| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti plavat

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 286  [Dalších 226 >>]
Lei 37503
24.7.2013 23:54:04
Jane, a to plavání pod vodou jste jí nějak vysvětlovali?
Marťa11 8076
24.7.2013 23:23:39
proč by bylo brzy?

dětem jsem dávala nejdříve rukávky, tak do dvou let, od dvou let pásek a od tří let plavaly samy... svým stylem, plavaly spíš pod vodou, nad vodu se chodily jen nadechovat, stylově pak starší tak od 6ti let přiměřeně, dcera 5 let přiměřeně kraul a znak, ale nejraději plave pod vodou, umí šnorchlovat, s ploutvemi, kotrmelce atd. ... vše se naučily nejdříve samy, starší pak ve školce, škole něco... dcera se školkou, klasický kurs od mimina jsem nechodila ani s jedním, přijde mi to jako vyhozené peníze, dětem stačí nabízet pobyt ve vodě a naučí se samy...
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 46590
24.7.2013 22:38:10
dcera v září 5let a plavat neumí...v bazénu byla asi 5x, víc se nedostanu... doma ho nemám (bazen) a mám mladší dítě, bez hlídání, tudíž se plavecký kurz nekoná, musela bych dojíždět s holkama busama a to se mi taky moc nechce... možná se příští rok dostaneme k moři a chtěla bych dceru naučit... zda to půjde nevím...
Lillu+B&J 42945
24.7.2013 21:07:00
Lei,naší malé budou 2 roky v září a plave sama s takovým tím ježkem kolem pasu(jakoby pásek s pěnovýma destičkama),bez něj uplave kus a pod vodou taky,potápí se pořád,ráda skáče do vody,ale je pravda že chodí od půl roku na plavání.Starší syn 4,5 roku plave už normálně sám.
destenka + 01/09 + 01/11 81704
24.7.2013 20:52:38
Jen mě napadlo pár postřehů. Dcera taky vodu miluje, ale na kurzy s ní právě proto chodím od miminka, takže nevím, jak reaguje dítě, co to nezná. Tam jsme se naučili potápět na signál. Tak to už je asi off topic. Ale začínáme se učit i plavat, pomalu. Nejprve s páskem (kolem bříška, ne až pod rukama) a kolečkama kolem rukou (to asi funguje podobně jako rukávky, jen to možná míň překáží). Pak těm zdatnějším dětem pomalu začínají kolečka odebírat a učí se plavat jen s páskem. Ten pásek se skládá z kousků, které lze postupně odebírat. Paní na plavání mi říkala, že dítě si postupně jednak posiluje nohy (a dokud je dost neposílí, jen s páskem se nad vodou neudrží), těma dělá pohyb jakoby běželo. A jednak se učí udržet rovnováhu. Další, co děláme za cvik, je, že hladíme vodu, což je předzvěst tempa rukou a dětem se to líbí. Tak bych asi byla pro ten pásek a nebát se různě na ni cákat, polít třeba z konvičky a blbnout, když třeba skočí z břehu, tak ji nechat trošku ponořit - dle reakce a tak, prostě podporovat tu lásku k vodě.
Iva, dve holky 5,7let
  • 
24.7.2013 20:00:35
Ahoj je skvele ze ma rada vodu - podporte ji. Jsem instruktor plavani a ucim plavat deti od 1 roku. Moje vlastni od dvou let plavaly pod vodou - teda hrabaly jak umely. (Pod vodou je to jednodussi-hlava je tezka na udrzeni nad vodou ale ony ji umely vystrcit a nadechnout se samy). Jenze slo o deti, ktere byly ve vode minimalne 4krat tydne behem celeho roku. Bezne deti do 3-4let ( to je individualni) bez pomucek samy neplavou. Ve dvou letech ji naucte foukat do vody jako horkou polivecku, potom potopit pusinku a delat bublinky. Az to bude umet tak ji reknete az bude delat bublinky tak se muze potopit celou hlavu ( kdyz vyfukuje nenapije se). Je uzitecne ji to ukazovat a prehanet - nadech zvednout hlavu hodne nahoru a vydech do vody - aby to videla opravdu vyrazne. Potom pomoci blbosti, ruznych skoku, skluzavek, spadla lzicek ji to potapeni bude pripadat uplna automatika - ze ma zadrzet dech. Co se tyka nejakeho plav. zpusobu ve 2 letech to nereste. Kopat nozkama - rikam detem ze to je motor od auta nebo lode a nesmi prestat,ale porad vzadu cakat.Pazema ne cubu ale srdicka jako prsa. S plaveckym paskem kolem pasu nebo i s beznyma rukavkama si s timto do 3 let bohate vystacite. Jakmile bude u tohoto (kopani nozkama a srdicka rukama) sama potapet hlavicku, tak je cas zacit sundavat rukavky a ucit splyvani, kopani apod....
Jeste teda je dobre naucit je si lehnout na zada - hvezdicku, roztahnout ruce , nohy, pupicek a bradicku nahoru - pro pripad nestastneho padu do vody se s touto dovednosti neutopi. preji hodne radosti s malou vodomilkou ale nenechavat ji u vody samotnou - nektere kachnicky nemaji respekt:) Iva Svob
Simča, dcery *1988 a 1997 3201
24.7.2013 19:56:31
Michaelas - nemáš pravdu, pokud dítku podpůrné prostředky nedáš, naučí se plavat bez nich...
Anni&Annika 50178
24.7.2013 19:31:40
hele, to je o detech....jestli miluje vodu, prijde na to sama. Ma starsi plavala uz ve 4 letech...porad se placala na melcine, koukala na sestrenici jak plave a asi po tydnu placani na me vola at se podivam jak plave....plavala nadherne. A co me teda dost prekvapilo, za dalsi tyden skakala i sipky. Nejdriv z okraje bazenu v sede, pozdeji i ze stoje....nikdy jsem ji nic nevysvetlovala a ani zadny kurz nenavstevovala~d~
Michaelas 88634
24.7.2013 19:26:10
Brzy není, ale plavat samostatně bez dalších podpůrných prostředků(rukávky, pásek apod.) se stejně naučí až ke čtvrtému roku.
Lei 37503
24.7.2013 19:17:04
Moc vám děkuji za příspěvky ~x~, jen jsem to prolétla a ~R^, pročtu to a promyslím, až děti usnou (snad neusnu s nimi) a jistě budu mít ještě dotazy.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 286  [Dalších 226 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.