| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Povídání nejen o očních problémech

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 8026  [Dalších 7916 >>]
Leonie + 2 lvíčata 70868
20.1.2012 15:22:55
Janet, Vikča je 21.7. a oni letním prázdninovým dětem odklad i doporučují, páč by byli nejmladší ve třídě. Ano, půjdu do PPP s tím počítám.... Ale to mi neva, zase bude Vikča více proklepnutá. Na školu si myslím že nemá, je to prcek, rozumově ne, je chytrá dost, ale vyzrálá není.
Janet+sluníčko:-) 75570
20.1.2012 14:07:48
No holky, to si teda "užíváte" s těma nemocema ~7~

Tak snad bude brzy líp ~7~

Leoni, a myslím, že Vikča je někdy v létě narozená, ni? - to potom fakt ten odklad je i na místě. Ale myslím, že musíš mít potvrzení z PPP, že doporučují odklad, ne?
Já bych chtěla, aby už šla do školy. Myslím, že už je na to zralá.

Víte co mi řekla tento týden???? :-D
Šly jsme si odpo lehnout o víkendu...... ať Manči usne, nějak ji bolela hlava. Ona usla, já jsem nějak nemohla usnout, tak jsem se na ni tak chvíli dívala. a sentimentálně vzpomínala, jak jsem ji nosila, jak byla miminko, a tak.... však mě znáte nooooo ~f~:-)
no a pak se vzbudila "maminko, ty jsi nespinkala?" tak jí říkám "ne, mi se nechtělo, já jsem se na tebe jen tak dívala, jak máš hezké ušečka, a vlásky, a ten nosánek, a vzpomínala jsem, jak jsi byla miminko,..."
a ona se tak na mě podívala jako že mi asi hrabe, takový ten pohled :-D a řekla "no tvoje starosti bych chtěla mít" ~:-D~:-D~:-D~:-D~:-D~:-D~:-D~:-D

no byla jsem total odvařená....~g~

Leonie + 2 lvíčata 70868
20.1.2012 9:05:30
Tak my jdeme k zápisu 7.2. ale 100% žádám o odklad. Sice ty úkoly co mají splnit by splnila na 1*, ale je drobná a malinká a navíc rok cvičení očí v oční školce je jen k dobru.

U nás nic nového vše při starém. Já stále bez práce a ted i bez brigošky páč v obchodech je mrtvo. Takže bude doma veselo bez peněz....

Ted marodím. Chytla jsem střevní chřipku. Jednou noc jsem celou :-©:-©a pro...., už ale dobrý, ale tři dny mám pořád zvýšenou teplotu, jsem zelená jak sedma a slabá v nohách jak čaj~n~. Takže se tady šolichám po bytě, čučím na telku a odpočívám...
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
19.1.2012 12:21:13
AHOJ všem, od ledna žijeme na hromadě. nejdřív tadeáš stafylokoka v kůži (skoro 40 horeč, jeho klasický ekzém horký, červený, vystouplý a plní hnisu) takže atb polykací i mazací. doma byl snad 14 dní, pak se udělaly bertě asi 4 pupínky tak taky radši dostala atb, takže opět mimo školku a nakonec já atb na angínu. Do práce jsem chodila hodně málo a teĎ máme domluvený hory od soboty takže jsou v práci nadšený :-(.

Tadeáš ve škole docela dobrý. Berta se rozmluvila a tak je pohoda. jen teď začínám řešit prázdniny - jsem ho upsala na 14dní na příměstský tábor a 1 týden na klasický tábor, 1 týdne nějak pořešíme a červenec vyřešen. V srpnu bysme rádi na 14 dní na dovolenou, pak týden nějak vyřešit a pak mají 1 týden lezecký příměstský tábor od kroužku. Rýsuje se to docela dobře, tak snad takhel dobře to půjde i s otevřeností školky. DOufám, že zavřou an dobu kdy mám vyřešeného tadeáše, to by byl pech.

Jdu dát oběd
19.1.2012 7:54:58
Ahojky, no to tak to ti věřím, že se ti vůbec nechce zase do toho kurzu - vím, jak jsem to tu četla (myslím na jaře..... nebo v létě), jak tam Sára trpěla. A vy doma taky samozřejmě. Byl to horor ~n~ Vůbec si nedovedu představit, že by něco podobného měla podstupovat Maruška. Tu bych tam vůbec ani nedostala. ~a~ a já bych to taky nedala (i když vím, že by to bylo pro její dobro, tak po psychické stránce by to nevydržela - a ani já tedy v tom případě ne) ~n~

Maruška je s mamkou doma.

Zítra jde do školky na jeden den.

Ta rekonstrukce je neplánovaná. Oni totiž v létě někdy dělali rekonstrukci - zateplení celé budovy, a výměnu všech oken a dveří za plastové. Jenže tím, jak ta budovat začla "pracovat", tak povolily nějak ty stropy, a začla se uvolňovat stropní omítka. Tak tam pozvali statika. A ten nařídil okamžité stržení těch omítek, že to může na děcka spadnout - psal v té zprávě i 2m2 najednou.... Takže školku hned ten týden vyklidili a uzavřeli. Původně se měla od 23.ledna otevřít už jedna hotová třída. Ale na stránkách píšou, že jim to v tomhle počasí strašně špatně schne, takže se to možná protáhne ~7~
Je to na prd, ale zase lepší, než aby se něco stalo...~6~

Vánoce jsme celkem nějak přežili. :-) dárků měla M pod stromkem habakuk. A pod ostatními stromky taky.... :-)
Silvestra jsme strávili u kamarádky, co s nima jezdíme na dovolenou. Bylo fajně. Holky si krásně hrály.
No a jsem ráda, že už zase vše běží v zaběhnutých kolejích :-)

Ty jo, Evisto, jak tam píšeš, že doktor bude docházet do školky 3xza měsíc. TAk to je super. K nám do školky nechodí vůbec. Akorát dvakrát za rok máme kontrolu u primářky (v Centru zrakových vad v Ostravě).
Naštěstí, jak říkáš, hlavní je ten zákal - že se drží v přijatelných mezích ~6~ ťuk, ťuk, ťuk.

My jdeme k zápisu 30.ledna...... jojo, letí to :-)

A co vy ostatní baby?????? jak žijete???? :-)

Evista 25207
18.1.2012 19:46:03
Ahoj Janet,
to je myslím velice dobrá zpráva, že se zákal nerozlézá a dioptrie nezhoršují.
Sára min. rok ani neměla nové brýle, máme doma asi troje se stejnými dioptriemi a funkční, takže je stále točíme. Jsou ještě zachovalé.
To je teda nic moc ta rekonstrukce školky. Myslela jsem, že rekonstrukce se dělají o prázdninách, kdy je méně dětí.
Sára byla na kontrole na začátku prosince. Doktor byl spokojený, ale že na jaro by to chtělo opět kurz na spolupráci očí, že stále nespolupracují. DOufám, že začnou, protože já už fakt nechci :-( Nově jezdíme cvičit na Vsetín. 1x týdně se jí věnuje hodinu a je hlavně na přístrojích. No zatím jsme byli jedenkrát, dneska jí to zrovna odpadlo:-( Taky se mění doktorka pro oční školku, bude tam nově 3x měsíčně chodit doktor co jsme k němu chodili úplně prvně, Červenka. Je šikovný, s dětmi to umí. Mám v něj větší důvěru, než v tu paní co odchází.
Výškovou úchylku očí jí operovat nebudou, dělají to obě dvě oči stejně, takže je to prý zbytečné.
V pátek jdeme k zápisu... toto letí holky:-(
Janet a kde máš Marušku, když je školka zavřená? A jak jste prožily vánoce, svátky a nový rok??
18.1.2012 8:57:42
Ahojjky,

po dlouhé době prolamuju mlčení :-)

Byli jsme na kontrole na očním.
Myslím, že dobrý výsledek...

U Marušky ve školce je rekonstrukce, tak mají zavřenou školku. a udělanou provizorní třídu v jiné školce. Tak Manči chodí jen když je fakt nutné. Ani se necvičí se sestřičkama. Takže naše sestřičky jsou přímo na oddělení na fakultce.
Jéééé, to bylo vítání, když se uviděly - Maruška a její sestřička Hanička :-):-):-) objímání, hlazení po vláskách (Maruška sestřičku).... jak by se neviděly půl roku ~m~ ale bylo to hezké :-)
Maruška krásně zvládla konečně u paní primářky i konvergenci. Všecky vyšetření ok. Zákal stále stejný - nešíří se.
Dioptrie nezměněny. Zůstanou jí prý brýlečky do další kontroly - do nástupu do školy. Tam jí dá recept na nové brýle (Maruška se těšila, že půjdem vybírat nové :-))

Leonie + 2 lvíčata 70868
24.12.2011 14:37:02
KRÁSNÉ VÁNOCE HOLKY........
Diazka+2 16599
24.12.2011 9:07:11
Holky,
krásné vánoce všem, at máte doma klid a pohodu, dětem očka at září štěstím a radostí. ~;((~s~
Evista 25207
21.12.2011 18:33:55
Ahoj holčinky,
i my žijem a přežíváme:-)
Sáru mám také doma, škaredě kašle, teď se přidala i rýma a teplota:-/ no ale držela se.
Byli jsme před 14ti dny na kontrole v Kroměříži. MUDr. byl spokojený, úchylka 1-2stupeň, vše v normálu, jen oči stále spolu nespolupracují. O týden později byly konzultace s doktorkou ze školky a prakticky řekla to samé. No aspoň v nečem se shodli.
Na tu spolupráci oči by doporučoval kolem dubna, května další kurz na spolupráci oči... ach jo... já už nechci.. musíme to vymyslet nějak jinak.
Jinak u nás vše v normálu. Vůbec nemám vánoční náladu, mám nějakou spíše depku celý prosinec. A když bych si ji chtěla navnadit venku na trzích tak S. je zase nemocná. Na Štěpána a Silvestra si domlouváme akci, tak doufám, že mi to napraví myšlenky z celého prosince:-)
Také všem přejeme pohodové vánoce, dětičky ať jsou zdravé a spokojené a do nového roku určitě ještě napíšem ne?:-))
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 8026  [Dalších 7916 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.