| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 12231  [Dalších 11491 >>]
Monika 123907
22.11.2021 21:37:04
Půlkou,jedna moje kamarádka,co začala vařit až nutnosti po narození dětí,mi ukazovala,jakou má v kuchyni super poličku na umístění tabletu s receptem a dodávala:"když vypadne internet,tak nevarim" ~:-D
Pole levandulové 23006
22.11.2021 19:44:02
Mám desítky kuchařek starých i nových, některé jsou ještě ze začátku 20.století, ale nakonec nejvíc využívám recepty, které si vyfotím na telefon, i z těch kuchařek, abych to nemusela hledat.
Po babičkách mám ručně psané sešity, ale to je spíš vzpomínka. Jedna babička měla kláštěrní výchovu, tak ta má ty recepty hodně zajímavý, ale na dnešní dobu moc nepoužitelný.
angrešt 114837
22.11.2021 19:10:26
Mám ještě historicky šanon na pár rodinných receptů na cukroví a nějaké tradiční pečivo, ale vlastně ho nepoužívám, spíš z nostalgie ho uchovávám.

Jiank mám v počítači pár souborů s příslušným tématem, které plním (ale nevařím podle toho, je to jen sbírka nápadů) a když se mi to moc znepřehlední, tak z nich vydám kuchařku ~t~

takže teď mám recepty, které z nějakého důvodu chci mít uchované, v tištěné podobě ve svých knížkách. No a jiné recepty, které mě zaujmou, si prakticky nearchivuju, pamatuju si je a navíc mi je facebook vždycky s odstupem připomíná fotkou :)
Len 108740
22.11.2021 18:58:26
Vlad, no, zrovna ta cisla uplne nejlepe, mam to tak se vsemi cisly.
Termix 105545
22.11.2021 18:41:06
Mám jeden sešit, kde mám top recepty, které bych opravdu nerada ztratila. Jdou generacemi zpět z rodiny mojí babičky. Kuchařských knih mám docela hodně, ale zřídka z nich vařím. Většinou kouknu na google a pár mých oblíbených webovek. Ale většinou v týdnu koukám, co vaří Angrešt a pak o víkendu něco z toho vytvořím. Ale taky ne vždy.
holkamodroočka 156337
22.11.2021 18:38:19
Jsem hodně organizovaný člověk. Mám doma šanony o velikosti A5, v tom eurosložky, a v tom mnou přepsané a vytisknuté recepty, včetně poznámek. šanony mám pojmenované buď podle typu kuchyně a nebo podle autora. Přepisuji si i osvědčené recepty z netu, neboť se stalo, že už některé blogy nebo weby neexistují. Dalo to na začátku celkem hodně práce, ale pak už se jedná jen o jednou za čas to vytisknout a založit. Mám i šanon "Rodina", a vyzkoušené recepty odtud. O víkendu se chystám na čtvrtkilovou bábovku, a když se ujme, půjde do šanonu :-)
vlad. 38059
22.11.2021 18:23:02
"Mam rucne psany sesit, ktery tak v podstate nepotrebuju, protoze co rucne napisu, to si pamatuju."

Len, fakt si pamatuješ recepty i se všemi těmi čísly? To jsi dobrá.
vlad. 38059
22.11.2021 18:19:41
"jsem ráda, že udržím pohromadě rodné listy a vysvědčení"

~t~ půlko já už vyřizovala opisy rodných listů a duplikát techničáku, po vysvědčení raději nepátrám ~f~

taky zvládám jen googla a nějaké oblíbené weby
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
libik 142094
22.11.2021 18:15:38
Nijak, vařím z hlavy nebo podle internetu a hodně improvizuji. Neříkám, že vždycky to vyjde~:-D
apo-lena 159305
22.11.2021 18:09:08
V počítači mám záložky a podzáložky podle surovin. Ráda experimentuji, tak je tam klidně podzáložka vyzkoušet.
Mívala jsem jen kategorie maso, zelenina, sladké, pečivo, ale postupně jsem vytvořila rozvětvený strom, líp se v tom hledá.
Karis blok s vyzkoušenými recepty mám taky. Dost se rozrůstá. Občas si něco zapíšu z televize, vložím to na kraj a až to uvařím a projde to schválením (to zas někdy uvař), tak to založím na správné místo.
Vařím i podle kuchařek a mám jich fakt hodně. Asi 19 používám běžně, další tři mám na cestě. V kuchyni mám 2 police kuchařek a v knihovně (místnost v patře) další 2.
V jedné oblíbené kuchařce mám na předsádce dopsané oblíbené recepty, které točíme dokola (těsto na pizzu, bábovka podle babičky, masové koule...).
Na recepty od tchána mám desky a v nich vytištěné recepty. Vaří a peče skvěle a na rozdíl ode mne má všechny kousky stejné. (Vzpomněla jsem si na debatu o vanilkových rohlíčkách.)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 12231  [Dalších 11491 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.