| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 12231  [Dalších 11751 >>]
Stará husa 154854
24.9.2022 10:29:16
Linku mám malou, jen 4 skříňky a mezitím je ještě dřez. Za dřezem mám jar a houbičku, vedle dřezu na té plechové části malý odkapávač. Pak mám rychlovarnou konvici, tři prkýnka opřená o zeď, malý tácek s léky, které beru denně a v rohu malý kávovar. Jo a vedle sporáku mám sirky. Pokud chci mít vůbec nějaký pracovní prostor, nic jiného se mi tam už nevejde.
Senedra 14756
24.9.2022 10:22:33
Jo a ještě - stojan na nože a lahev se šťávou.
K_at 121378
24.9.2022 10:19:57
Binec....??? ~b~
Věci k mytí nádobí. Držák na kapsle do Nespresso a kávovar Nespresso. Hned vedle topinkovač, často používaný. A hned vedle v rohu linky u zdi pákový kávovar. Naproti zleva vedle varné desky sodastream (štve mě, používá ho manžel 3x ročně), za ním krabka na čaje a za nimi nádoba s vařečkami atd. Sporák, stojan na nože, teď nově varná konvice, kterou koupil mm a je na můj vkus moc velká. Potom odbočíme za roh a tam je zóna výbuchu, spíš takový sekretář. Uklizené máme toastovac, pomalý hrnec. Odšťavňovač.
Senedra 14756
24.9.2022 10:19:56
Momentálně binec, mám za sebou dost náročný týden a včera jsem se vrátila v půl jedenácté večer a už nebyla síla uklízet. Teď probíhá naše klasické sobotní dopoledne - úklid baráku, takže za chvíli nastoupím a zruším. Linku máme velkou, do tvaru hodně širokého "U", jedna část je oddělená od jídelního stolu barpultem, takže dost věcí se schová pod něj. Na lince bývá pravidelně - mixér, rychlovarka, konvice s čajem ( ten si vaří MM), topinkovač, jogurtovač, pak slánka, sklenice s medem, krabička "první pomoci" - máme v ní třeba náplast, dezinfekci, pak nějaké léky, které pravidelně bereme, košíček s papírovými ubrousky, druhý, do kterého hážeme nabíječky a kabely ( v barpultu máme velkou zásuvku, takže si tam všichni nabíjíme mobily) a stojan s papírovými utěrkami. To je ideální stav. Ale většina rodina jsou bordeláři, takže teď se chystám (obrazně) vzít vile a vykydat, co je na lince navíc. jar, houbičku a spol mám v misce na parapetu nad dřezem.
Beat 107867
24.9.2022 10:18:16
No však ja to tocim!! Dobrý přirovnání ~;)~R^ Ale tak, jako by mi nebavilo uklízet před tancem parket, tak ani linku, mi nebavi před vařením uklízet/ dělat si prostor. Vše ma své místo a já jen sahnu.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
24.9.2022 10:17:17
Chci to na chatu, je tam malá lednice, led trvá dlouho než se udělá, v zimě je vypnutá. To pak led kupujeme u benzinky.
Ropucha + 2 120300
24.9.2022 10:14:23
"Mít šest metrů k dispozici, já bych to roztočila ~:-D"

~:-D

Já mám malou kuchyň z nouze, ale zjistila jsem, že velkou bych ani nechtěla.
Když se ve velké ocitnu, fakt se naběhám, než něco udělám. Vůbec to není praktické.
To spíše snesu nějaký ten chaos.
angrešt 114837
24.9.2022 10:12:46
Vážný, mám pocit, že mám linku možná i kratší než Ty - necelé 4 metry, ale to je včetně dřezu a varné desky, tj. čisté plochy jenom asi 2,5 metru (plus mám zvlášť skříňku s troubou a mikrovlnkou), a mít na ploše to, co popisuješ, by mě dusilo a strašně zdržovalo v práci. Vařím opravdu hodně, ale na to potřebuju mít pracovní prostor, ne zástup předmětů.

Trvale tam mám varnou konvici a robot kenwood (ten používám cca obden, když jsem předtím měla bosch používaný jen cca jednou za týden, tak jsem ho zaklízela), jar, mýdlo a houbičku na dřezu, a v tuhle chvíli ještě sklenici s medem, talíř muffinů a (zatím :)) nepřidělanou jednu kořenku. (Pečivo je na troubě, to je fakt, že v tomhle mám přídatnou plošku oproti vám, ale tedy pečiva je maličko, kupujeme ho víceméně jen když ho přímo potřebujeme)
Z toho, co popisuješ, bych zaklidila do skříňky v každém případě tablety do myčky, čaje, kávy, kakao, sirupy ... a vlastně skoro vše. To, že "každý má něco rád" mi přijde jako argument úplně mimo mísu. Mít rád může mít danou věc i uklizenou. Já mám třeba fakt ráda topinkovač, ale nezanáším jím pracovní prostor, mám ho ve skříňce a vyndám si ho, opeču topinky, nechám 10 min vychladnout a uklidím. Teď ráno jsem to zrovna udělala :) Můj muž má rád různé jednodruhové kávy, tak když si je jde dělat, vyndá si do pracovního prostoru své japonské mlýnky a filtry... a udělá si svou oblíbenou kávu a pak to zase uklidí. Tak nějak všichni respektujeme, že jde ve své podstatě o dílnu, pracoviště, kde by měla platit i určitá pravidla bezpečnosti práce, a přebytek předmětů bezpečnost prostoru snižuje.

A navíc mi je nepříjemný, jak jsou tyhle pluky předmětů v kuchyních ušpiněné (protože v kuchyni je ve vzduchu velmi často aerosol jak vody, tak tuků a různých dalších organických sloučenin, pokud člověk nemá extrémně výkonnou digestoř, a usazuje se to na věcech a zdánlivě zaschne, ale zůstává). Z přístrojů se to dá umývat, ale různé papírové krabičky čajů a tak umývat nejdou a bývají prostě jemně jeté. Minulý týden jsem uklízela podobně zakrámovanou kuchyň kamarádovi a všechny sáčky s kořením a papírové krabičky s čaji a kakaem a snídaňovými kašemi... měly na omak takový trošku povlak zaprášené mastnoty. Vadilo by mi mít takové věci přímo vedle jídla, které pak někomu servíruju.
TV stolky na Favi.cz - největší výběr
Beat 107867
24.9.2022 10:08:34
Julliet, někdy “se to zvrtne” i příjemnými novými okolnostmi. Znám holku, co byla tak nějak halabala, pak přišla rodina k penězům, novému domu, stylu a už je to jiná domácnost.
Ropucha + 2 120300
24.9.2022 10:08:29
Juillet, náš tam nevyskočí (naštěstí), jinak si umím představit, že by se tam umístil rád :-)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 12231  [Dalších 11751 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.