do značné míry souhlasím. Aby se udržela muzejní čistota a pořádek, musí neustále stát lidem za zády nějaký "dráb" a honit je, aby po každém pohybu všechno urovnali, uložili, umyli... Je to poněkud neurotické a se spontánním nebo dokonce trochu živelným fungováním to nejde dohromady. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
24.9.2022 12:25:50
Burte, prostě bylo vidět, že mamka nežije domácnosti, jako jejich maminky, které pořád něco sháněly vylepsovaly, vařily....
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.9.2022 12:21:14
Fern, ano, je to tak, že na cizím území člověk vidí nepořádek hned.
Ten vlastní dokáže nějak více přehlížet - asi v podvědomém tušení, že si ho musí sám uklidit ![]() |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
24.9.2022 12:20:08
Tak minimalistické prostředí je pěkné, ale líp se cítím v zabydleném, což znamená nějaké ty krámy...
|
| Buřt | 147593 |
|
24.9.2022 12:18:37
Evelyn, a to byl doma nepořádek tak extrémní? Protože děti jsou vesměs sami velcí bordelari, tak mě to překvapuje. Nebo jde spíš o nějaké staré zařízení a tak ?
|
| Buřt | 147593 |
|
24.9.2022 12:17:25
Většina lidí, co o domov pečlivě dba, tak je spíše neuvolněná, spontánní návštěva jim vadí, takže mě to prostě pohodu neevokuje. Ale já jsem v tom extrém, náš dům je průchoďák a já to miluju. Pro mě je hrozně důležitej ten komunitní život, dobrý sousedství a intenzivní přátelství. Val, a ty kecy s tou cuchtou, to si fakt odpusť. Neshazuj se pořád.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
24.9.2022 12:15:24
Valkyro, já jsem bydlela 5 minut od školy děti se k nám často nasackovaly o poledni pauze a pak ohrnovaly nos. Já před navstevou celý den uklízím, už to nechci nikdy zažít.
|
| Buřt | 147593 |
|
24.9.2022 12:13:40
To je zajímavý, já to mám zas naopak, u nás doma to bylo vždycky hezky, vkusný a uklizený, ale já jsem samozřejmě to uklízení neměla ráda a vadilo mi, že si mi rodiče nepřáli, abych si vodila kamarádku domů:) Takže já mám teď doma spíš nepořádek, ale zase pořád plný dům kamarádů dětí:). Mě přijde, že ta intenzivní péče o domov se s pohodu přímo vylučuje, protože pro mě pohoda třeba je, kdyz jsme všichni spolu v obýváku, což ale znamená, že nejmenší si sem natahá hračky, prostřední vyrábění, největší knihy ... A já je nechci s tím zavírat do svých pokojů a mít uklizený obývák, ale chci, abychom byli spolu.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.