Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Stará husa | 154854 |
|
24.9.2022 10:29:16
Linku mám malou, jen 4 skříňky a mezitím je ještě dřez. Za dřezem mám jar a houbičku, vedle dřezu na té plechové části malý odkapávač. Pak mám rychlovarnou konvici, tři prkýnka opřená o zeď, malý tácek s léky, které beru denně a v rohu malý kávovar. Jo a vedle sporáku mám sirky. Pokud chci mít vůbec nějaký pracovní prostor, nic jiného se mi tam už nevejde.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
24.9.2022 10:22:33
Jo a ještě - stojan na nože a lahev se šťávou.
|
| K_at | 121378 |
|
24.9.2022 10:19:57
Binec....???
![]() Věci k mytí nádobí. Držák na kapsle do Nespresso a kávovar Nespresso. Hned vedle topinkovač, často používaný. A hned vedle v rohu linky u zdi pákový kávovar. Naproti zleva vedle varné desky sodastream (štve mě, používá ho manžel 3x ročně), za ním krabka na čaje a za nimi nádoba s vařečkami atd. Sporák, stojan na nože, teď nově varná konvice, kterou koupil mm a je na můj vkus moc velká. Potom odbočíme za roh a tam je zóna výbuchu, spíš takový sekretář. Uklizené máme toastovac, pomalý hrnec. Odšťavňovač. |
| Senedra | 14756 |
|
|
24.9.2022 10:19:56
Momentálně binec, mám za sebou dost náročný týden a včera jsem se vrátila v půl jedenácté večer a už nebyla síla uklízet. Teď probíhá naše klasické sobotní dopoledne - úklid baráku, takže za chvíli nastoupím a zruším. Linku máme velkou, do tvaru hodně širokého "U", jedna část je oddělená od jídelního stolu barpultem, takže dost věcí se schová pod něj. Na lince bývá pravidelně - mixér, rychlovarka, konvice s čajem ( ten si vaří MM), topinkovač, jogurtovač, pak slánka, sklenice s medem, krabička "první pomoci" - máme v ní třeba náplast, dezinfekci, pak nějaké léky, které pravidelně bereme, košíček s papírovými ubrousky, druhý, do kterého hážeme nabíječky a kabely ( v barpultu máme velkou zásuvku, takže si tam všichni nabíjíme mobily) a stojan s papírovými utěrkami. To je ideální stav. Ale většina rodina jsou bordeláři, takže teď se chystám (obrazně) vzít vile a vykydat, co je na lince navíc. jar, houbičku a spol mám v misce na parapetu nad dřezem.
|
| Beat | 107867 |
|
|
24.9.2022 10:18:16
No však ja to tocim!! Dobrý přirovnání
![]() Ale tak, jako by mi nebavilo uklízet před tancem parket, tak ani linku, mi nebavi před vařením uklízet/ dělat si prostor. Vše ma své místo a já jen sahnu. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.9.2022 10:17:17
Chci to na chatu, je tam malá lednice, led trvá dlouho než se udělá, v zimě je vypnutá. To pak led kupujeme u benzinky.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.9.2022 10:14:23
"Mít šest metrů k dispozici, já bych to roztočila
"![]() Já mám malou kuchyň z nouze, ale zjistila jsem, že velkou bych ani nechtěla. Když se ve velké ocitnu, fakt se naběhám, než něco udělám. Vůbec to není praktické. To spíše snesu nějaký ten chaos. |
| angrešt | 114837 |
|
24.9.2022 10:12:46
Vážný, mám pocit, že mám linku možná i kratší než Ty - necelé 4 metry, ale to je včetně dřezu a varné desky, tj. čisté plochy jenom asi 2,5 metru (plus mám zvlášť skříňku s troubou a mikrovlnkou), a mít na ploše to, co popisuješ, by mě dusilo a strašně zdržovalo v práci. Vařím opravdu hodně, ale na to potřebuju mít pracovní prostor, ne zástup předmětů.
Trvale tam mám varnou konvici a robot kenwood (ten používám cca obden, když jsem předtím měla bosch používaný jen cca jednou za týden, tak jsem ho zaklízela), jar, mýdlo a houbičku na dřezu, a v tuhle chvíli ještě sklenici s medem, talíř muffinů a (zatím :)) nepřidělanou jednu kořenku. (Pečivo je na troubě, to je fakt, že v tomhle mám přídatnou plošku oproti vám, ale tedy pečiva je maličko, kupujeme ho víceméně jen když ho přímo potřebujeme) Z toho, co popisuješ, bych zaklidila do skříňky v každém případě tablety do myčky, čaje, kávy, kakao, sirupy ... a vlastně skoro vše. To, že "každý má něco rád" mi přijde jako argument úplně mimo mísu. Mít rád může mít danou věc i uklizenou. Já mám třeba fakt ráda topinkovač, ale nezanáším jím pracovní prostor, mám ho ve skříňce a vyndám si ho, opeču topinky, nechám 10 min vychladnout a uklidím. Teď ráno jsem to zrovna udělala :) Můj muž má rád různé jednodruhové kávy, tak když si je jde dělat, vyndá si do pracovního prostoru své japonské mlýnky a filtry... a udělá si svou oblíbenou kávu a pak to zase uklidí. Tak nějak všichni respektujeme, že jde ve své podstatě o dílnu, pracoviště, kde by měla platit i určitá pravidla bezpečnosti práce, a přebytek předmětů bezpečnost prostoru snižuje. A navíc mi je nepříjemný, jak jsou tyhle pluky předmětů v kuchyních ušpiněné (protože v kuchyni je ve vzduchu velmi často aerosol jak vody, tak tuků a různých dalších organických sloučenin, pokud člověk nemá extrémně výkonnou digestoř, a usazuje se to na věcech a zdánlivě zaschne, ale zůstává). Z přístrojů se to dá umývat, ale různé papírové krabičky čajů a tak umývat nejdou a bývají prostě jemně jeté. Minulý týden jsem uklízela podobně zakrámovanou kuchyň kamarádovi a všechny sáčky s kořením a papírové krabičky s čaji a kakaem a snídaňovými kašemi... měly na omak takový trošku povlak zaprášené mastnoty. Vadilo by mi mít takové věci přímo vedle jídla, které pak někomu servíruju. |
| Beat | 107867 |
|
|
24.9.2022 10:08:34
Julliet, někdy “se to zvrtne” i příjemnými novými okolnostmi. Znám holku, co byla tak nějak halabala, pak přišla rodina k penězům, novému domu, stylu a už je to jiná domácnost.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.9.2022 10:08:29
Juillet, náš tam nevyskočí (naštěstí), jinak si umím představit, že by se tam umístil rád
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.