Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
22.11.2021 13:56:37
mám šanon, ze kterého se časem stala hlavně kuchařka na cukroví - osvědčené recepty si tisknu dle stejné šablony, doplňuju fotkou (podle nich pak identifikují cukroví hlavně děti a muž
)... jinak v tom mám taky chaos, něco hledám pravidelně na netu, něco mám v mailu (občas pošlu sama sobě), nejvíc mi pomáhá schopnost vyhledávat a zadávat klíčová slova ![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
22.11.2021 13:50:38
Mam jeden šanon a do něho hážu nejrůznější papíry s recepty - tištěné, psané rukou ap.
Pak mám pár odkazů uložených na PC, ale na ty si nevzpomenu a většinou stejně hledám znovu. Vrchol uklízení byl, že jsem si do toho šanonu dala eurofolie a do nich recepty roztřidila, hlavně na vánoční, velikonoční, sladké, slané ap. Ale stjně točím jen máloco. |
| Beat | 107867 |
|
|
22.11.2021 13:47:03
Název mi jiný nenapadl.
Mám v tom poslední dobou guláš. Něco si přepisuju do svého notesu, který jsem si začala psát v ranné dospělosti. Na začátku tam bylo hlavně pár babiččiných receptů, postupně jsem to plnila vším možným. Pak mám nějaké své staré papírové kuchařky, teď už notně přebrané a nechala jsem si jen 3 TOP, a koupila i jednu novou, Cestu z těsta od Petry Burianové a ta je skvělá. No a pak mám dvě záložky na počítači, sladké recepty, slané recepty a pak něco v poznámkách v ipadu/iphonu, co ke mně přijde třeba na návštěvě apod. Zdánlivě v tom mám systém, ale pak zjistím, že se někam hodně dlouho nepodívám a čerpám pořád jen z jednoho zdroje a např. jednu úžasnou bábovku jsem už hodně dlouho nedělala.. pak zase naopak. No zlatej papír a tužka. Jak to děláte, máte vy? |
| Beat | 107867 |
|
|
22.11.2021 13:38:30
Název mi jiný nenapadl.
Mám v tom poslední dobou guláš. Něco si přepisuju do svého notesu, který jsem si začala psát v ranné dospělosti. Na začátku tam bylo hlavně pár babiččiných receptů, postupně jsem to plnila vším možným. Pak mám nějaké své staré papírové kuchařky, teď už notně přebrané a nechala jsem si jen 3 TOP, a koupila i jednu novou, Cestu z těsta od Petry Burianové a ta je skvělá. No a pak mám dvě záložky na počítači, sladké recepty, slané recepty a pak něco v poznámkách v ipadu/iphonu, co ke mně přijde třeba na návštěvě apod. Zdánlivě v tom mám systém, ale pak zjistím, že se někam hodně dlouho nepodívám a čerpám pořád jen z jednoho zdroje a např. jednu úžasnou bábovku jsem už hodně dlouho nedělala.. pak zase naopak. No zlatej papír a tužka. Jak to děláte, máte vy? |
| Rodgers Ien | 159379 |
|
27.9.2021 14:03:09
Lednice Gorenje, jednoho dne se po každém zavření dveří chladničky ozvalo několik sekund trvající hlasité bublání. Při hledání zdroje zvuku odhalena příčina: Na zadní straně pod výparníkem byl plastový výlisek, do kterého se zachytávala sražená voda ze zadní stěny chladničky. Voda tam stékala gumovou hadičkou. Gumová hadička ústila ve výlisku do malé mističky, která měla vyříznutý odtok do dalších částí výlisku, odku se pak sražená voda má odpařovat. Tento odtok byl ucpán takovým hlenem, asi jak tam spadlo něco ze zeleniny. Díky tomu byla mistička stále plná vody a konec hadice byl v ní. Při dovření a domáčknutí dveří chladničky se hadičkou vytlačilo trochu vzduchu a jak těsnící guma kolem dveří začala tlačit dveře zpět, začala hadička ponořená do vody nasávat vzduch, což vydávalo zvuk, jako když se brčkem vysává zbytek pití ve skleničce. Po vyčištění výlisku zvuky přestaly. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
20.6.2021 23:25:59
"Min půlka nebo možná i většina diskutujících a psaly, že je to tak pro ně lepší."
Tak tak. Zrovna já. Vyrostla jsem v peří, pak moderně přešla na umělé vlákno, ale po cca 20 letech se vrátila do peří. Nejdřív polštáře, vadilo mi jak se po čase umělý slehne. Péřový mi přijde trvanlivější a dá se přečistit, doplnit peří... Pak jsem vyměnila i přikrývky. Nejsme alergici, tak je to ok. A v peří mám fakt mnohem lepší pocit. Zimní teplá peřina (potřebuji hodně teplou) je lehoučká oproti dutému vláknu, které aby tolik hřálo je těžší. Tedy to, co jsme měli. |
| Senedra | 14756 |
|
|
20.6.2021 9:55:16
Vzhledem k poměrně velkému počtu alergiků v rodině máme jen peřiny z dutého vlákna.
|
| petluše | 39676 |
|
|
20.6.2021 9:21:18
My teď máme vlněné přikrývky od Besky a je to paráda. Nicméně taky nepatří na přímé slunce. Dutému vláknu naopak slunce prospívá.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
20.6.2021 9:11:50
"Zase v současné době už má málokdo peřiny z opravdového peří."
Nedávno tu o tom byla diskuze a z ní plynulo, že peří má strašně moc lidí. Min půlka nebo možná i většina diskutujících a psaly, že je to tak pro ně lepší. Celkem mně to překvapilo. Já v peří ještě nikdy nespala, tak je to pro mně nezvyk a zaujalo mně to. |
| sextánka | 81156 |
|
|
20.6.2021 8:45:22
Já dávám slunit občas, mám ale ve všech peřinách pravé peří a to se nemá dávat na přímé slunce.
Moje tchýně vždy, když jsme k ní jezdívali přespat, hlasila: nechala jsem vám vyslunit peřiny, bude se vám dobře spát! Až po letech jsem zjistila, že je NIKDY neprala, myslím povlečení, že je jen slunila a považovala to za dostatečné. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.