| Pole levandulové | 23006 |
|
|
13.11.2012 11:22:56
Dcera je vzteklina, ktera taky nechtela chodit za ruku, nicmene jsem ji vysvetlila, ze pres prechod a kolem aut za ruku musi, tam, kde je klidna ulice, muze sama, ale po strane u domu. Ze zacatku ruzne smlouvala, ale pak jsem si rekla, ze vysvetlovani uz bylo dost a pokazde jsem ji pevne chytla za zapesti a nepovolila, dokud jsme sly tam, kde za ruku musela, pritom ji celou dobu klidnym hlasem rikala, ze chapu, ze za ruku nechce, ale proste musi, protoze to je nebezpecne. Klidna jsem byla teda jen navenek, ale casem to vzdala, pochopila a dneska za tu ruku chce jit dobrovolne.
|
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
13.11.2012 10:46:57
Věřím...
No dcerka je hrozná vzteklina,a hlava zabedněná-když chce. Ale zjistila,že ve školce s tím neuspěje,tak tam to nezkouší,to jenom já si vyžeru několik scén po dobu co je doma |
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
13.11.2012 10:34:42
Jediná má rada je to trénovat i na té silnici a vodit dítko za ruku. Zda se mu to líbí,či nelíbí nezájem.V tomhle věku už by to měl pochopit,že jde o jeho bezpečí.
Obě moje děti od mala chodili za ruku,také nemáme chodníky,a problém s tím absolutně nemají. Nebo pokud nechtěli za ruku šli aspon vedle mě po straně. A ve školce se o nějaký bojkot dcera prý také pokoušela-že půjde jinam než šli ostatní-ale rychle pochopila,že takto to nejde a jsou jí 3 a 3měsíce. |
| culík +1 | 117857 |
|
|
13.11.2012 10:28:01
Hannah- ta knížka o dopravních značkách je skvělá, taky ji čteme stále dokola. Super tip na vánoce.
|
| culík +1 | 117857 |
|
|
13.11.2012 10:27:18
A chodil i s Vámi podél silnice za ruku ? Syn se taky bránil, ale prostě musil a já ho vší silou držela, až ho to i bolelo. Pak mě dobrovolně za ruku držel - prostě musel. Jsou věci, o kterých nediskutuji, prtoože je to nebezpečné.
Využijte víkendů a trénujte chození za ruku. Bydlíte-li na vesnici, tak o to víc bych ho podél silnice držela za ruku - chodník mi v tomto směru přijde bezpečnější. Chce to trénink a zvyk. |
| Hannah+Onďa+Vašík | 120035 |
|
|
13.11.2012 10:16:13
Přesný:)
,,Ondrášku, proč nejdeš se mnou po chodníku?Vždyť je to plný bobků, poběž za mnou ať nemáš nadílku na botkách..." ,,Maminko, na chodníku je to nuda a bolej mě tam nožičky, tady neee" Vysvětluju si to tak, že je to měkčí než asfalt a kde to jde(a když to jde)nechávám ho.Ve školce mu to problém nedělá, přizpůsobí se |
| Hannah+Onďa+Vašík | 120035 |
|
|
13.11.2012 10:07:47
A nevadí mu třeba jen ta blízkost?Taky jsem se s tím párkrát setkala, většinou jsem to udělala tak, že dítko šlo se mnou, nebo prostě samo na konci a já nebo druhá úča jako závěs, aby se prďola držet nemusel.Časem sami chtěli, pochopili systém, že ve dvojici si můžou povídat s kamarádem a rychleji to uteče.
Je to hodně o té hranici chodníku...vesnický děti mají velkej rozlet a pokud se dostanou málokdy do města prostě takový věci vštípený nemají, nemají jak to pochopit... Jen ještě takový tip - před spaním čteme s naším tříapůlleťákem pohádky o dopravních značkách.Je to moc pěkně napsaný, pohádkový příběh který se vztahuje k určité značce.Od té doby si víc všímá cesty u silnice a hledá o čem jsme četli a dává to pomaličku dohromady. |
| gf fgfhf | 99674 |
|
13.11.2012 9:56:21
časem se to naučí, syn je taky takového rázu, (5 let) od té doby co se naučil chodit měl problém chodit po chodníku, pro něj byla zajímavější tráva a okolí kolem chodníků a trvá to do dneška. Někdy jde normálně a někdy ne, když jsem se ho ptala proč nemůže jít se mnou normálně po chodníku tak mi odpověděl, že chodit po chodníku je nuda. On musí prostě něco pořád dělat, není schopný sedět chvíli v klidu bez toho aby něco dělal rukama, nohama. Taky jsem měla obavy jak tohle bude zvládat ve školce a naučil se to, nebyl problém a pokud nějaké dítě zlobí tak si ho bere učitelka k sobě.
|
| Suza007 | 91095 |
|
|
13.11.2012 8:22:37
Moje dítě je teda mladší, ale je schopné udělat hysterickou scény, když chci, aby vystoupilo z auta. Takže ho pak násilím vytahuju z auta, okolojdoucí se zastavují, sledují a možná i přemýšlí, jestli na mě mají volat sociálku
Takže si to umím moc dobře představit, ale radu nemám. Jedině vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat pořád dokola. Přece jenom ve 3,5 letech už by mohlo pochopit. Přeju hodně štěstí a učitelkám pevné nervy. |
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
13.11.2012 8:14:03
no to jsou ale nazory
I kdyz v kazdem trosku pravdy...dle meho, v tomto veku se vetsina deti vzteka, s vetsi ci mensi intenzitou. Maminky tech "hodnejsich" se casto pohorsuji nad temi "zlobivymi" . Mam doma zastoupeni obou exemplaru A myslim, ze to ani nesouvisi se silou osobnosti a odmitanim autorit v dospelosti. Je to proste uplne normalni chovani prumerneho trileteho ditete.S ditkem bych trenovala chozeni po chodniku za ruku, hodne si o tom vypravela... Pokud synek neni zvykly chodit po chodniku a navic ve dvojicich a navic byl mesic mimo skolku, je scena z jeho strany uplne pochopitelna. Pokud by se tak choval nekolik mesicu, pak uz je na miste resit dal, jetsli neni nejaky problem. Ad ucitelky, pokud nejsou schopne vsechny deti usmernit tak, aby to bylo bezpecne, nemaji na ulici co delat. Co ja vim, tak nase deti prvni rok ve skolce zustavaly hlavne na zahrade nebo jely objednanym autobusem. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.