| Škubánci | 103788 |
|
6.3.2010 13:59:27
Ve čtyřech. Ale děti jsou vodníci po mně - navíc to byla i trochu nutnost, na zahradě je bazén a chatu máme také přímo u vody. Do kurzů nechodily.
|
| zerat | 18305 |
|
|
6.3.2010 13:58:47
Naše dcerka se naučila ve 21. měsících plavat precizně s křidélky. Potom přešla na další 2 roky na plavací pásek a od nějakých 4,5 let umí "plavat" sama. Od 5 let, plavala dobře pod vodou a od 6 let, kdy začala chodit do kurzu s mš plave pod vodou jako ryba. Naučila se skákat v kurzu šipky... Chtěli jsme ji dát od pololetí už do kurzu přímo pro plavce pod místním stadionem, ale díky neštovicím je teď dost na hromadě, takže o plavání a třeba se dostane i do závodního, uvažujeme až od nového školního roku i když jelikož nastupuje do ZŠ, tak její kroužky budeme muset ještě zvážit.
Druhá dcera už krásně v září v tuším 19. měsících plavala s křidélky, ale přes zimu se moc na plavání nedostáváme a po neštovicích taky léčíme stále nějaké zahlenění, tak si myslím, že to "pozapomněla". Ale vodu jsme ji naučili mít ráda, tak věřím, že taky bude plavat co nevidět ![]() Asi aby trenér s dítkem něco zmohl, tak musí především dítě chtít. Např. do plavání s mš chodily desítky dětí z celé mš a jen naše holka dostala "nejvyšší" plavecké vysvědčení "delfín" ostatních pár dostalo kapříka a většina tuším želvičku. Naše paní učitelka, která tam jezdila coby dozor mi říkala, že naše holka je až neuvěřitelně vitální a plavání ji evidentně strašně moc baví, že vyloženě hltala slova trenéra a s obrovským nadšením prováděla co on po ní chtěl...prostě ji plavání moc baví, tak bych skoro řekla, že pokud je dítě chtivé se naučit, tak se naučí, pokud není, tak ani sebelepší trenér s ním nic moc nenadělá |
| Udalka | 89770 |
|
|
6.3.2010 13:58:15
Dcera se naučila plavat sama ve 4,5 roku. Prostě řekla, že už nechce rukávky a do hodiny přeplavala bazén napříč. Ve školce měli kurs školní rok předtím, tam se naučila techniku plavání prsa, tak jen zahodila rukávky a plavala.
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
6.3.2010 13:55:55
Oba ve 4 letech. Ale v 6.5 mi to nepřipadá pozdě - mladší chodí do kurzu i se 6 letými dětmi, které plavat neumí. Někdo při výuce nosí pásek, někdo ne, podle toho, jak to zvládají.
|
| X E N A | 99811 |
|
|
6.3.2010 13:54:28
Bráchu jsem naučila ve třech letech tak, že jsem mu dala píchlý křidýlka... Sama jsem se tak totiž taky naučila, tak jsem to praktikovala i u něj a zkusím i u syna...
|
| Limai | 91448 |
|
|
6.3.2010 13:53:35
to je špatný,takovýhle přístup.Tady děti vůbec nenutí,dcery se třeba ptali jestli půjde skákat ze stupínku a podobně,ale když řekla že něco nechce dělat,tak to plně respektovali a vůbec nenutili.Lektorka říkala že dítě si na to musí přijít samo,že se nemá čeho bát,takže ho nechávají dělat jen to co chce samo.Plavčík dceru do ničeho nenutil,ještě spolu o ledasčem dost živě celou hodinu debatovali.Akorát jsem právě čekala že se to ty děti budou učit od samých základů,aby se nebáli vody,naučili se správně dýchat,potápět a tak,ale jak říkám,všichni už to jsou děti co plavou.To mi lektorka ovšem vůbec předem neřekla.Ale líbilo se mi že to aspoň vyřešili takto,že dceru měl na starosti plavčík a věnoval se jí.Ještě jsem si myslela,že jsou lektoři ve vodě s nimi,ale nejsou,dirigují je z kraje bazénu.Já sama jsem se naučila plavat hodně pozdě,až někdy po desátém roce a dodnes plavu špatně,mám hodně slabé ruce.
|
| Hilly. | 103234 |
|
6.3.2010 13:51:19
Federiko a jak se tříleté dítě naučí plavat bez pomůcek?Máme k dispozici u rodičů bazén, tak ho můžeme často využívat. Do kurzů se mi s ní už chodit nechce, to je na můj vkus moc organizované.
|
| Bochi,Davča+Verunka | 63832 |
|
|
6.3.2010 13:51:07
Kluk dnes 13tiletý,chodil do plaveckých kurzů od miminka a naučil se plavat už ve 4 letech a to v moři.
Dnes má potapěčský kurz a potápí se až do 40m v moři ![]() Je ve znamení RYb,že by to bylo tím?? ![]() ![]() Dcera chodila jen do pár kurzů,byla vždy nemocná,tak jsem to vzdala.Jsou jí teprv 2 roky,tak jsem zvědavá,jak to bude s ní.Zda jí také brzko naučíme plavčit ![]() ![]() ![]() |
| Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui | 95266 |
|
|
6.3.2010 13:49:03
Coby dítě jsem chodila do kursu v rámci školy dva roky, kurs to byl dost intensivní, ale naučila jsem se tam plavat jen pod vodou, všechny techniky mně tam šly akorát s potopenou hlavou. Vody jsem se nebála. Plavat jsem se ale naučila až sama a to na dovolené v Itálii, kdy jsem dělala kotrmelce z lehátka. A najednou jsem zjistila, že plavu
Bylo to ve třetí třídě.Nejstarší syn chodil na plavání od miminka, i ostatní kluci, takže uměli prakticky hned, nikdy nebyl problém, s holkama jsem nechodila a ani nechodím, možná začnu na jaře, ale spíš to nechám až na náš bazén v létě. Nějak teď není čas. |
| Federika | 14090 |
|
|
6.3.2010 13:48:18
starší syn uměl plavat hodně brzy, chodila jsem s ním od 6 měsíců, ve třech plaval se školkou bez pomůcek...
Mladší-nějak jsem ehm, na něj tolik času neměla, je mu ět, bez pomůcek moc nechce, potápí se a kousek uplave, letos to v létě musím vzít nějak za správnej konec..Ale vody se nebojí.... Určitě je lepší,když dítě umí plavat ještě před nástupem do školy, chodí pak plavat se školou a fakt většina dětí už plave a pak se ten malej neplavec prostě necítí dobře... |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.