| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 12231  [Dalších 11461 >>]
Beat 107867
22.11.2021 14:25:36
Moniko ta poslední věta se mi líbí, tu si zapamatuju. :-) Mně k téhle úvaze přivedla diskuze o bábovkách, protože tam někdo zmínil jednu, kterou jsem asi dělávala, a tuším, měla moc ráda a říkám si, proč už jí vlastně nedělám?!
byvala radka 154149
22.11.2021 14:24:12
šuplík s kuchařkama
karis blok s vlepenýma a přepsanýma receptama
spoustu papírků vložených do karisbloku jen tak (např. kynuté těsto na lístku z kalendáře, již promaštěný lístek s "jarním motivem", falešný sachrdort vytržený z časopisu, taktéž promaštěný)
stejně ale nahlídnu málokdy, točím osvědčená jídla, ale nové a nové recepty přidávám (do šuplíku, do karisbloku a tak)
Rodinová 140078
22.11.2021 14:23:36
Pulko jsem na tom stejne, stare papirove recepty jsem poztracela ruznymi stehovanimi, v nekterych pripadech asi bohuzel, a celkem uspokojive jedu v ruznych webech, max si nektere zvlast zajimave linky ulozim do Oblibenych.

A doufam, ze az zakazou ty internety, budu schopna si vybavit aspon neco ~t~

Samozrejme, nemuzu servirovat babovku se slovy "To je stary recept od prababicky", respektive, az to budu chtit udelat, tak to udelam bez ohledu na to, kde jsem recept vzala ~:-D
Beat 107867
22.11.2021 14:22:37
Žženo, to se mi líbí, zavání to přehledem :-)) , ale všechno to přepsat, nebo přefotit~8~, to asi nedám ~:-D
Fern 155759
22.11.2021 14:16:41
Kdysi po skole jsem si koupila Kuchařku pro zacatecniky a podle té dosud vařím,když nevím a mám v ní teda i spousta rukou psaných receptu,ke kterým se často vracím a i recepty od mamky třebas na to naše rod.vanocni cukroví. Takže to jsou moje největší KLENOTY.

Pak mám záložku na mailu,když na mě neco zdánlivě zajímavého jukne z displeye,tak si to tam hodím,ale klidně se přiznám,že tyhle El.recepty jsem nikdy nevyuzila doposud.
Půlka psa 24064
22.11.2021 14:15:55
Už od puberty mám jen strejdu Googla a nějaké oblíbené weby a vůbec nic jiného. V papíru nejedu vůbec, jsem ráda, že udržím pohromadě rodné listy a vysvědčení. Recepty na guláš by byly nad mé síly.
Monika 123907
22.11.2021 14:07:03
Mám ten notes, jako ty, s ručně zapsanými recepty od mamky a babičky, a následně s vlepenými a ještě později jen volně vloženými papíry s vytištěnými nebo vystřiženými recepty ... Plus různé knihy, z každé mám ve zvyku využívat tak 1-2 recepty. Taky dělám obvykle to samé dokola, nikdy mě nenapadne hledat v receptech, když přemýšlím, co vařit/péct. To spíš hledám nějaký konkrétní recept a přitom si všimnu jiného, pozapomenutého. Nemám ale snad ani ambice to nějak přeorganizovávat, nemyslím, že by to nějak zvedlo kvalitu mého života nebo kuchyně ~:-D
Salamajka 156972
22.11.2021 14:05:19
Měla jsem též různé deníčky atd. Nakonec jsem si přepsala jeden spíš s tím stylem, že tam mám hlavně napsáno suroviny skrz nákup. Já jsem celkem líná kuchařka tudíž je dost receptů ve stylu vše hod postupně do jednoho pekáče a hotovo. 😁😁. Jednu kuchařku z které občas něco spíš upeču než uvařím domácí osazenstvo moc na novinky není a je to takova ta ceska kuchařka stylem hovězí na kávě 😃😃. Co určitě oceňuji je na fb top recepty a na internetu pak cuketka tam bývají zajímavé novinky co projdou i doma. U nás hodně experimentuje synator. Dceru to nebaví a letos ani nechce péct. Dokonce nemám ani nic kupovat. No uvidíme jak jim to vydrží.😃😁. Každopádně babi opět tři tuny cukroví nedá si říct takže bez cukroví určitě nebudou. Já občas ozkousim něco bezlepkové a to i směs nějakou.
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
Žžena 83005
22.11.2021 14:03:29
Vyhodila jsem všechny kuchařky, kromě jedné (kde je asi 300 receptů na cukroví). A svoje oblíbené recepty mám v miniaturní kartotéce Herlitz, to je taková malá plastová krabička, v ní A6 lístečky, na nich mám napsané nebo natištěné recepty na námi oblíbené věci, ale prakticky jde jen o osvědčená těsta (pizza, cukroví, buchy, knedle, vdolky, bábovky apod.), kde si z hlavy nepamatuju poměry surovin.
Všechno ostatní vařím bez receptu, jen po paměti. To, co doma rádi jíme, jsme už vařili tolikrát, že to uvaříme automaticky bez přemýšlení. A když chci něco novýho, vygooglím si to. Kuchařky ani časáky o vaření nekupuju, stejně z nich většinu věcí nejíme a jen to zabírá prostor.
Beat 107867
22.11.2021 13:56:47
Jo, o tohle jsem se kdysi taky pokusila a nějak se to neujalo :-)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 12231  [Dalších 11461 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.